Kirjoitukset avainsanalla joulutus

Melkein perillä, mutta niin kaukana.

Joulun lähestyminen jyrää kodinhoidollisen kurin ja järjestyksen alleen myös hämeenlinnalaisessa lapsiperheessä. Tämän kodin äiti kuuluu niihin tuntemiini ihmisiin, joilla todella langat pysyvät käsissä! Perheessä on pari kerhoikäistä ja vauva, äiskä opiskelee siinä sivussa toista tutkintoa ja pyörittää arkea rautaisella otteella. Katselin toimintaa hetken vierestä ja menin sekaisin raajoissa. Yhdellä kädellä hän ojentaa pojalle piirustuspaperia, toisella hämmentää jauhelihakastiketta, kolmannella heittää muovailuvahaa lisää peliin ja imettää ilman käsiä!!!

Nyt kuitenkin äkillinen joulukorttien askarteluvimma on suistanut perheen kodinhoidollisen rytmin raiteiltaan.

Viikatut pyykit ovat jymähtäneet päiväkausiksi kodinhoitohuoneen pöydälle. Tällaisessa tilanteessa alkaa houkutella vaihtoehto jättää ne siihen ainiaaksi, ottaa pinosta vaatetta ja pukea kaikilla käytettävissä olevilla käsillä lapsille puhdasta päälle samalla, kun he istuvat viereisillä pöntöillä ja potilla. Miksi koskaan viedäkään vaatteita kaappeihin..? Ihan turha lenkki. Tai ainakin siihen asti, kun mies itkee kodinhoitohuoneessa kaadettuaan vauvan peppupesun yhteydessä pari läjää valmista pyykkiä pesualtaaseen kesken toimituksen. Mutta hei, first things first - joulukortit.

-Larres

 

Kommentit (0)

Herkkiä lumihiutaleita varten lapsi tarvitsee vain valkoista paperia, sakset ja kaksi minuuttia.

On jälleen aika jakaa joulutusvinkkejä, joiden avulla kotiin saapuu askel askeleelta ihan havaittavasti jouluisempi tunnelma. Sinitarralla, teipillä, purkalla tai kenties limalla ikkunaan kiinnitettävät lumihiutaleet ovat kiistatta joulutusaskartelujen ajattomia klassikoita!

Joulutusvinkki nro 3: kolmen vaiheen lumihiutaleet

  1. Varaa kotiin kopiopaperia ja sakset.
  2. Ole kahden minuutin ajan autuaan tietämätön, mitä lastenhuoneessa tapahtuu.
  3. Tadaa! Ikkunaan on ilmestynyt kaksi lumihiutaletta ja lattialle on ilmestynyt kasa paperisilppua. Sakset säilytetään kätevästi lattialla säärisuojien, vaatteiden ja pehmolelujen välittömässä läheisyydessä. 

Huom! Koti ilman gloriaa ei suosittele lumihiutaleiden kiinnitystavan lähempää tarkastelua, mikäli asukkailta löytyy tahmeiden aineiden sovellusalan erikoisosaamista.

-Larres

Kommentit (0)

Nyt saa iloita kaikesta kotona jo valmiiksi olevasta muoviroinasta.
Nyt saa iloita kaikesta kotona jo valmiiksi olevasta muoviroinasta.

Joulu se tulla jolkottelee lähemmäs halki kilisevän marraskuun – ja Joulutus ilman gloriaa kiihtyy. Olemme jo esitelleet kodeistamme löytyvät salaperäiset vesisommitelmat ja tunnelmaa luovat joulukalenterit. Nyt on vuorossa taianomainen tontturivari!

Tänä jouluna ahkerimmat jouluttajat ovat väsänneet kokonaisia tonttukyliä, joihin on saatu uppoamaan satasia poikineen.

Meidän mukavan rosoinen tontturivarimme on kuitenkin syntynyt täysin ilman vaivaa (tai jotkut kyllä ovat taloudessamme nähneet kovasti vaivaa, mutta hei, leikki on lasten TYÖTÄ). Kun eräänä aamuna kuljin lastenhuoneen läpi, huomasin ikkunalaudalle jostain vain ilmaantuneen tämän luomuksen. Taikaa! 

Tonttumaailma näyttää rakentuneen täysin kierrätysmateriaalista.

Mikä upeinta, tämä jouluinen ihme ei maksanut mitään! Se on myös (tavallaan) ekologinen, sillä tonttumaailma näyttää rakentuneen täysin kierrätysmateriaalista. Jo olemassa olevia pahvilaatikoita ja muoviroinia on tuunattu astetta jouluisampaan muotoon. Jännittävää nähdä, millaiseksi tontturivarin asukkaiden meno vielä äityy! Rivarikompleksi ainakin näyttää pikkuhiljaa kasvavan – nyt yhteisö on vallannut tilaa jo pöytätasoilta. Ehkä jouluun mennessä meillä on Suomen ensimmäinen tonttumetropoli...

- Maula

Kommentit (0)

Etsi kuvasta ensimmäiset joulun merkit. Vihje: pianon päällä, kuvan keskiosassa pahvista upeutta.

Joulutus ilman gloriaa -sarjan toisessa osassa tutustumme joulukalentereihin! Nuo pahalaiset ilmaantuvat kauppoihin lokakuussa ja viimeistään marraskuussa ne tunkeutuvat kodin sisustukseen. Joulukalenterien visuaalinen ilme saattaa olla nimestään huolimatta harhaanjohtava. Meillä tunnelmalliseen jouluasetelmaan sommitellut joulukalenterit hehkuvat sinervän sävyissä. Muuta yhteistä näillä pahvisilla upeuksilla ei olekaan. Paitsi, että niissä on sisällä ruskeata.

Joulutusvinkki nro 2: joulukalenterityypit auttavat valitsemaan sen oikean

  1. Sisustusbloggaajan DIY- joulukalenteri on koostettu juuttikankaisista taskuista, joiden kylkiin on kirjailtu numerot. Muuten luukut sisältävät rusinoita paitsi jouluaattona vanerisen joulukuusen koristeen. (Yritin itse kerran ommella DIY-kalenterin, mutta lapsella alkoi yrjötauti kesken ompeluyön ja kalenteriin tuli vahingossa vain 22 luukkua.)
  2. Romukalentereiksi kutsutaan kaikkia niitä pahvisia lootia, jotka maksavat 70 euroa ja sisältävät pieniä, teräviä esineitä. 24 päivän ajan lapsi avaa joka päivä luukun, kaivaa sieltä pienen esineen ja jättää sen pyörimään lattialle. Jouluaattona jalkapohjansa laastaroinut aikuinen pistää imurin laulamaan ja imaisee sen kitaan 24 kappaletta roinaa.
  3. Suklaakalenteria saa halpis- ja premium-laaduissa. Halpiksissa ruskeat kökkäreet ovat paksuudeltaan vaihtelevia ja maistuvat suklaankorvikkeelta. Premium-laaduissa suklaa on hyvää. Suklaakalenterin haittapuoleksi mainittakoon heikomman aineksen kyvyttömyys säännöstellä suklaanhimoa. Viime vuonna keskimmäinen tonttumme tyhjensi salaa sisarustensa kalenterit ja viritteli taidokkaasti luukut takaisin kiinni. 
  4. Kuvakalenteri. Valitse tämä, jos haluat saada pienokaisesi itkemään. Kuvakalentereiden etuna on kuitenkin se, että esihistoriallisine kuvituksineen ne näyttävät eniten jouluisilta.
  5. Kaljakalenteri on 24-päkin joulueditio. Mikäli kotona asuva lapsesi on täysi-ikäinen tai kaipaat itse päivittäistä ylläriä, niin kaljakalenteri voi olla juuri sinua varten.

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat