Kirjoitukset avainsanalla vaatesäilytys

Syksyn (ja kesän) värit saavat loistaa.
Syksyn (ja kesän) värit saavat loistaa.

Syksy on sisustusmielessä todella inspiroivaa aikaa. Nyt on juuri oikea aika harkita tarmokkaasti ikkunoiden pesua, vaatekaapin raivausta, olohuoneen uudistusta ja miksei vaikka keittiöremonttia.

Jos voimat tai rahalliset rahkeet eivät kuitenkaan riitä ihan noin suuritöisen projektin aloittamiseen ihan just nyt, syksyn voi tuoda sisustukseen pienimuotoisesti.

Syyskuu on paitsi huikeaa sadonkorjuun aikaa, myös kasojen kultakausi. Pikkuhiljaa puiden lehdet kasaantuvat (joko tuulen tai haravoijan avustuksella) kekomaisiksi muodostelmiksi pihamaalle, joten miksi et toisi kasamaisuutta myös entistä vahvemmin sisätiloihin?

Niin sanottu pukeutumiskausien taite onkin mitä otollisinta kekoaikaa.

Meidän perheessä on toki valmiiksi muutama mehevä vakiokasa, mutta nyt kasat ovat alkaneet kodikkaasti vallata alaa. Niin sanottu pukeutumiskausien taite onkin mitä otollisinta kekoaikaa. Esillä ovat samanaikaisesti kahden kauden kamat, sillä ulos lähtiessä on mahdotonta tietää, tarvitseeko sortseja vai villakerrastoa. 

Kasat ovat monipuolinen sisustuselementti – ne toimivat akustisina kiljumisen vaimentimina sekä tuovat väriä ja kodikkuutta valjuun sisustukseen. Ja oikeasti, miten monelta ruhjeelta on säästytty, kiitos kasaan kaatumisten?

Kasat, onneksi olette >3

- Maula

Kommentit (1)

TT
1/1 | 

Kiitos, kyllä näin on. Ikkunat sain yllätyksekseni tänä kesänä pestyä, kaikki paitsi olohuoneesta, missä juuri pyykkikasa pitäisi eka laittaa paikoilleen tieltä :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jokainen nainen tarvitsee oman huoneen – ja oman vaatehuoneen.
Jokainen nainen tarvitsee oman huoneen – ja oman vaatehuoneen.

Hyvin suunniteltu vaatesäilytys on monen järjestysgurun mielestä toimivan kodin a ja o. 

Ja toden totta! Vierailimme inspiroivassa töölöläiskodissa, jossa tekstiilejä hemmotellaan ylellisellä vaatehuoneella. Kun kaikki vaatteet ja asusteet on sijoitettu omaan soppeensa (vieläpä tilaa säästäviksi kasoiksi!), muu koti on ihanan ilmava.

– Käyttövaatteet ovat kädenkorkeudella, asukas kuvailee vaatesäilytysjärjestelmäänsä.

Arkisin hän käyttää vain keossa päällimmäisenä olevia vaatteita, mutta aina joskus hän haastaa itsensä ja sukeltaa syvemmälle. Mitä aarteita sieltä löytyykään!

”Olen hyväksynyt tilanteen. Tämä riittää. Minä riitän.”

Asukkaan mukaan jokaisen siistin kodin salaisuus on ruokoton vaatehuone.

– Välillä avaan oven ja ajattelen, että nyt järjestelen tämän. Mutta sitten vain suljen oven uudestaan.

Kun vieraita tulee kylään, asukas siirtää yleensä jonkin esteen vaatehuoneen oven eteen, etteivät vieraat eksy sinne.

– Olen hyväksynyt tilanteen. Tämä riittää. Minä riitän. 

- Maula

 

Kommentit (3)

Kutri74
1/3 | 

Hei,
Ei pidä paikkansa. Minulla on siisti koti ja vaatekomerot/huone. Ei, en ole yksineläjä vaan perheellinen. Myös teinit on opetettu sisäsiisteiksi.

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

En voi kuin ihailla! Minä se vaan haaveilen suuresta vaatehuoneesta, jonne kaiken saisi tungettua ja oven teljettyä :)

Laiska
2/3 | 

Tuohan on ihana! Sinne pystyy vielä työntämään imurin ja silityslaudan piiloon katseilta. Ja paras piilopaikka kuurupiilosille oloon!

Eteinen, tuo kodin epätasaisesti sykkivä sydän.
Eteinen, tuo kodin epätasaisesti sykkivä sydän.

Jos jokin asia tässä kuran, sepelin ja vaihtuvien räntäsäiden maassa sisustajaa mietityttää, niin eteisen sisustusratkaisut.

Niitä ei pääse pakoon. Heti kun ovesta harppoo sisään, siinä ne taas ovat. Kasat, kotona ollaan!

Klaustrofobiaa aiheuttavaan tilanteeseen on kokemukseni mukaan kuitenkin olemassa jopa KAKSI toimivaa ratkaisua.

  1. Pitkäjänteinen sisustaja rakennuttaa itselleen uuden talon, jossa tämä ympäri vuoden vaivaava sepelivyöry on otettu huomioon. Järkevintä on suunnitella ihan erillinen sisäänkäynti muulle perheelle. Ne voivat kiepata vaikka takapihan kautta ja könytä sisään kuraeteisen läpi. Kuraeteinen kannattaa suunnitella mielellään kodinhoitohuoneen välittömään läheisyyteen, näin koko kodin vaatehuolto sujuu saumattomasti.
  2. Toinen eteisratkaisu tarjoaa välittömämpää nautintoa. Hengittää vain syvään, onkii takkinsa ja kenkänsä kasojen uumenista, avaa ulko-oven ja sulkee sen takanaan. Tadaa! Ei yhtään kasaa näköpiirissä! Toimii! 

- Maula

Kommentit (2)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat