Kirjoitukset avainsanalla ulko-ovi

Ken tästä kulkee... voisi kantaa jotain roinaa joskus uloskin!
Ken tästä kulkee... voisi kantaa jotain roinaa joskus uloskin!

Olen pitkällisten tutkimusten jälkeen onnistunut paikantamaan kohdan, joka aiheuttaa kotimme jatkuvan epäjärjestyksen.

Esineet eivät lähde himastamme eteenpäin ulko-ovellisista syistä. Esineet ja hyödykkeet kulkevat lähes katkeamattomana virtana sisään ovesta, mutta ulko-oven uudelleenavausvaiheessa tapahtuu jotain mystistä. Kun aikansa palvelleet esineet pitäisi poistaa asunnosta, ne joko katoavat käden ulottuvilta jonnekin kasaan tai muuttuvat käsittämättömän rakkaiksi. Lohjenneet tonttupossupatsaat tai sarvettomat yksisarviset eivät koskaan poistu tästä asunnosta. Sama toki pätee myös isompiin hankintoihin. Miten kirvelevää olisikaan myöntää, että vaivalla hankittu monitoimikone ei palvele kovinkaan moninaisesti tai että nuoruusvuosien talvitakki ei tule koskaan enää menemään kiinni. Niinpä muistoesineet jäävät luomaan sisustukseen sitä lempeää kerroksellisuutta.

Tehokasta voisi olla myös vähentää sisään kannettavaa tavaramäärää.

Helsingin Sanomien tuoreessa jutussa myös pitkän linjan sisustussuunnittelija nimesi ulko-oven kodin kipupisteeksi.

– Olen tehnyt sisustussuunnittelijan töitä yli 20 vuotta ja olen tullut siihen tulokseen, etteivät ihmiset ymmärrä, miten kodin ulko-ovea pitäisi käyttää, Tomi Kouvola tykitti Helsingin Sanomissa

Miten ulko-oven käyttöastetta sitten voisi nostaa?

  1. Toimi välittömästi! Kun havaitset kierrätystä kaipaavan esineen, vie se ulos. Älä jää odottelemaan fb-kirppisten av/yv/serkku tulee Tuusulasta joskus loppuviikosta noukkimaan -hakijoita. Jos vaihtoehtona on antaa ilmaiseksi Uffille tai saada 3 euroa 5 viikon odotuksen jälkeen, panosta nopeimpaan poistomuotoon.
  2. Rakkauden määrää on vaikea vähentää, joten vaikeissa tilanteissa voi turvautua ns. salapussimenetelmään. Täytetyt tarravihot, maalatut kävyt ja tyhjät limapurkit katoavat kätevästi hämärän turvin salapussin syövereihin. Olennaista tässäkin on ripeys, salapussi pitää saada siirtymään ulko-ovesta salamannopeasti – sillä löytyessään sisätiloista sen sisältö palautuu sisustuksellisiin kerrostumiin.
  3. Tehokasta voisi olla myös vähentää sisään kannettavaa tavaramäärää. Tätä ajatusta olen kuitenkin pyöritellyt vasta ideatasolla, sillä kukaan muista oven käyttäjistä ei ole metodista järin innostunut.
  4. Jos on todella epätoivoinen, voi tietysti kokeilla myös ulko-oven jättämistä auki. Ehkä jotain katoaisi silloinkin? Tosin tuskin se rikkinäinen tonttupossupatsas silloinkaan.

- Maula

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Aivan loistava blogi! En ole ennen törmännyt ja nyt jämähdin ihan väärään aikaan, väärässä paikassa lukemaan.

Tykkään!

Santtu

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

Onpas kiva kuulla! Tämän blogin väsääminen on kyllä meille tekijöillekin hauskaa touhua – ja äärimmäisen terapeuttista :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat