Kirjoitukset avainsanalla kesäpiha

Mustikkapensaassa kasvaa mehukas sato.

Asumme Maunulassa nyt kolmatta kesää ja kolme kesää olen raivannut ja kitkenyt puutarhassa. Viime vuonna istutin rodon ja vuorimännyn kupeeseen kaksi pensasmustikkapuskaa. Valitsin eri lajikkeet ja sommittelin ne sopivalle etäisyydelle toisistaan. Näin puutarhakaupassa ohjeistettiin, jotta pölytys onnistuisi ja saavutettaisiin mahdollisimman runsas sato.

Sitä kun oikein hoivaa ja huolehtii, niin sadonkorjuun aikaan voi sitten taputtaa itseään olalle.

Talveksi askartelin mustikkapensaille havusuojat, jotta pakkanen saati jänö ei niitä purisi. Keväällä sainkin ilokseni todeta, että varvut ovat tallella ja silmuista puhkesi uudet lehdet. Lehtien perässä seurasivat mustikan herkät, valkeat kukinnot. Sitä kun oikein hoivaa ja huolehtii, niin sadonkorjuun aikaan voi sitten taputtaa itseään olalle.

Havaintojeni mukaan meillä kypsyykin ennätyssato! Yhteensä neljä, NELJÄ, pensasmustikkaa! Kumpikin pensas näyttäisi tuottavan kaksi marjaa. Jos puolitamme mustikat, niin kaikki viisi perheenjäsentämme saavat maistaa. Jännityksellä jään seuraamaan sadon kypsymistä.

-Larres

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mitä on piha ilman televisiota?
Mitä on piha ilman televisiota?

Alkukeväästä iloitsin, kun joulukuusenraato toi puutarhaamme persoonallista ilmettä.

Myöhemmin väriloiston takasi kaikkialle levinnyt muovi-ilottelu.

Nyt puutarhamme on saanut uuden, ajankohtaisen kruunun. Metallisen apupöydän alta kotinsa löytänyt kakkostelevisio tuo olohuonemaista ilmettä ulkotiloihin. Ja onko mitään idyllisempää, kuin huterille Ikean aurinkotuoleille kasaantunut vierasjoukko, joka tuijottaa keskittyneesti jalkapalloa? Lähes ruotsalaishenkistä huoletonta yhdessäoloa. Vain kupliva ilonpito ja pellavavaatteet puuttuvat!

Ulkotelevision ainoa miinus liittyy sen kyseenalaiseen sääkestävyyteen. Ihan kuin sitä ei olisi suunniteltu kestämään Suomen ilmastoa? Saisiko kunnon Saloroita vielä jostain...

- Maula

 

Kommentit (0)

Käsistään taitava asukas on askarrellut parvekkeelleen ampiaiskarkottimen suodatinpussista ja maalarinteipistä.

Saimme taas iloksemme piipahtaa inspiroivassa kodissa Rastilassa ja törmäsimme näppärään ideaan, jonka avulla kesäparvekkeella saa nauttia kahvit ilman ampiaisia. Asukas on varsin taitava käsistään: loihtii alati kauniita vaatteita ja asusteita ommellen. Löytäessään ohjeen virkatusta ampiaiskarkottimesta, asukas pisti luovuuden peliin! Tässä tulee ohje:

 1. Tarvitset suodatinpussin, maalarinteippiä ja narun.
 2. Muotoile suodatinpussista ampiaispesää muistuttava möykky ja viimeistele se maalarinteipillä.
 3. Kiinnitä koko komeus esimerkiksi oranssilla muovinarulla roikkumaan parvekkeellesi.
 4. Vietä kesähetki parvekkeella luomusti ilman ampiaisia.
 5. Nauti näkymistä suuntaamalla katse mihin tahansa muualle paitsi silmiesi korkeudella roikkuvaan suodatipussiviritelmään.

Kiitos asukkaalle ihanasta DIY-ideasta parvekkeen kaunistukseksi (tai kauhistukseksi)!

-Larres

Kommentit (5)

Vierailija
2/5 | 

Toimii!!! Juuri niin tapahtuu, että luulevat reviirin olevan varattu. Toisen ripustaa takaterassin vesiränniin ja toisen etupihan pensaaseen, ei tarvinnut oranssia narua.

Kartanotyyli kohtaa 50-luvun kodikkuuden. Voi elämän kevät.
 1. Päätin lähteä kolmen trampoliinilta kaapatun lapsen kanssa  puutarhakauppaan. VIRHE.
 2. Tuli siinä automatkalla lupailtua tyttärille, että saisivat vaikuttaa kesäkukkien valintaan. VIRHE.
 3. Tyttäret löysivät puutarhamyymälästä kartanotyylisen jalallisen ruukun ja ihastuivat siihen syvästi. Harkintakykyni surkastui. Nostin kartanotyylisen ruukun ostoskärryyn. VIRHE.
 4. Istutimme tarjouskukat, joiden valintaa olin sentään onnistunut manipuloimaan taloudellisiin syihin vedoten. Vanhempi tyttäreni sovitteli innokkaasti kartanotyylistä ruukkua portaalle. Näköhermoni välittivät aivoilleni: VIRHE.
 5. Kysyin mieheni mielipidettä. VIRHE.
 6. Vastaus: mauton. VIRHE. Olisi valehdellut.

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat