Jäinenkin piha voi olla täynnä kiehtovia asetelmia.
Jäinenkin piha voi olla täynnä kiehtovia asetelmia.

Niin sitä puskettiin läpi vetisen loppuvuoden kohti pimeyden ydintä. Räntätunnelin päässä loisti kuitenkin houkutteleva valo – vuodenvaihteen jälkeen tullee se kunnon talvi. Hohtavat kinokset ja kevätaurinko. Eikös tammikuu melkein ole jo kevättä?

Tammikuun ensimmäiset päivät ovat kuitenkin yrittäneet läpsiä märällä rätillä sääoptimistia nassuun – ”Tää on kuule edelleenkin tätä”.

Vallitsevaa keliä kutsutaan leikkisästi pääkallokeliksi. Se ei äkkiseltään houkuttele ulkoilemaan, mutta kyllä pihaelämästä voi nauttia nytkin. Kyse on vain asenteesta! 

Tässä vinkit, joilla otat tammikuisesta pihasta kaikki tehot irti:

  1. Näe jään potentiaali. Jää ei ole pihalla vain tappaaksesi sinut, se on pihalla myös estääkseen kaikki mahdolliset pihapuuhat. Miten täydellistä! Kolaamatta jääneet kinokset saavat nyt odottaa, samoin purkkeihinsa unohtuneet kesäkukat  – nyt ei todellakaan kannata ruveta huhkimaan.
  2. Sekoa sepelistä. Jos asunnosta kuitenkin täytyy poistua, jääkenttää voi rikkoa polkumaisella sepelinauhalla. Veikeä materiaali kulkeutuu nopeasti myös sisätiloihin, ja saat uuden harrastuksen (ihan niin kuin uutena vuotena tuli luvattua!) – pikkukivien noukinnan ja ulosviskomisen. Tämä lasketaan ihan saletisti liikuntaharrastukseksi ja ehkä myös sisustamiseksi (siis KAKSI uutta harrastusta, hyvä sinä!). 
  3. Tuo väriä talvisella designilla. Mikään ei tuo talvifiilistä vahvemmin kuin talviset roinat! Fiksuin on kantanut pihalle kaikki mahdolliset pulkat, sukset ja lumikolat heti ensimmäiset lumihiutaleiden leijailtua ilmassa. Talvimyrsky on luontevasti hoitanut loput. Kun avaa mielensä ja katsoo pihamaata ennakkoluulottomasti, suusta karkaa joka aamu kuin huomaamatta huokaus (tukahtunut tai ihastunut, jälleen kaikki on kiinni tulkinnasta). Tämä alati muuttuva installaatio on kuin köyhän naisen ympäristötaidetta. Näin naapuritkin sen varmasti näkevät. Luot siis kaiken lisäksi yhteisöllistä iloa ympärillesi!

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat