Kirjoitukset avainsanalla värit

DIY-vinkki! Säkenöivä halkosäkki on kuin ekologinen kranssi.
DIY-vinkki! Säkenöivä halkosäkki on kuin ekologinen kranssi.

Ruskan värit alkavat vyöryä joka suunnalta päälle. Luonnossa hengitellessä tulee houkutus haalia myös samoja voimavärejä kotiaan piristämään. Punaista ja vahvaa oranssia voi kuitenkin olla vaikea hivuttaa luontevasti kodin sisustukseen – ne ovat niin kovin dominoivia draamakuningattaria. Tässä vinkkini vahvojen värien kesytykseen:

Kohta myös räikeät kuravaatteet yhtyvät värikuoroon.

  1. Jätä ne ulos. Meillä oranssia ei tuodakaan ihan sisälle saakka, vaan se jää loimuamaan näyttävästi sisääntulon tuntumaan. Oranssi verkkosäkillinen klapeja toivottaa vieraat hyväntuulisesti tervetulleeksi kuin ekologinen kranssi.
  2. Hautaa ne kasoihin. Anna kirkkaanpunaisen tyynyn ja oranssin torkkupeiton hautautua muiden kasojen alle, kuin syksyn lehdet, niin kukaan ei häikäisty.
  3. Pese ne väärin. Tämä metodi todella toimii! Väärä pesuaine yhdistettynä mustiin tekstiileihin tai trendikkääseen farkkuun kesyttää värien loiston alta aikayksikön.

Ah! Kohta myös räikeät kuravaatteet yhtyvät värikuoroon. Syksy saa tulla!

- Maula

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvästi harmaus.
Hyvästi harmaus.

Jos sisustus muuten on harmoninen ja skandinaavisen hillitty, kodin ilmeeseen voi tuoda yllättävyyttä pieninä väriripauksina – tai suoranaisina -pommeina! Älä tyydy haaleisiin pastellisävyihin, vaan anna yksityiskohtien räiskyä. 

Sijoita ärjynpinkki vaatekasa makuuhuoneen ovensuuhun kompastumisetäisyydelle kulkuväylistä, sateenkaarelta sävynsä lainaavia kulahtaneita pehmoeläimiä vaikkapa vessan lattialle roskiksen kupeeseen. Mitä odottamattomampi paikka, sen jännempi kokonaisvaikutelma! 

Eteisen kenkäröykkiö on parhaimmillaan kuin valotaideteos.

Kaikkein rohkein sisustaja somistaa tilan vilkkuvilla asioilla. Nykyään kaupoissa on jopa tennareita, jotka alkavat liikkeen voimasta välkkyä kuin minidisko. Onko mitään hauskempaa kuin törmätä illan hämyssä kotiin raahustaessaan iloiseen vastaanottoon? Eteisen kenkäröykkiö on parhaimmillaan kuin valotaideteos.

- Maula 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat