Kirjoitukset avainsanalla pihakalusteet

Tuunattu tuoli on nyt ihanan ilmava.
Tuunattu tuoli on nyt ihanan ilmava.

Tiedättehän sen klassisen neuvon ”köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa”? Monissa asioissa se on silkkaa shoppailijan itsepetosta, mutta pihakalusteiden kanssa hokema saattaa olla aivan käypä nyrkkisääntö.

Olen nimittäin seurannut nyt jo toisen aurinkotuolisukupolven luhistumista pihamaallemme. Olen ostanut halpaa ja huteraa roinaa, ja sitten ihmetellyt, miksi kalusteet hajoavat yhdessä kesässä atomeiksi.

Tietenkin syy on paitsi huokeissa materiaaleissa myös käyttäjissä. Pihakalusteet ovat jääneet säiden armoille – ja mikä vielä pahempaa, meidän armoillemme. Yksi pihakalustesukupolvi menehtyi aikuisten kesäjuhlien ryskeessä – ilmeisesti Antti Tuiskun Rahan takii oli liikaa niillekin.

Seuraava tuolisukupolvi lienee saanut viimeisen kuoleman kosketuksen lastenjuhlien jälkimainingeissa. Vaikka tuoli näyttäisi trampoliinilta, se sitä harvoin on. Ruhoni viimeisteli hävityksen. Rojahdin lauantaisen rentouden vallassa huolettomana kesätuoliin... ja tunsin ilmavaa viimaa ja rauhoittavaa rutinaa. Hetken olin yhtä paitsi ratkeavan kankaan myös lähestyvän maanpinnan, keväisen luonnon kanssa. Ihana elämys. 

Huokaus. 

Rouheissa pihakalusteissa on kuitenkin myös puolensa:

  1. Lienee osaksi romahtaneiden aurinkotuoliemme ansiota, ettei esimerkiksi pyörävarkaita ole pihallamme näkynyt. Yksi vilkaisu riittää ajamaan kenet tahansa täysjärkisen pois.
  2. Muu piha näyttää yllättävän hyvältä, kun niitä vertaa rojahtaneisiin kalusteisiin.
  3. Voi hyvällä omalla tunnolla haaveilla uusista pihakalusteista. Tosin niin kauan kuin pihamaallamme rynnii tämä hunnilauma, kalusteet lienee parasta hankkia täyspuisina (tai graniittisina). 

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat