Kirjoitukset avainsanalla Siivouspäivä

Maunulassa siivotaan torstaisin - mieluiten aika myöhään.

Nyt tulee lyhyt ja ytimekäs. Arvatkaapa, miksi torstai on paras siivouspäivä?

Kun siivoat, pyykkäät ja kuuraat oikein olan takaa torstaisin (mieluiten illalla) ja yrität sitten perjantaiaamuna saada lauman ulos ovesta mahdollisimman vähillä sotkuilla, niin voit töistä kotiin tullessa nuuhkia suhteellisen siistiä kämppää. Saatat jopa ihastella ”Ai että, kun on kiva tulla siistiin kotiin, joku täällä on siivonnut! Ihan kuin ois käynyt siivooja!” Ja koska aivosi ovat sen verran kovalla rasituksella, että eilinen deletoituu todella nopeasti, saatat parhaassa tapauksessa perjantaina vallan unohtaa, että sehän olit sinä itse, joka huushollia torstaina raivasi.

-Larres

Kommentit (4)

Sirkku
1/4 | 

Kiitos samoin! Torstai vakiintunut siivouspäiväksi. Perjantaina alkaa viikonloppu, eikä tarvitse uhrata ainakaan isoja ajatuksia siivoamiselle. Hauskaa viikonloppua!

Vierailija
2/4 | 

Torstaina voi myös avata oven siivoojalle.

Perjantaina saa nautti etäpäivästä tuoreiden kukkien kera (torstaisin noudetaan työpäivän jälkeen lähimarketista tai kukkakaupasta) ja kynttilöiden valossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Näillä välineillä 8-vuotias lapseni viihdytti ystävätärtään kotonaan pari päivää ennen koulun alkua.

Laitoin tänään nuorimman lapseni päiväunille ja rojahdin sohvalle viettämään ansaittua hengähdyshetkeäni. Tahtoisin sanoa, että luin kirjaa näyttäen hyvää esimerkkiä lapsilleni, mutta oikeasti tuijotin Rantahotellia Yle Areenasta suoraan puhelimen näytöltä.

Meillä pyöri siinä yksi ylimääräinenkin lapsi. Tytöt puuhailivat itsenäisesti ja uppouduin yhä syvemmälle tanskalaiseen 20-luvun hotelli-idylliin.

Yhtäkkiä havahduin edessäni viuhuvaan pölyhuiskaan. ”Huhhuh, tässä on ihan järkyttävät pölyt”, pölyhuiskan kanssa heiluva vieraamme totesi minulle kuljettaessaan strutsinsulkia pehmeästi tv:n jalustalla. Nostin katseeni luuristani ja ymmärsin hitaasti, että 8-vuotias tyttäreni ja ystävänsä siivoavat meillä. Ilmeni, että he ovat jo huiskutelleet pölyjä, siistineet pianonpäällisen, tyhjentäneet astianpesukoneen ja täyttäneet sinne tiskipöydältä likaisia ja nyt he olivat aikeissa alkaa järjestellä tv-tason alahyllyillä pursuilevaa lelu- ja kirjakaaosta. Tyttäreni kertoi myös kastelleensa kesäkukat pihalla. ”Jatkakaa toki!”, sanoin, ”Älkää antako minun mitenkään häiritä.” 

Jatkoin tietysti Rantahotelli-jakson loppuun, mutta kävipä siinä mielessä:

  1. Onko meillä niin likaista, että lapsetkin intoutuvat siivoamaan? Vieläpä kavereiden kanssa.
  2. Mites ne lapsityövoiman eettiset aspektit? Onko ok käyttää lapsityövoimaa, jos 50% henkilöstöstä on omaa sukua? Otin työn vastaan ilmaiseksi, tai no annoin ruokaa. Aika röyhkeää, vaikka itse sanonkin.
  3. Mitä kasvatusalan ammattilaiset tähän kaikkeen sanoisivat? 
  4. Vai onko tässä nyt kyse omasta loistavasta kyvystäni kasvattajana? Olen onnistunut kasvattamaan täällä römppölässä toimeliaan siivousintoilijan.
  5. Koskahan tyttäreni ystävä voisi tulla meille seuraavan kerran kylään? Olisiko perjantai sopiva (siivous)päivä?

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat