Kirjoitukset avainsanalla omenapuu

Omenalla silmään, joka hilloista haaveilee.
Omenalla silmään, joka hilloista haaveilee.

Satokausi saa tässä taloudessa aikaan lähinnä pakokauhua – siis satokauhua.

Vaikka valtaosa puutarhan antimista on saattohoidettu jo hellekesän paahteessa maan tomuksi, sitkeimmät puut yrittävät tuottaa jos jonkinlaista hedelmää. 

Tämä aika vuodesta erottaa niin sanotusti jyvät akanoista. Siinä missä Larres varmasti jo hilloaa otsa hiessä, minä vain tyydyn tuskan hikeen. Pihapläntin omistavan asukkaan velvollisuus olisi hoidella maan antimet suihinsa pitkällisen prosessin kautta. Toki kukaan ei voi syödä 100 kiloa luumuja kerralla, mutta näppärä emäntä jatkojalostaisi ne iloa tuottaviksi säilykkeiksi, jotka voisi iskeä joulun aikaan sukulaisten eteen paperinarulla somistettuna. Mutta kun ei. Ei riitä aika eikä mielikuvitus. Sormet palavat ja hillot homehtuvat ennen aikojaan. 

Olen saanut oman satokauhuni kuriin tässä yksinkertaisella harjoitteella. Suosittelen kokeilemaan:

  1. Astele puutarhaan ja aisti se. Tunne mätänevien, rupisten pikkuomenoiden narske jalkojesi alla. Älä anna mielesi harhautua kenkien puhdistuksen pohdintaan, vaan aisti omenuus. 
  2. Sulje silmäsi ja hengitä syvään. Ymmärrä oma pienuutesi ja hetken ohikiitävyys. Omenapuu on ollut tässä ennen sinua, se luultavasti tulee kököttämään tässä myös jälkeesi. Et ole omenapuulle mitään velkaa. Sen hedelmiä ei paljoa kiinnosta, päätyvätkö ne somaan hillopurkkiisi vai suoraan mullaksi. Mullaksi ne kuitenkin vääjäämättä päätyvät. Niin kuin päätyy kaikki muukin. 
  3. Iloitse hetki siitä, että ei tässä vielä multaa olla. Olet elossa. Ja niin on muuten se omenapuukin, vaikka kiitos ei kuulukaan puutarhanhoitotaidoillesi.
  4. Avaa silmäsi. Nappaa puusta omena ja syö se. No niin, nyt on sadosta nautiskeltu. Voidaan siirtyä muihin hommiin.

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat