Kirjoitukset avainsanalla eteinen

Saimme kasan inspiroivia vinkkejä kesäeteisen sisustukseen, kun lukijamme paljasti meille parhaat niksinsä kuvan kera. Oulussa sijaitsevan kodin eteisessä eletään kesän ensimmäistä päivää kuin viimeistä - toppahaalarit odottavat äkillisesti saapuvia pakkasia. Täytyy sanoa, että näin kaunis vertaistuellinen tarina lämmittää tällaisen rimanalittajan sydäntä - eteisiä ja valtimoita myöden.

Lukijan tarina:

Moi ja terveisiä Oulusta! Meillä on tänään vietetty kesän ensimmäistä päivää ja olemme juuri saaneet viimeisteltyä eteisimme sisustuksen kesäisen riehakkaaksi. Päätimme jo tänään elää kuin viimeistä kesäpäivää ja siksipä toppahaalarit roikkuvat edelleen naulassa. Huomennahan kaikki voi olla jo ohi. 

Pyöräilykypärät ovat lattialla nopeasti pään ulottuvilla. Kun ensin vetää lipat kenkämereen, voi kypärä päässä pyöriä turvallisesti ovesta ulos.

Ikean pahvit rauhoittavat värikirjoa maanläheisellä sävyllä. Ne toimivat myös oivallisina puskureina, kun tietä raivataan ulos. 

Olemme pyrkineet noudattamaan minimalismia eteisen säilytyskalusteiden osalta. Penkkejä, kenkäkaappia tai perheen pienimmille tarkoitettua naulakkoa emme omista. Kuvassa näkyvä lipasto toimii ainoana tavaroiden kaappiintunkemisvietin tyydyttäjänä. 

Kirsikkana kakun päällä tarkkasilmäinen voi huomata lipaston päällä versonvihreän hankaussienen ja sen vieressä lymyilevän hautakynttilän. Olemme varautuneet kaikkeen. Tarpeen tullen myös ruumiiden pesuun. 

Joukossa on voimaa! On helpompi elää, kun tietää, ettei ole eteisensä kanssa yksin. Kiitokset Ouluun tarinasta!

-Larres ja Maula

Kommentit (7)

Vierailija
3/7 | 

Lohduttavaa :D, niin kotoisaa. Täällä samanlaista, talvivaatteet ja kesävaatteet yhtenä hullunmyllynä pitkin eteisen kaappeja ja tietysti kenkäläjät pitkin lattioita. Jos vaikka viikonloppuna inspiraatio iskisi, olisi kiva tulla kotiin ilman pakollista esterataa :).

Vierailija
4/7 | 

Kiitos Ouluun! Peruseteinen meidänkin himbessä tuo tuollainen sisustus plus huumori yhtä hyvää eli huonoa 😁

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kotiin saapuessa eteinen on lievästi ilmaistuna tukossa.

Elämäni eteiset - täysin toimivan eteisen metsästys jatkuu

Eteinen on usein yksi kodin haastavimmista tiloista. Noin kerran viikossa siirreltyäsi kengät kasoihin imurin tieltä saatat hetken luulla, että eteinen on ihan ok. Kaikkina muina ajankohtina, erityisesti silloin, kun on kavereita kylässä, eteinen romahtaa. Miten tästä tilasta on tarkoitus päästä läpi? 

Tässä muutama ehdotus:

  1. Opettele lentämään lyhyitä matkoja. Tämä tapa toimii, kun olet tulossa ulkoa sisälle. Avaa ovi, pakita muutama metri, kiihdytä ja ponnista itsesi ilmaan supermiesasentoon. Tällä menetelmällä takaat myös näyttävän sisääntulon.
  2. Ota oppia parkourista. Ahkeralla harjoittelulla voit ylittää eteisen seiniä pitkin. Avaa ovi, aseta kädet tukevasti vastakkaisille seinille, ponnista myös jalat seinille ja etene nytkytellen x-asennossa eteisen läpi. Tämä tapa toimii molempiin suuntiin, jos ulottuvuutesi riittää.
  3. Kävele kuin tulisilla hiilillä. Hyppele varpaillasi kenkäryteikön läpi mahdollisimman vähillä kosketuksilla.
  4. Kansainvälisty. Kuka on käskenyt jättää kengät eteiseen? Anna jokasäänkenkien muhia jaloissa sisälläkin, niin vältät eteisen tukkeutumisen.

Kiitokset kuvasta työkaverille.

-Larres

 

Kommentit (2)

Elillan
2/2 | 

Eksyin lukemaan tätä blogia vahingossa, kun koitin selvittää mistä Curly Girl -villityksessä on kyse. Tämähän on ihan huippu! Tervetullutta vastapainoa puunatulle pintakiillolle :) Nämäkin ohjeet kenkämeren ylitykseen nauratti vedet silmissä. Etenkin, kun kuva muistuttaa epäilyttävästi näkyä, jonka yli loikkasin äsken kotiin tullessani.

Larres
Liittynyt29.3.2018

Kiitos! Meitä on monta, joita kotoilut ajoittain naurattavat (ja itkettävät). On hyvä tietää, ettei ole eteisensä kanssa yksin 😂 Yritämme päivitellä blogiin otteita arjesta aina, kun siivouskiireiltämme kerkeämme! Ihanaa kesän alkua!

Eteinen on ensimmäinen näkymä kotiin.

Kevät on siitä kammottavaa aikaa, että eteisessä on oltava hirveästi vaatteita, joita kukaan ei niinä ihanimpina aurinkopäivinä käytä. Tai ainakin tässä perheessä mennään keväästä sen verran sekaisin, että pihalla juostaan sisävaatteissa, vaikka siellä paikoin kököttää vielä lumikinoksia.

Tässä haastavassa ajassa onni on hyvin suunniteltu ja toimiva eteinen. Jos sinulle kuitenkin riittää vähän vähempikin, niin voit tavoitella melkein toimivaa eteistä.

Tässä kolme melkein toimivan eteisen tärkeintä ominaisuutta:

  1. Aseta naulakot ja korit käyttäjälle sopivalle korkeudelle. Kun perheen pieninkin ylettää laittamaan vaatteensa, lisäät melkein toimivassa eteisessä noin promillen verran todennäköisyyttä, että ne todella menevät paikoilleen.
  2. Satsaa suunnitteluun ja toteutukseen. Toimivassa eteisessä neliöt ovat tehokkaassa käytössä ja mittatilauskalusteissa on paikka kaikelle. Melkein toimivaan eteiseen loihdit säilytysratkaisut vintiltä tai kellarista löytyneistä keräilyeristä, jotka ovat melkein sopivia eteisen koloihin ja seinille.
  3. Toimivassa eteisessä on ainakin 25% tyhjää säilytystilaa vieraidenkin vaatteille. Melkein toimivassa eteisessä puolestaan tila on laskennallisesti kokonaan säilytettävän massan käytössä, mutta  koska vaatteet ja kengät ovat useimmiten levällään lattialla, vieraat voivat tilkitä vaatteillaan säilytyskalusteissa olevia tyhjiä kohtia.

-Larres

Kommentit (0)

Eteinen tosiaan on kodin käyntikortti.
Eteinen tosiaan on kodin käyntikortti.

Pääsimme vierailulle hurmaavaan 1930-luvun helsinkiläishuvilaan.

Jo ulko-ovella kodin tunnelma vyöryy vastaan. Tuntuu kuin joku halaisi lempeästi ja kutsuisi peremmälle. Tämä huvila todistaa, että eteisen suunnitteluun todella kannattaa satsata.

Asukkaan mukaan eteissuunnittelun lähtökohtana oli optimoida säilytystila niin, että koko talon kaunein paikka, valoisa kuisti, ei peity roinaan vaan on koko kodin tyylikäs käyntikortti. 

Repuille ja treenikasseille on oma vintagekaappi, jonne ne saa nopeasti piiloon katseilta, jos haluaa.

- Kotiin tullessa on hauska huomata, kuinka hyvällä suunnittelulla eteinen todella toimii.

Jokaisen perheenjäsenen kengät ja kassit löytävät helposti paikkansa.

- Erityisesti arjessa ilahduttavat eteisen rento kerroksellisuus ja yllättävät elementit, asukas kuvailee.

Hänellä on myös erinomainen kenkiensäilytysvinkki:

Hanki lasten kengille rottinkikori, jonne jokainen voi heittää kenkänsä kotiin tullessaan. Kun lasten kengänkoko alkaa ylittää 40, kannattaa harkita useamman korin hankkimista.

Inspiroivia kengänheittelyhetkiä!

- Maula

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat