Kirjoitukset avainsanalla Fakenews

Viihdytin tänä aamuna itseäni lukemalla Helsingin Sanomia. Lehdessä kerrottiin, kuinka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on perustellut monisanaisesti päätöstään julistaa kansallinen hätätila. Maan turvallisuus voidaan turvata vain pystyttämällä muuri Meksikon rajalle. Muun muassa New York Times ja Washington Post olivat poimineet muutamia Trumpilta lipsahtaneita asiavirheitä ja oikaisseet niitä. Trump esimerkiksi kertoi vierailleensa kriisialueella eli jossain kohtaan Meksikon rajaa paikassa, josta presidentin mukaan vain mailin päässä oli tapahtunut ammuskelu. Todellisuudessa etäisyys oli 135 mailia. 

Trumpin puheenparsi 135 % virhemarginaalilla on omaa luokkaansa. Niinpä ajattelinkin tehdä pienen harjoituksen ja kokeilla kertoa absoluuttisia totuuksia kodistamme trumpilaiseen tapaan. 

  • Perheemme elää tilavasti. Kotimme on suuri. Se on valtava. Meillä on kolme huonetta. Meillä on lukemattomia huoneita. Meillä enemmän huoneita kuin naapureillamme.
  • Kotimme sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Ytimessä. Näen oveltamme keskustaan.
  • Takapihamme rajautuu suureen metsään. Se on valtava. Rajalla kasvaa 400-vuotias tammi. Sekin on valtava. Suurenmoinen.
  • Kotimme on hyvin kallis. Olemme remontoineet kotiamme merkittävillä rahasummilla. Meillä on valtavasti rahaa.
  • Koska pihamme on kaunis, kaikista kaunein, metsän eläimet ja naapureiden eläimet ja naapureiden lapset ja naapurit ja avaruusoliot tunkeutuvat pihallemme. Ymmärsimme, että meiltä puuttuu jotakin. Muuri, valtava muuri. Taloyhtiö saa maksaa sen.

-Larres

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat