Naggi, tuo kausiruuista maistuvin.
Naggi, tuo kausiruuista maistuvin.

Moni tuijottaa juuri nyt säätutkaa silmä kovana. Onko tulossa kevään ensimmäinen virallinen grillausviikonloppu?

Me otimme kulinaristisen varaslähdön kesäkauteen ja kaivoimme saastaisen grillin kellarin kätköistä jo viikolla. 

Grillin herkkujen äärellä mieleen muistui taas se, mikä tässä touhussa on tärkeintä. Se ei ole marinointi, lisukkeet tai kaunis esillepano. Tärkeintä Suomen keväässä ja kesässä (poislukien viime vuoden outo paahdeajanjakso) on, että ruoka on syömäkelpoista myös kylmänä.

Sillä kylmänä sinä sen tulet syömään, vaikka preparointivaiheessa muuta visioisitkin.

Ulkoruokailussa aina tulee mutkia matkaan, joku kanssaruokailija dippaa itsensä ketsuppiin, lasit rikkoutuvat tai haarukat ovat unohtuneet sisälle. Siinä kun säntäilet edestakaisin kuin päätön kana, suomalainen sää tekee taikojaan. Grillistä optimaalisessa lämpötilassa noukitut herkut viilentyvät takaisin jääkaappilämpötilaan. Joku kanssaruokailija todennäköisesti varastaa säntäillessäsi herkulliset halloumit ja jättää lautasellesi vain käristyneet kuoret muistoksi.

Valitse siis lisukkeeksi asioita, joita on kiva nautiskella kylmien naggien ja juustonkuorien kanssa. Joku sanoisi, että monipuolinen, lämmin salaatti toimisi, minusta jo valmiiksi kylmä keskiolut summaa tunnelman parhaiten. 

Herkullista viikonloppua!

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat