Kirjoitukset avainsanalla Marie Kondo: Kodit järjestykseen

Saako olohuoneen matto sinut tuntemaan helmeilevää iloa, kuten Marie Kondon?
Saako olohuoneen matto sinut tuntemaan helmeilevää iloa, kuten Marie Kondon?

Jos koti-ihmiset johonkin ovat näinä tammikuun alkupäivinä hurahtaneet, niin Netflixin uutuussarjaan Marie Kondo: Kodit järjestykseen. Tosi-tv-sarjassa japanilainen karsimisen lähettiläs vierailee tulkki perässä sipsuttaen tavarakylläisissä amerikkalaiskodeissa ja jakaa luopumisen ilosanomaa. Jos neule/huivi/ruohonleikkuri/vispilä ei synnytä sinussa kuplivaa riemua, luovu siitä!  

Vaikka maaninen konmarituksen filosofia on minusta vähän kumma (todella monelle esineelle voi olla aitoa tarvetta, vaikka ne eivät aiheuttaisi onnen kuplintaa sielussa, eikä niitä käyttäisi juuri nyt), siivousriemusta hihkuva Marie Kondo on aivan hurmaava tv-hahmo. Hän lumoaa jopa kaltaiseni epäjärjestelijän.

Aion jatkossakin pitää roinavuoreni turvassa pullistelevien kaapinovien takana, mutta Kondon uutuussarjassa oli yksi aidosti koskettava sanoma. Kiitollisuus. Kondo kehottaa asukkaita kiittämään kotia siitä, että se on olemassa. Koti ei ole sisustusongelma. Koti on aidosti lahja, joka suojelee meitä (ja niitä rakkaita kasojamme). 

Aion jatkossa murahtaa lempeästi jokaiselle vaatekasalle, jonka yli loikkaan. Kiitos että olette – ja otatte kopin, jos kaadun!

Kondo opettaa ryönäilijät kiittämään jokaista poisheitettävää esinettä ennen viimeistä matkaa kaatopaikalle (kierrättäminen ei näköjään ole tässä jenkkikonmarituksessa kovin merkittävässä roolissa). Mutta voihan sitä kiitollisuutta hyödyntää ilman ikävää luopumistakin.

Aion jatkossa murahtaa lempeästi jokaiselle vaatekasalle, jonka yli loikkaan. Kiitos, että olette – ja otatte kopin, jos kaadun!

- Maula

Kommentit (1)

Jowi
1/1 | 

Marie opettaa kyllä kiitollisuutta. Katsoin kyseisen sarjan juuri, eikä aate ollut vieras ennen sitä. Konmari metodia kyllä säästää myös asioita mitä tarvitset, vaikka et juuri nyt. Ideana päästä nimeomaan ekstrasta eroon, ei kaikesta.

Ja sarjassa roskiin menee asiat mitä ei voi kierrättää, mutta ihan veivät kierrätyskeskuksille/pihakirppiksille kamansa. Moni asia, vaate ja paperi joka 20vuotta hengaa autotallin nurkassa ei välttämättä ole pelastettavissa. Katsoitko koko sarjan, koska kierrätys mainittiin ainakin puolissa jaksoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat