Kirjoitukset avainsanalla Milanon huonekalumessut

Kylvin kuluneen viikon gloriassa Milanon huonekalumessuilla ja designviikon oheistapahtumissa. Ihmiselle, jonka globaalien ketjujen valmistamissa vaatteissa on yleensä aina räkätahroja ja jonka huolittelemattomassa kuontalossa hohtavat ensimmäiset epäsiistit harmaat, tuo tyylin mekka on vahvasti mukavuusalueen ulkopuolella. Sisukkaasti kuitenkin painelin ympäri kaupunkia peileihin katsomatta ja imin vaikutteita sisustusalan viileimmistä villityksistä. Hämmentävin oppi lienee se, että Italiassa kaikki voidaan tehdä ja tehdään isommin!

1. Ruukkukasvit ovat isompia. Amppeliin laitetaan kokonainen pensas ja paljunkokoisiin ruukkuihin istutetaan puu juurineen. Viherhuoneen funktio muuttuu siinä mielessä, että ruukkukasvi tarvitsee kotiin mahtuakseen oman huoneen.

2. Kattilat ovat isompia.

Italialaisen mittakaavan mukaan keskiverto kylppäri on olohuoneen kokoinen ja keskiverto olohuone kokonaisen kaksion kokoinen. Keittiöt ainakin Boffilla ovat myös keskiverto helsinkiläisen proletariaatin asunnon kokoisia, joten toki myös kattiloiden tulee olla suuria! Boffin keittiöissä muutaman litran tefalit näyttäisivät naurettavalta piiperrykseltä.

3. Marmoripinnat ovat isompia.

Jos suomalainen satsaa, hän saattaa laittaa marmoria keittiön välitilaan tai ehkä jopa työtasoon. Italialainen Salvatori näyttää, kuinka esimerkiksi kokonaisen kylppärin voi toteuttaa lattioita, seiniä, kattoja ja kylpyhuonekalusteita myöten marmorista. Mikä valloittava materiaali!

4. Nenäliinat ovat isompia.

Loewen viehättävästä esillepanosta opin, että Italiassa myös nenäliinat ovat isompia. Kuinka sulokkaasti kauniisti kirjaillut nenäliinat liehuvatkaan tuulessa.

5. Pehmolelut ovat isompia.

Kerroinkin jo kylppärien, olohuoneiden ja keittiöiden mittakaavasta. Vaikka messuilla saati kaupungin designkortteleissa ei juuri esiteltykään lastenhuoneita, niin italialaisten pehmoeläinten mittakaavan perusteella päättelisin niidenkin olevan valtavia. Onhan se mahtavaa, jos nallen mahan päälle voi rakentaa majan.

-Larres

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat