Etsi kuvasta ensimmäiset joulun merkit. Vihje: pianon päällä, kuvan keskiosassa pahvista upeutta.

Joulutus ilman gloriaa -sarjan toisessa osassa tutustumme joulukalentereihin! Nuo pahalaiset ilmaantuvat kauppoihin lokakuussa ja viimeistään marraskuussa ne tunkeutuvat kodin sisustukseen. Joulukalenterien visuaalinen ilme saattaa olla nimestään huolimatta harhaanjohtava. Meillä tunnelmalliseen jouluasetelmaan sommitellut joulukalenterit hehkuvat sinervän sävyissä. Muuta yhteistä näillä pahvisilla upeuksilla ei olekaan. Paitsi, että niissä on sisällä ruskeata.

Joulutusvinkki nro 2: joulukalenterityypit auttavat valitsemaan sen oikean

  1. Sisustusbloggaajan DIY- joulukalenteri on koostettu juuttikankaisista taskuista, joiden kylkiin on kirjailtu numerot. Muuten luukut sisältävät rusinoita paitsi jouluaattona vanerisen joulukuusen koristeen. (Yritin itse kerran ommella DIY-kalenterin, mutta lapsella alkoi yrjötauti kesken ompeluyön ja kalenteriin tuli vahingossa vain 22 luukkua.)
  2. Romukalentereiksi kutsutaan kaikkia niitä pahvisia lootia, jotka maksavat 70 euroa ja sisältävät pieniä, teräviä esineitä. 24 päivän ajan lapsi avaa joka päivä luukun, kaivaa sieltä pienen esineen ja jättää sen pyörimään lattialle. Jouluaattona jalkapohjansa laastaroinut aikuinen pistää imurin laulamaan ja imaisee sen kitaan 24 kappaletta roinaa.
  3. Suklaakalenteria saa halpis- ja premium-laaduissa. Halpiksissa ruskeat kökkäreet ovat paksuudeltaan vaihtelevia ja maistuvat suklaankorvikkeelta. Premium-laaduissa suklaa on hyvää. Suklaakalenterin haittapuoleksi mainittakoon heikomman aineksen kyvyttömyys säännöstellä suklaanhimoa. Viime vuonna keskimmäinen tonttumme tyhjensi salaa sisarustensa kalenterit ja viritteli taidokkaasti luukut takaisin kiinni. 
  4. Kuvakalenteri. Valitse tämä, jos haluat saada pienokaisesi itkemään. Kuvakalentereiden etuna on kuitenkin se, että esihistoriallisine kuvituksineen ne näyttävät eniten jouluisilta.
  5. Kaljakalenteri on 24-päkin joulueditio. Mikäli kotona asuva lapsesi on täysi-ikäinen tai kaipaat itse päivittäistä ylläriä, niin kaljakalenteri voi olla juuri sinua varten.

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat