Ikkunalasiin on kertynyt päiväkirjamaisia merkintöjä elämästä.

Kun puhutaan ikkunoista, päällimmäisenä ajatellaan usein ikkunasta aukeavaa näkymää. Entä jos keskittyisimmekin vuorostaan ikkunalasin pintaan tallentuneisiin merkintöihin. Nehän ovat kuin päiväkirjaan kirjattuja muistoja kuluneesta vuodesta.

Saimme jälleen kurkistaa inspiroivaan kotiin, kun ystäväni tarkasteli taannoin elinympäristöään sairasvuoteelta käsin. Keväinen aurinko lasketteli säteitään ikkunaan, jota pölyn lisäksi koristi sisäfutiksen seurauksena syntynyt leima ja jonkinlainen hikinen kädenjälki.

Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille.

Ah, miten aktiivinen perhe! Talven pimeimpinä tunteinakin tässä perheessä on pelattu futista ja vieläpä niin taidokkaasti, ettei ikkunaan kimmonnut pallo ole rikkonut lasia. Hikinen urheilusankari on ehkä meinannut paiskautua pallon perässä ikkunan läpi, mutta saanut viime hetkellä pysäytettyä liikkeen. Vain käsi on koskettanut pyyhkäisten ikkunaa.

Tärkeimpänä ikkunan pinnassa on hienon hieno kerros pölyä, joka edesauttaa muiden merkintöjen tallentumista. Keijupölyä, tekstiilipölyä, hiekkapölyä ja ihmisperäistä pölyä. Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille. 

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat