Muista! Kukaan ei katso lattialistojasi.
Muista! Kukaan ei katso lattialistojasi.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että suomalaisten kyläilykulttuuri on kriisissä. Emme kehtaa enää kutsua ihmisiä kylään, ilman että siivoamme. Ja kun kaikki vierailevat vain puunatuissa kämpissä, käsitys siitä, millainen on tavallinen koti, sumenee. Kotihäpeä iskee päälle.

Kokeile tätä testattua ja hyväksi havaittua 7 askeleen häpeänkarkotusohjelmaa:

  1. Astu sisään kotiisi kuin tulisit sinne ensimmäistä kertaa. Mikä on päällimmäinen ajatuksesi? Ärsyttävätkö keittiöhanan kalkkijäljet vai kiinnostaako yhtään? Aivan, ei kiinnosta.
  2. Jos maassa ei ole konkreettisia röykkiöitä, kipua henkisen kasan yli vähän peremmälle. Näetkö kiinnostavia tavaramuodostelmia? Ajattele, että jollakulla onnenpekalla on kaikki tämä (Ja kaapeissa vielä lisää!).
  3. Bongaatko keskeneräisiä projekteja, listattomia lattianrajoja? Ihastuttavaa! Täällä asuu selvästi muutosmyönteisiä ihmisiä, joilla on monta rautaa tulessa.
  4. Häiritseekö sinua kaappien epäjärjestys? Niin, ei tietenkään häiritse, sillä kuka hullu nyt muiden kaappeja kaivelisi!
  5. Tarttuuko jalkasi lempeästi keittiön lattiaan kiinni? Ihan niin kuin tämä koti kutsuisi sinua jäämään pidemmäksikin aikaa! 
  6. Pysähdy hetkeksi sinne keittiöön. Anna mielesi vaellella vapaasti asunnon nurkissa. Mitä sinä ja tämä asunto kaipaatte kipeiten juuri nyt? Sopisiko käteesi paremmin Tolu-suihke vai kupillinen kahvia? Kahvia! 
  7. Nyt olet valmis toivottamaan tervetulleeksi kenet tahansa. Hyvä kahvi on nimittäin onnistuneen visiitin kannalta noin sata kertaa olennaisempaa kuin pöntön kannen kiiltävyysaste. 

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat