Tulevaisuudessa silmälaseissani voisi olla filtteröivä enhancing-linssi, joka muuttaisi nämäkin banaanit keltaisiksi

Raportoimme Habitare 2018 -messuilta nousevaksi trendiksi lisätyn todellisuuden keinot kodin sisustamisessa. Tässä tulee nyt kiteytetty pohdinta siitä, mitä vaihtoehtoiset, keinotekoisesti luodut todellisuudet voisivat tarjota ihan tavallisessa kodissa vailla gloriaa.

VR, virtual reality, virtuaalitodellisuus

Haluaisin olla se ihminen, joka järjestää ihania illallisia kauniissa kodissaan. Mutta eihän sinne arkiseen pommiin ketään voi kutsua. Sisustussuunnittelijaan tahi siivoajaan ei ole tullut satsattua, sillä sotku on meillä pysyvä olotila. Kotihäpeä valtaa mielen ja illalliset jäävät viettämättä. MUTTA jos voisin läntätä kaikille vieraille heti ovella VR-lasit päähän ja kutsua heidät aivan toiseen todellisuuteen!!! Ooh, kotimme olisi viehkosti boheemi, vintageaarteet ja nykymuotoilun helmet muodostaisivat suloisen sopusoinnun eikä missään olisi räkää. Käykää peremmälle ystävät!

AR, augmented reality, lisätty todellisuus

Arvatkaapa, minkä väriset seinät meillä on. No valkoiset. On niissä joku häivähdys jotain, mutta kyllä ne ovat valkoiset. Olen kuitenkin haaveillut useiden vuosien ajan, jo edellisessä ja sitä edellisessä kodissamme väreistä. Pieleen menemisen pelko on kuitenkin vuosia voittanut eikä meillä edelleenkään ole tapetteja saati värillisiä seiniä. Kiittäisin korkealaatuisesta aplikaatioista, jolla voisin skannata huoneen ja sovitella siihen seinän väriä tai tapettia mielin määrin. Lopulta uskaltaisin ehkä tempaista telalla väriä pintaan!

MR, mixed reality, jonkinlainen todelliseen todellisuuteen sekoittuva todellisuus

Saisiko MR:n avulla ratkaistua suuren koirakysymyksen? Voisiko meillä viipottaa täällä virtuaalinen koira? Karvaa ei irtoaisi, tassuissa ei kulkeutuisi kuraa. Koiran aamulenkin tarve ei olisi todellinen ja tarvittaessahan se voisi tehdä virtuaaliset tarpeensa takapihalle. Eiköhän ne sieltä deletellä saisi poistettua. Koulusta palaavaa lasta olisi vastassa iloinen hännänheiluttaja, joka tanssahtelisi eteisessä. Silityskokemus saattaisi olla hiukan ilmava, mutta äkkiäkös siihen tottuisi.

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat