Kirjoitukset avainsanalla ikkunat

Ikkunalasiin on kertynyt päiväkirjamaisia merkintöjä elämästä.

Kun puhutaan ikkunoista, päällimmäisenä ajatellaan usein ikkunasta aukeavaa näkymää. Entä jos keskittyisimmekin vuorostaan ikkunalasin pintaan tallentuneisiin merkintöihin. Nehän ovat kuin päiväkirjaan kirjattuja muistoja kuluneesta vuodesta.

Saimme jälleen kurkistaa inspiroivaan kotiin, kun ystäväni tarkasteli taannoin elinympäristöään sairasvuoteelta käsin. Keväinen aurinko lasketteli säteitään ikkunaan, jota pölyn lisäksi koristi sisäfutiksen seurauksena syntynyt leima ja jonkinlainen hikinen kädenjälki.

Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille.

Ah, miten aktiivinen perhe! Talven pimeimpinä tunteinakin tässä perheessä on pelattu futista ja vieläpä niin taidokkaasti, ettei ikkunaan kimmonnut pallo ole rikkonut lasia. Hikinen urheilusankari on ehkä meinannut paiskautua pallon perässä ikkunan läpi, mutta saanut viime hetkellä pysäytettyä liikkeen. Vain käsi on koskettanut pyyhkäisten ikkunaa.

Tärkeimpänä ikkunan pinnassa on hienon hieno kerros pölyä, joka edesauttaa muiden merkintöjen tallentumista. Keijupölyä, tekstiilipölyä, hiekkapölyä ja ihmisperäistä pölyä. Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille. 

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kohtaamme jälleen, keväiset ystäväni.
Kohtaamme jälleen, keväiset ystäväni.

Kevään valo ja hermoja kiristävä vaaliahdistus voivat saada ihmeitä aikaan. Ihminen alkaa katsella ympärilleen etsien jotain konkreettista tekemistä. Ikkunat jos pesisin, niin varmasti tulevaisuuskin näyttäisi kirkkaammalta!

Vaikka eihän ikkunoiden pesussa toki ole mitään järkeä.

Mutta jos urakkaan silti haluaa lähteä, voi ikkunanhinkkaussavotta aika pian alkaa tympiä. Voisiko tässä vähän laittaa mutkia suoriksi? Todellakin!

Tässä kaksi testaamani, aivan käypää keinoa säästä aikaa:

  1. Pese vain ikkunoiden likaisimmat pinnat (yleensä ne osat lasista, jotka ovat kosketuksissa räntäsateen kanssa ja ne osat, jotka ovat kosketuksissa tahmaavien henkilöiden kanssa) ja jätä muut rauhaan. Tämä pikapesu on todellakin puolet nopeampi! Ja bonuksena ikkunoihin jää vielä lempeä filtteri, joka pehmentää kevään valoa.
  2. Pese vain ne ikkunat, joita tulee enemmän katseltua! Minä esimerkiksi keskitin räjähtävän siivousvoimani vain alakertaan - kun keittiön ja olohuoneen ikkunat loistavat, tulee mahtavan marttamainen fiilis. Makkareissa voidaankin sitten pitää verhot alasvedettyinä vaikka koko kesä. Tämäkin metodi on puolet perinteistä nopeampi, mutta silti se takaa erinomaisen kansalaisen olotilan.

- Maula

 

Kommentit (2)

terttu
1/2 | 

Samoja vinkkejä olen käyttänyt viime vuodesta alkaen ja hyvin toimii!

Iloa ja valoa kevääseesi! 

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat