Drottningholmin linna on neliöitään tilavamman tuntuinen.
Drottningholmin linna on neliöitään tilavamman tuntuinen.

Lomalla tulee helposti myhäilevän itsetyytyväinen olo - elämä ei ole lainkaan hullumpaa!

Todellisuuteen palauttavan henkisen avokämmenläpsyn löytää onneksi hyvin läheltä. Riittää kun esimerkiksi seilaa länsinaapuriin hetkeksi turreilemaan. Laivalla toki vielä on hyvin kodikas tunnelma, ruokatilaukset voi huutaa suomeksi ja taxfreen kassalla mukaan tyrkytetään alennuslikööriä muovipullossa. Toikkarointi Tukholman ydinkeskustassa saa jo aikaan pienen epävarmuuden väristyksen, mutta kunnon alemmuuden tunteen saavuttamiseksi pitää nähdä hiukan vaivaa. Tässä pari tärppiä itsetunnon murskaukseen.

  1. Saltsjöbaden. Pienen auto-/junamatkan takaa löytyy niin hyvinvoiva rannikkoidylli, että pahaa tekee. Solsidan-sarjasta tuttu miljöö saa suomalaisen asiaankuuluvan nöyräksi. Kun on aikansa väistellyt Ferrareita ja ruskettuneita rantaleijonia, osaa taas arvostaa Prisman parkkihallia ihan uudella tavalla. Sinne sinä ja tila-autosi kuulutte.
  2. Drottningholmin linna. Jos oma koti on tuntunut ihan kivalta, käy tutustumassa kuningasperheen kesäparatiisiin. Missä on sinun kultainen kirjastosi? Onko teidän orapihlaja-aita trimmattu lieriöksi? Täällä ymmärrät myös jotain syvällisempää taustastasi. Ylettömyyden ja ylevän historian ympäröimänä muistat olevasi maaorjien sukua, tilaton. Sosiaalisesta noususta on vasta silmänräpäys. Kun teilläpäin kuoltiin nälkään, täälläpäin juotiin teetä kultaisista kupeista. Kotiin päästyäsi katselet Arabian muumimukia uudella lempeydellä. Tällaisia me nyt vain olemme, vähän noloja, mutta konepesun kestäviä.

- Maula

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat