Keskity kukkiin.
Keskity kukkiin.

Kesän monipuolinen nakkidietti saa taas väistyä ravitsevan arkiruuan tieltä. Meillä niitä kaikille perheenjäsenille maistuvia ruokalajeja on noin viisi - ja niistäkin kolme on makaronijohdannaisia. Mutta ei ruokailuhetken tarvitse olla tylsä, vaikka lautasella olisi keko harmahtavaa mössöä. Tässä hyväksi havaitsemani vinkit illallisen tunnelman nostatukseen.

  1. Jos ruoka ei maistu miltään, nauti eloisasta keskustelusta. Hyviä aiheita ovat esimerkiksi listaukset epäilyttävänä pidettävistä vihanneksista ja ruuansulatukseen liittyvät kaskut. Ne vievät ruokailun niin sanotusti nextille levelille.
  2. Kun puheenaiheet on kaluttu loppuun, yllättävä (esimerkiksi raejuuston asettelun lautasella liittyvä) huutokohtaus tekee tilanteesta, jos ei ainutlaatuisen, niin ainakin mieliinpainuvan. Kirkumisen keskellä kukaan ei huomaa, mitä suuhunsa pistää. Sushi menisi ihan hukkaan! Ja kun illallinen on saatu päätökseen, sydämen valtaa puhdas kiitollisuus. Se on ohi.
  3. Kun äänimaailma on hoidettu kuntoon, helli myös muita aisteja. Ruokaa ei toki voi tuunata (jokainen ylimääräinen mauste tai muu poikkeama pyhästä reseptistä kyllä huomataan), satsaa siis visuaalisuuteen. Laita hämyinen (roskat ja tahrat kätkevä) valaistus tai panosta leikkokukkiin. Leikkokukat ovat vastaus - oli kysymys melkein mikä tahansa! EDIT: Valkoisissa kukissa ketsuppi näkyy häiritsevän hyvin.

- Maula

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat