Kirjoitukset avainsanalla Kesäloma; koululainen

Kirjailijat Anders Jacobsson ja Sören Olsson

Lastenhuoneen epämääräisistä keräilyeristä koostuvaa kirjahyllyä selaillessa käteen osuu ”Lasse, tokaluokkalainen.” Veikkaan, että kyseinen kappale on melko varhainen painos vuonna 1984 ilmestyneestä teoksesta. Perheemme tokaluokkalaisella on tokaa luokkaa jäljellä enää rahtunen, joten päätin vetäistä lasset iltasaduksi äkkiä ennen kuin kesäloma alkaa.

Lassen matkassa teimme samalla aikahypyn 80-luvulle, jolloin lapset olivat ilmiselvästi aika samanlaisia kuin nytkin (kirjailijoiden selfieistä päätellen kirjailijatkin ovat olleet samanlaisia), mutta maailma jokseenkin yksinkertaisempi. Tähän päivään päivitettynä Lasse, tokaluokkalainen kertoisi ehkä peliriippuvaisesta 8-vuotiaasta, jonka vanhemmat käyttävät kaiken aikansa lapsen puhelimen, tabletin, tv:n, pleikan, you name it käytön rajoittamiseen ja välineiden piilottamiseen. 

Kesäloma nostaa nykykoululaisten vanhempien työmäärän potenssiin kaksi. Kun koulupäivä ei pidä lapsen näppejä erossa laitteista, vanhemmat tekevät kaikkensa saadakseen kesälomapäivät aikataulutettua suhteellisen laitevapaiksi. Olen jo aloittanut oman taisteluni. Lainasin lapselle kirjastosta pari kirjaa. Pidin lipevän myyntipuheen niiden sisällöstä. Saatoin luvata, että kaikista kesän aikana luetuista kirjoista palkittaisiin elämyksen ja opin lisäksi myös materian muodossa. Tähän on tultu.

Ryhmähali ja tsemppiä kaikille nykylassejen vanhemmille!

-Larres

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat