Kirjoitukset avainsanalla inspiroiva koti

Joskus elämä on yhtä origamia!
Joskus elämä on yhtä origamia!

Pääsimme kurkistamaan tunnelmalliseen munkkivuorelaiskotiin, jossa asuu DIY-henkinen perhe.

Heti sisääntulon tuntumassa vieras jää haukkomaan henkeään. Katossa nimittäin komeilee tämän hetken ehkä kuumin valaisin, itse tehty origamivarjostin.

– Olin miettinyt jo pidempään, että haluaisin eteiseen uuden, edellistä kodikkaamman lampun. Kun sitten näin ohjeen tämmöiseen origamilamppuun, ajattelin, että teen itse ja säästän! varjostimen askarrellut asukas kertoo.

– Ajattelin etukäteen, että ei voi olla vaikeaa. Mutta olikin yllättävän hankalaa hahmottaa sanallista ohjetta tämmöisessä kolmiulotteisessa askartelussa. Lisäksi hankkimani kuviopaperi oli ehkä vääränlaista, tai sitten en osannut tehdä taitoksista riittävän teräviä...

Esikuvalampussa näkyi selkeät, timanttimaiset taitokset. Munkkivuorelaisversiossa särmää on aavistuksen vähemmän. 

– Mun versiosta tuli lähinnä ruttuinen pussukka. Tuli mieleen valeampiaispesät, joita taittelin kesällä kahvinsuodatinpusseista, asukas muistelee.

Käsistään kätevä asukas kertoo aluksi nauraneensa vedet silmissä varjostimelle, mutta DIY-perheen lapset hermostuivat hekotuskohtauksesta.

– Heitä ehkä huoletti, muserrunko tämän epäonnistumiseni alle. Senkin takia päätin jättää varjostimen kattoon, viestiksi lapsille – ja ehkä vähän itselleni – että ei haittaa, vaikka joskus menee vähän sinne päin, tai ei edes juuri yhtään sinne päin. Semmoinen melkein ok miinus.

– Ja nyt pari päivää sitä katseltuani vähän jopa pidän siitä. Sehän on aika taiteellinen oikeastaan, tavallaan.

Persoonallinen valaisin on saanut ystäviltä jo monta nimeä, kuten Paavin hattu, Pieni biojätepussi ja Housuvaippa. Tällaista luonteikkuutta ei kaupasta saa!

Omannäköistä viikonloppua,

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eteinen tosiaan on kodin käyntikortti.
Eteinen tosiaan on kodin käyntikortti.

Pääsimme vierailulle hurmaavaan 1930-luvun helsinkiläishuvilaan.

Jo ulko-ovella kodin tunnelma vyöryy vastaan. Tuntuu kuin joku halaisi lempeästi ja kutsuisi peremmälle. Tämä huvila todistaa, että eteisen suunnitteluun todella kannattaa satsata.

Asukkaan mukaan eteissuunnittelun lähtökohtana oli optimoida säilytystila niin, että koko talon kaunein paikka, valoisa kuisti, ei peity roinaan vaan on koko kodin tyylikäs käyntikortti. 

Repuille ja treenikasseille on oma vintagekaappi, jonne ne saa nopeasti piiloon katseilta, jos haluaa.

- Kotiin tullessa on hauska huomata, kuinka hyvällä suunnittelulla eteinen todella toimii.

Jokaisen perheenjäsenen kengät ja kassit löytävät helposti paikkansa.

- Erityisesti arjessa ilahduttavat eteisen rento kerroksellisuus ja yllättävät elementit, asukas kuvailee.

Hänellä on myös erinomainen kenkiensäilytysvinkki:

Hanki lasten kengille rottinkikori, jonne jokainen voi heittää kenkänsä kotiin tullessaan. Kun lasten kengänkoko alkaa ylittää 40, kannattaa harkita useamman korin hankkimista.

Inspiroivia kengänheittelyhetkiä!

- Maula

Kommentit (0)

Viimeisellä etapilla.

Pääsimme jälleen piipahtamaan inspiroivassa kodissa, kun ystäväni raotti ovea lapsiperheen arkeen kesken iltapuhteiden. Kaikki, joilla sattuu asumaan puolituisia saman katon alla, allekirjoittanevat sen tosiasian, että päivän paras hetki ajoittuu siihen väliin, kun lapset ovat ummistaneet silmänsä ja sinä pystyt vielä pitämään omasi tovin auki. Tuo hauras hetki on lyhyt ja pyhä ja sen auvo alkaa vasta, kun kaikki on siivottu.

Lapsen etsiessä unta asukas silmäilee hämärässä huoneessa vallitsevaa sotkua ja päätyy kontaten haravoimaan rojua koreihin.

Maunulalaisessa lapsiperheessä ilta sujuu tuttujen askelmerkkien rytmissä. Syliin nukahtanut pikkuinen on onnistuttu siirtämään omaan sänkyynsä. Enää tarvitsee nukuttaa uhmaikäinen. Lapsen etsiessä unta asukas silmäilee hämärässä huoneessa vallitsevaa sotkua ja päätyy kontaten haravoivaan rojua koreihin. Kotvan kuluttua tasainen hengitys paljastaa isommankin lapsen olevan unessa ja asukas pakenee äänettömästi huoneesta.

Päivän paras hetki on jo aivan käsillä! Pitää selvittää vielä viimeinen etappi, iltapalaräjähdys keittiössä, ja sitten alkaa vanhemman oma, kultainen kahdeksantoistaminuuttinen ennen kuin painovoima voittaa uupuneet silmäluomet.

Eiköhän aleta odottaa jo huomisen parasta hetkeä! 

-Larres

Kommentit (0)

Minne kaikki konmaritetut päätyvät? Kuplimattomien hautausmaalle?

Maula kirjoitteli juuri suhteestaan konmarittamiseen ja etsi kuplivaa läikettä kasojaan kohtaan. Pakko myöntää, että näin ilmastoahdistuksen aikakaudella konmarittamisen dumppaamisluonne aiheuttaa Maunulassakin kuplivan läikehdinnän sijasta kuplivaa närästystä: ”Hei sinä, kulahtanut nuhju. Kun ostin sinut, sinä kuplit minussa hetken. Mutta enää et kupli. You’re fired.” Maulan päätös hautautua elävältä hankkimiinsa kasoihin osoittaa mielestäni suoraselkäistä sisukkuutta! Ja siitä tulikin mieleeni jouluinen vierailuni eräässä inspiroivassa hämeenlinnalaiskodissa. 

Siinä oli vielä kosolti ehjää ja paikoin tahratontakin pehmeää pintaa pötköttelijöitä paijaamaan.

Viisihenkinen perhe, sohvan käyttöaste kova ja käyttötarkoitus kaikkea mahdollista ihan sohvasta trampoliiniin. Sohvan mukavuus oli sittemmin kärsinyt parin katkenneen jousen vuoksi ja perheeseen oli tilattu uusi, ehompi sohva. Vanhan sohvan oli määrä lähteä.

Eron hetken koittaessa perhe tuijotti sohvaansa, joka ei viime aikoina ollut oikein tuntunut enää kuplivalta. Siinä se kuitenkin seisoi vielä omilla jaloillaan, selkä notkolla. Selän notkoon saattoi sohvalla rötkötellessään upottaa mukavasti takapuolensa. Siinä oli vielä kosolti ehjää ja paikoin tahratontakin pehmeää pintaa pötköttelijöitä paijaamaan. Kävi niin, että ulko-oven sijasta sohvalle näytettiin yläkertaan johdattavaa sokkeloista portaikkoa. Ei osunut konmarin koura, vaan sai jäte jatkoajan.

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat