Kirjoitukset avainsanalla origami

Joskus elämä on yhtä origamia!
Joskus elämä on yhtä origamia!

Pääsimme kurkistamaan tunnelmalliseen munkkivuorelaiskotiin, jossa asuu DIY-henkinen perhe.

Heti sisääntulon tuntumassa vieras jää haukkomaan henkeään. Katossa nimittäin komeilee tämän hetken ehkä kuumin valaisin, itse tehty origamivarjostin.

– Olin miettinyt jo pidempään, että haluaisin eteiseen uuden, edellistä kodikkaamman lampun. Kun sitten näin ohjeen tämmöiseen origamilamppuun, ajattelin, että teen itse ja säästän! varjostimen askarrellut asukas kertoo.

– Ajattelin etukäteen, että ei voi olla vaikeaa. Mutta olikin yllättävän hankalaa hahmottaa sanallista ohjetta tämmöisessä kolmiulotteisessa askartelussa. Lisäksi hankkimani kuviopaperi oli ehkä vääränlaista, tai sitten en osannut tehdä taitoksista riittävän teräviä...

Esikuvalampussa näkyi selkeät, timanttimaiset taitokset. Munkkivuorelaisversiossa särmää on aavistuksen vähemmän. 

– Mun versiosta tuli lähinnä ruttuinen pussukka. Tuli mieleen valeampiaispesät, joita taittelin kesällä kahvinsuodatinpusseista, asukas muistelee.

Käsistään kätevä asukas kertoo aluksi nauraneensa vedet silmissä varjostimelle, mutta DIY-perheen lapset hermostuivat hekotuskohtauksesta.

– Heitä ehkä huoletti, muserrunko tämän epäonnistumiseni alle. Senkin takia päätin jättää varjostimen kattoon, viestiksi lapsille – ja ehkä vähän itselleni – että ei haittaa, vaikka joskus menee vähän sinne päin, tai ei edes juuri yhtään sinne päin. Semmoinen melkein ok miinus.

– Ja nyt pari päivää sitä katseltuani vähän jopa pidän siitä. Sehän on aika taiteellinen oikeastaan, tavallaan.

Persoonallinen valaisin on saanut ystäviltä jo monta nimeä, kuten Paavin hattu, Pieni biojätepussi ja Housuvaippa. Tällaista luonteikkuutta ei kaupasta saa!

Omannäköistä viikonloppua,

- Maula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat