Kirjoitukset avainsanalla perhearki

Rättiterapiaa rättiväsyneille!

Kun arkinen rättiväsymys meinaa painaa, niin apu saattaa löytyä rättiterapiasta. Jos jokusella perheenjäsenellä  vaikuttaa kasvaneen päätelaite käteen kiinni, niin toisilla se kasvannainen on märkä rätti. Ja sekös väsyttää.

Mä olen aina tuumannut, että jos pitää käyttää silmälaseja, niin kannattaa hankkia kivat kakkulat. Sama pätee tähän rättiinkin. Jos täytyy koko ajan kotona ollessa pitää rättiä kädessä, niin hanki läjä kivoja rättejä.

Siitä nätistä rätistä irtoaa ihan kummasti positiivista energiaa rättiväsyneelle: 

  1. Saat luuttuamiseen ripauksen estetiikkaa! Värin voit valita fiiliksen mukaan.
  2. Kokeile tasoja pyyhkiessäsi laulaa Samuli Edelmannin Ihana valo -kappaletta näin: Ihana rätti, niin on nimesi kaunis sana. Ihana rätti, onko roskis jo auki. (Sinne roskikseen karistat tietysti rättiin keräämäsi leivänmurut.) Ihana rätti, sinä olet aurinko.
  3. Ja miksi kukaan enää vaihtaisi esimerkiksi jouluverhoja, kun voi heittää joulurätin keittiöhanalle kuivumaan?

-Larres

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskity kukkiin.
Keskity kukkiin.

Kesän monipuolinen nakkidietti saa taas väistyä ravitsevan arkiruuan tieltä. Meillä niitä kaikille perheenjäsenille maistuvia ruokalajeja on noin viisi - ja niistäkin kolme on makaronijohdannaisia. Mutta ei ruokailuhetken tarvitse olla tylsä, vaikka lautasella olisi keko harmahtavaa mössöä. Tässä hyväksi havaitsemani vinkit illallisen tunnelman nostatukseen.

  1. Jos ruoka ei maistu miltään, nauti eloisasta keskustelusta. Hyviä aiheita ovat esimerkiksi listaukset epäilyttävänä pidettävistä vihanneksista ja ruuansulatukseen liittyvät kaskut. Ne vievät ruokailun niin sanotusti nextille levelille.
  2. Kun puheenaiheet on kaluttu loppuun, yllättävä (esimerkiksi raejuuston asettelun lautasella liittyvä) huutokohtaus tekee tilanteesta, jos ei ainutlaatuisen, niin ainakin mieliinpainuvan. Kirkumisen keskellä kukaan ei huomaa, mitä suuhunsa pistää. Sushi menisi ihan hukkaan! Ja kun illallinen on saatu päätökseen, sydämen valtaa puhdas kiitollisuus. Se on ohi.
  3. Kun äänimaailma on hoidettu kuntoon, helli myös muita aisteja. Ruokaa ei toki voi tuunata (jokainen ylimääräinen mauste tai muu poikkeama pyhästä reseptistä kyllä huomataan), satsaa siis visuaalisuuteen. Laita hämyinen (roskat ja tahrat kätkevä) valaistus tai panosta leikkokukkiin. Leikkokukat ovat vastaus - oli kysymys melkein mikä tahansa! EDIT: Valkoisissa kukissa ketsuppi näkyy häiritsevän hyvin.

- Maula

 

Kommentit (0)

Nämäkin jo vähän rupsahtaneet rehut saa piilotettua lasagneen.

Kun koulun ruokalistassa aikoinaan luki ”pakastekatsaus”, urbaanit legendat nousivat siivilleen ja vain mielikuvitus oli rajana sille, mitä keittäjän pakastimesta saattoikaan päätyä oppilaiden lautasille. Nykyään ajattelen, että pakastekatsauksessa yhdistyy nerokkaasti kokkaus ja siivoaminen. Ah, mikä ihana tapa viettää lauantaita!

Et arvaakaan, kuinka ”eilisistä” potuista voi vielä valmistaa herkullisen espanjalaisen perunamunakkaan.

Jos sinullakin on koti ilman gloriaa, niin veikkaan, että jääkaappisi on aika ajoin täynnä erilaisia jämiä. Näin grillikaudella meiltä löytyy useimmiten esimerkiksi hyvänkokoinen kasa erilaisia nuhjaantuneita ja lössähtäneitä kasviksia. Isonkin lurppaläjän saa kätevästi piilotettua lasagne- tai melanzane-tyyppisiin vuokiin. Eiliset keitetyt perunat puolestaan ovat jämäkokkaajan arvovaluuttaa! Et arvaakaan, kuinka ”eilisistä” potuista voi vielä valmistaa herkullisen espanjalaisen perunamunakkaan. Ja sen minä sanon, että maukas sosekeitto voi jännittävimmillään sisältää uskomattoman määrän jämiä. Pitemmittä puheitta taidankin kutsua lounasvieraita ja tarjota heille jotakin yllättävää.

-Larres

 

 

Kommentit (0)

6- ja 4-vuotiaiden pääkäyttäjien työpöydälle asettelema kollaasi on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Iloksemme pääsimme jälleen kurkistamaan inspiroivaan kotiin! Tällä kertaa vierailimme Veräjämäessä, 6- ja 4-vuotiaiden tyttöjen studiolla.  Muotoilijaäidin geenit ovat eittämättä siirtyneet jälkipolvelle ja tässä kodissa piirretään ja askarrellaan alati. Äiti kertookin säilyttävänsä lapsiansa tyttöjen studioksi kutsumassaan tilassa.

Lapset pakkaavat silloin tällöin hautautumaan piirustuspapereiden, kynien, muovisten värikkäiden arvoesineiden, jumpparenkaiden ja ties minkä sisään kannettujen kivien, keppien ja käpyjen alle.

Studion ikkunoissa ei pidetä verhoja, jotta maksimaalinen määrä luonnonvaloa pääsee virtaamaan ateljeeseen. Valo leikkii työtasolle asetelluissa röykkiöissä heittäen tilaan mielikuvituksellisia varjoja. Lapset pakkaavat silloin tällöin hautautumaan piirustuspapereiden, kynien, muovisten värikkäiden arvoesineiden, jumpparenkaiden ja ties minkä sisään kannettujen kivien, keppien ja käpyjen alle, mutta viihtyvät studiollaan hyvin. Näinhän se on, että visuaalisesti kiinnostava tila ruokkii luovuutta.

Kiitokset asukkaille ihanasta pilkahduksesta!

-Larres

Kommentit (2)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat