Ikkunat, ne ovat kuin ikkuna maailmaan.
Ikkunat, ne ovat kuin ikkuna maailmaan.

Jouduin sairaustuvallisista syistä viettämään tavallista enemmän aikaa kotosalla. Siinä oli aikaa katsella ympärilleen kaikessa rauhassa. Aijai.

Olen vuosien saatossa rimpuillut monenlaisilla keinoilla irti kotihäpeästä, joka liittyy yleensä muihin ihmisiin.  

Sisäisestä häpeästä – eli yllättäen niskaan loikkaavasta kotikauhusta – on kuitenkin vaikeampi päästä eroon. 

Useimmiten kotikauhun saa tönittyä mielen perukoille. Kun himassa viettää vain rajallisen osan hereilläoloajastaan, on helppoa kääntää katse pois kasoista ja himmentää valaistusta. Mutta kun kirkas kevätaurinko keskellä päivää paljastaa jääkaapinoven jokaisen tahmajäljen, likaiset räsymatot, törkyiset ikkunat ja lamppujen päälle liimaantuneet pölymatot, alkaa kurkkua kummasti kuristaa.

Miten me voimme elää täällä? Kaiken järjen mukaan meidän pitäisi olla jo sotkuun tikahtuneita joka sorkan! Arggggggh!

Akuutin kotikauhun iskiessä kannattaa toimia:

  1. Kääri hihasi. Laita musa raikaamaan, ja kaiva kaikki mahdolliset siivousvälineet kaappien syövereistä. Tästä tulee elämäsi siistein päivä! (Sillä kyllä, kokonainen päivä tässä tulee menemään. Tai kaksi.)
  2. Pakota/lahjo joku muu perheenjäsen käärimään hihat – ja varaudu pettymään (Sillä oikeasti, jos ei itse tee, niin ei siitä mitään tule - marttyyrimurinaa). Ala-asteikäisten konmarituskyvyt eivät esimerkiksi ole vielä kovin kehittyneet.
  3. Tarkista pankkitilin saldon. Jos se näyttää mukavan muhkealta, näppäile googleen sana ”kotisiivous” (tai sotkun vaikeusasteesta riippuen ehkä ”kuolinsiivous”) ja ulkoista urakka. Ai, tältä puhdas koti näyttää! Onko lattia tosiaan tuon värinen oikeasti? Ihan niin kuin ulkomailla olisi. 
  4. Poistu rikospaikalta.  Tämä on luottometodini! Edullinen ja nopea, eikä se vaadi muiden syyllistämistä tai omaa uhriutumista. Avaa vain ovi, laita aurinkolasit silmille ja anna kevätauringon ilahduttaa. Sanotaan, ettei ihminen voi paeta itseään, mutta onneksi sotkujaan voi!

- Maula 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat