Kirjoitukset avainsanalla Koulu alkaa; paluu arkeen; perhearki

Tämä näky kertoo, että olemme palanneet arkeen. Kämppään on saapunut liuta tyyppejä, jotka ovat karistaneet reppunsa selästään välittömästi astuttuaan ovesta sisään.

Ai, että kun tuntuu hyvältä! Lapset on taas saatu heittää systeemin vietäviksi. Kesän aikana käsittättömään kuntoon räjähtänyt koti todellakin ilman gloriaa saa nyt päivisin levähtää, kun perhe puurtaa suurimman osan valveillaoloajasta jossakin ihan muualla. Vielä kun harrastukset alkavat, niin kotihan hiljenee tuntuvasti.

Tähän koulunalkuhässäkkään liittyy tietysti myös paljon suorittamista, josta voi suoriutua gloriöösisti tai sillä tavalla rimaa hipoen. Totesimme tänään yhdessä, että molemmilta löytyy jokunen tikku takapuolesta.

  1. Todistuksen palauttaminen allekirjoitettuna. Lapsi pyytää, koska kuulema kaikki muutkin ovat palauttaneet. Siis täh, pitääkö todella? Mistähän se löytyisi? Jaa, onhan tässä näköjään joku rivi huoltajan allekirjoitukselle.
  2. Opettajan tunnistaminen koulun pihalla. Varmuuden vuoksi höpötetään rinnakkaisluokan opettajalle kaikki kesäkuulumiset, kunnes hän ystävällisesti vinkkaa, että taisit nyt sekoittaa opet. Ah, tällaisen sekoilun jälkeen on ihan turha urputtaa jälkikasvulle mitään skarppaamisesta. 
  3. Koulupöydän järjestäminen. Mitä suotta, ruokapöydän ääressä tai lattialla tuo viime vuodenkin läksynsä teki.
  4. Uusien kirjojen päällystäminen kontaktimuovilla. Ai kamala. Mutta hei, lapsillehan pitäisi tarjota DIY-kokemuksia jo nuorena - ja muutenkin ne teippailevat ja paketoivat kaiken käsiinsä osuvan. Miksei siis myös oppikirjat? Jos lopputulos on kupruileva, kukaan ei syytä vanhempaa. Muovituskin voi siis olla pedagoginen teko!

-Larres & Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat