Kirjoitukset avainsanalla eteinen

Eteinen tosiaan on kodin käyntikortti.
Eteinen tosiaan on kodin käyntikortti.

Pääsimme vierailulle hurmaavaan 1930-luvun helsinkiläishuvilaan.

Jo ulko-ovella kodin tunnelma vyöryy vastaan. Tuntuu kuin joku halaisi lempeästi ja kutsuisi peremmälle. Tämä huvila todistaa, että eteisen suunnitteluun todella kannattaa satsata.

Asukkaan mukaan eteissuunnittelun lähtökohtana oli optimoida säilytystila niin, että koko talon kaunein paikka, valoisa kuisti, ei peity roinaan vaan on koko kodin tyylikäs käyntikortti. 

Repuille ja treenikasseille on oma vintagekaappi, jonne ne saa nopeasti piiloon katseilta, jos haluaa.

- Kotiin tullessa on hauska huomata, kuinka hyvällä suunnittelulla eteinen todella toimii.

Jokaisen perheenjäsenen kengät ja kassit löytävät helposti paikkansa.

- Erityisesti arjessa ilahduttavat eteisen rento kerroksellisuus ja yllättävät elementit, asukas kuvailee.

Hänellä on myös erinomainen kenkiensäilytysvinkki:

Hanki lasten kengille rottinkikori, jonne jokainen voi heittää kenkänsä kotiin tullessaan. Kun lasten kengänkoko alkaa ylittää 40, kannattaa harkita useamman korin hankkimista.

Inspiroivia kengänheittelyhetkiä!

- Maula

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ihanaa tulla kotiin, kun joku on aina ovella vastassa!
Ihanaa tulla kotiin, kun joku on aina ovella vastassa!

Vaikka olen esitellyt tässä blogissa kotiamme jo kohta vuoden ajan, olen pitänyt myös muutaman ässän hihassani.

Eteisen kasoja on tullut esiteltyä, mutta sisääntulon todellinen kaunotar on jäänyt vaille ansaitsemaansa tunnustusta.

Olemme nimittäin jo vuosien ajan säilyttäneet lastenvaunuja parin neliön eteisaulassamme. Sisääntulo onkin ollut aina yhtä vaikuttava, tunnelmaltaan kodikkaan runsas. Ovesta sisään astuessa ei ole joutunut horjahtamaan avaraan tyhjyyteen, vaan vaunut ovat aina olleet turvallisesti käden ulottuvilla. Vaunujen päälle on voinut myös kätevästi heitellä vaatteita kuivumaan ja kasata ostoksia.

Elämme nyt uuden ajan kynnyksellä. Eteisen kaunotar on nimittäin siirtymässä sulostuttamaan uuden esteetikon elämää. 

Mistä eteiseen uusi katseenvangitsija?

  1. Jatkossa ehkä kannamme klapisäkin sisälle saakka sulamaan. Saamme samalla myös raikkaan metsämäisen tuoksun sisätiloihin!
  2. Myös musta (täyteen ahdettu) jätesäkki sopisi täyttämään vaunujen jättämään aukkoon aika täykysti...
  3. Mutta koska sisustusvimma ei juuri nyt ole kiivaimmillaan, jätämme tämänkin asian niin sanotusti herran haltuun. Veikkaan, ettei mene kuin pari päivää siihen, että tuokin tyhjä neliö on muuttunut luontevasti ulkovaatekasaksi.

Mikä on teidän eteisenne vau-sisustuselementti? Vinkkejä otetaan vastaan!

- Maula

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Mutta missä sitten säilyttää vaunuja, kun eteiseen ne eivät oikein mahdu. Voiko niitä pitää ulkona rivitalon terassin katoksessa?

Ideabotti Kaisa hämmentyi eteiskysymyksestäni.

Olen kokenut neuvottomuutta eteisemme suhteen. Meillä eteinen aukeaa suoraan kotiimme, tarkemmin sanottuna keittiöön. Ei ole mitään käteviä tuulikaappeja nähtykään. Siinä ollaan eteisessä ja keittiössä ja kerta kaikkiaan kodin keskiössä nilkkoja myöten kurassa ja kaiken maailman kadulta kulkeutuneessa roinassa.

Siinä ne räsymatot pyörivät makkaralla lattialla sepelin ja saappaiden kanssa viehkossa vuoropuhelussa.

Vähemmän kätevänä mattoratkaisuna eteisessämme palvelevat ikivanhat, kulahtaneet räsymatot, joista solahtaa ravistaessa nyrkki läpi. Siinä ne pyörivät makkaralla lattialla sepelin ja saappaiden  kanssa viehkossa vuoropuhelussa. 

Olen harkinnut jo vakavasti tuhat prosenttista keinokuitua olevan eteismaton hankkimista. Prosessi tyssäsi vuosi sitten tilan tarkistusmittaukseen. 

Tänään meilläkotona.fi:n ideabotti Kaisaan tutustuessani, ajattelin nohevasti hakea apua eteisongelmaamme. Kävi niin, että Kaisa hämmentyi tyystin. (Keskustelu kuvassa.) ”Mikä ihmeen kuranielu?”, Kaisa takuulla pohti. Tai ”Mikä ihmeen eteinen?” ”Räsymatto, häh? ”Kura - en tunne.”

Seuraavaksi kokeilen ehkä kääntyä Putouksen Afrobotin puoleen.

-Larres

Kommentit (0)

Fillari toimii lapsiperheen tehokkaassa eteisessä säilyttimenä.

Syksy on toinen niistä vuodenajoista, jolloin eteinen meinaa vallata alleen koko kodin. Öisin käydään jo hallassa, mutta päivisin aurinko paistelee vielä lämpimästi. Koska neiti Sää ei osaa päättää, olisiko äiti Maa tänään kylmä, kostea, kuiva vai kurainen, joka sään vaatteet ja saappaat roikkuvat käden ulottuvilla lippiksistä villamyssyihin, huppareista sadetakkeihin ja crocseista goretexeihin.  

Iloksemme saimme jälleen vierailla inspiroivassa kodissa ja nappasimme tehokkaan vinkin lapsiperheen eteiseen. Tässä maunulalaisessa kodissa on oivallettu lisätä väliaikainen säilytin vastaamaan ailahtelevan neiti Sään aiheuttamaan tekstiilivyöryyn. Kallion hipsterit ovat jo pitkään kantaneet tyylikkäät fillarinsa eteisen sisustuselementiksi - ja siitäpä perhe saikin idean!

Toimi näin:

  1. Valitse eteiseesi sopiva pyörä. Maunulassa kelpaa ihan tavallinen fillari.
  2. Pysyvyyttä väliaikaisratkaisuun saa, kun valitsee pyörän, jossa kumit ovat puhki.
  3. Valmista tuli! Pyörän ohjaustankoon voit kätevästi ripustaa märkiä takkeja kuivumaan tai vaikkapa vieraiden vaatteet, jos pursuileviin kaappeihin ei saa enää sullottua mitään.
  4. On hyvä ja halpa. Pakkaskelien ja järjestelyvimman saapuessa, pyörän voi pakata talvisäilöön. Kumeja ei suotta kannata paikata - kevät sekoilevine keleineen on jo aivan nurkan takana ja eteinen tulvii taas.

-Larres

 

Kommentit (8)

Koti on koti
1/8 | 

Kiitos tästä blogista! Luin kaiken! Niin ystävällistä kirjoittaa ja kuvata nämä meillekin. Tunnen saaneeni sisarellisen halauksen, jonka lämpö säilyy sydämessäni pitkään <3

Annuli
2/8 | 

Kevyttä soutulaitetta voi myös käyttää vaatetelineenä. Nosta se seinää vasten ja ripusta siihen esim. silitystä odottavat (!!!) vaatteet.

Annuli

Vielä unohtui sanoa että ko soutulaite toimi vaatetelineenä niin hyvin, että sItä ei maltettu käyttää alkuperäiseen tarkoitukseen noin 3 vuoteen. Samassa tilassa oli ns väliaikIset, eli muutossa ripustetut verhot ( kankaanpalat ) seuraavaan muuttoon asti, eli 13 vuotta.

Bägi. Golf-bägi.
3/8 | 

Golf-bägi (tai 2 tai 3) toimii myös oikein kivasti. Etenkin jos bägi sisältää pitkiä mailoja (nk puumailoja/hybridejä/draivereita).
Kokoa ne omaksi piiriksi ja ripustele kaikkea maan ja taivaan välillä niiden päälle.
Keväällä voit nostaa bägit auton takakonttiin.
"Nähdään lokakuussa", sanoi mies keväällä, kun ekalle kierrokselle lähti. Ei se ihan väärässä ollut, aika vähän on kotona näkynyt.

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat