Onnellinen syyslomalainen

Maulan urhoollisten yhden naisen ja kolmen pikkunaisen kylpylämatkojen rinnalla maunulalainen loma ilman gloriaa on ollut huomattavasti latteampi, sellaista lusimista. Ihmismielten ammattilaiset varoittavat usein siitä, ettei lomalle saa asettaa liian kovia tavoitteita - pettymyshän siitä tulee. Niinpä meillä vedettiin nippa nappa rimaa hipoen, välillä alta.

  1. Lomatunnelmaan pääseminen on hankalaa - erityisesti yhdellä lomalaisella on vakavia ongelmia. Ensimmäinen tantrumi maanantaina klo 7.30, kun lomaa on vietetty noin puoli tuntia, ja näin on ensimmäinen tikku pyllyssä.
  2. Työelämä ei aina synkronisoidu koululaisten loma-aikojen kanssa. Lomailua tapahtuu näyttöpäätteiden ääressä. Lapset räpläävät padia ja äiti läppäriä. Toinen tikku pyllyssä.
  3. Ei suunniteltua ohjelmaa, ei matkoja, ei sovittuja tapaamisia. Kolmas tikku pyllyssä.
  4. To do -listalla on erinäisiä perheen vaatehuoltoon ja kodin viihtyisyyteen vaikuttavia tehtäviä. Läjä kankaisia kesäkenkiä on pesty ja ripoteltu kylppärin lattialle kuivumaan. Tiistaina niiden todetaan olevan kuivia. Nyt on perjantai ja ne lojuvat edelleen samassa asennossa kylppärissä. Muut listalla olevat tehtävät jäävät suorittamatta. Neljäs tikku pyllyssä.
  5. Onnistumme kutsumaan itsemme kylään veljelleni. Tuomisiksi viemme Atrian pinaatti- ja porkkanalättyjä, jotka syömme itse. Viides tikku pyllyssä.
  6. Viemme sentään jotakin ainutkertaisempaakin: puoliksi syödyn purkin itse tehtyä omenavoita. Kuudes tikku pyllyssä.
  7. Lapset haluavat kahvilaan. Sellainen onkin järjestynyt kuin tilauksesta naapurin lapsien toimesta viereiselle parkkipaikalle. Ei käteistä ja säästöpossun avain hukassa. Onnistun kaivamaan veitsellä lippaasta ja sormella ystävän lompakosta muutaman killingin, joilla lapset saivat ostettua keksit ja tikkarit. Seitsemäs tikku pyllyssä.
  8. Lomaohjelmaan ripotellaan mielivaltaisesti museovierailuja. Se sama lapsi, jolla on ongelmia lomatunnelmansa kanssa, saa raivokohtauksen, kun hänelle ilmoitetaan huomiseksi lukitusta vierailusta Kansallismuseoon. Kahdeksas tikku pyllyssä.
  9. Huominen alkaa massiivisella migreenillä, josta seuraa mahdollinen museovierailun peruuntuminen. Edellä mainittu hahmo saa raivarin, kun ei mennäkään museoon. Siispä Burana-Panadol-koktail kurkusta alas ja kohti museota! Yhdeksäs tikku pyllyssä.
  10. Isoin lapsi on hartaasti toivonut pääsevänsä syyslomalla ratsastamaan. Katsellessani onnellista tyttöä muovisen hevosen selässä Kansallismuseon vintillä, tunnen sellaista väsähtäneen ihmisen omahyväisyyttä. Ratsastustoivekin toteuteltu tässä, rimaa hipoen. Kymmenes tikku pyllyssä! Tullaan!

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat