Kirjoitukset avainsanalla eteinen

Ideabotti Kaisa hämmentyi eteiskysymyksestäni.

Olen kokenut neuvottomuutta eteisemme suhteen. Meillä eteinen aukeaa suoraan kotiimme, tarkemmin sanottuna keittiöön. Ei ole mitään käteviä tuulikaappeja nähtykään. Siinä ollaan eteisessä ja keittiössä ja kerta kaikkiaan kodin keskiössä nilkkoja myöten kurassa ja kaiken maailman kadulta kulkeutuneessa roinassa.

Siinä ne räsymatot pyörivät makkaralla lattialla sepelin ja saappaiden kanssa viehkossa vuoropuhelussa.

Vähemmän kätevänä mattoratkaisuna eteisessämme palvelevat ikivanhat, kulahtaneet räsymatot, joista solahtaa ravistaessa nyrkki läpi. Siinä ne pyörivät makkaralla lattialla sepelin ja saappaiden  kanssa viehkossa vuoropuhelussa. 

Olen harkinnut jo vakavasti tuhat prosenttista keinokuitua olevan eteismaton hankkimista. Prosessi tyssäsi vuosi sitten tilan tarkistusmittaukseen. 

Tänään meilläkotona.fi:n ideabotti Kaisaan tutustuessani, ajattelin nohevasti hakea apua eteisongelmaamme. Kävi niin, että Kaisa hämmentyi tyystin. (Keskustelu kuvassa.) ”Mikä ihmeen kuranielu?”, Kaisa takuulla pohti. Tai ”Mikä ihmeen eteinen?” ”Räsymatto, häh? ”Kura - en tunne.”

Seuraavaksi kokeilen ehkä kääntyä Putouksen Afrobotin puoleen.

-Larres

Kommentit (0)

Fillari toimii lapsiperheen tehokkaassa eteisessä säilyttimenä.

Syksy on toinen niistä vuodenajoista, jolloin eteinen meinaa vallata alleen koko kodin. Öisin käydään jo hallassa, mutta päivisin aurinko paistelee vielä lämpimästi. Koska neiti Sää ei osaa päättää, olisiko äiti Maa tänään kylmä, kostea, kuiva vai kurainen, joka sään vaatteet ja saappaat roikkuvat käden ulottuvilla lippiksistä villamyssyihin, huppareista sadetakkeihin ja crocseista goretexeihin.  

Iloksemme saimme jälleen vierailla inspiroivassa kodissa ja nappasimme tehokkaan vinkin lapsiperheen eteiseen. Tässä maunulalaisessa kodissa on oivallettu lisätä väliaikainen säilytin vastaamaan ailahtelevan neiti Sään aiheuttamaan tekstiilivyöryyn. Kallion hipsterit ovat jo pitkään kantaneet tyylikkäät fillarinsa eteisen sisustuselementiksi - ja siitäpä perhe saikin idean!

Toimi näin:

  1. Valitse eteiseesi sopiva pyörä. Maunulassa kelpaa ihan tavallinen fillari.
  2. Pysyvyyttä väliaikaisratkaisuun saa, kun valitsee pyörän, jossa kumit ovat puhki.
  3. Valmista tuli! Pyörän ohjaustankoon voit kätevästi ripustaa märkiä takkeja kuivumaan tai vaikkapa vieraiden vaatteet, jos pursuileviin kaappeihin ei saa enää sullottua mitään.
  4. On hyvä ja halpa. Pakkaskelien ja järjestelyvimman saapuessa, pyörän voi pakata talvisäilöön. Kumeja ei suotta kannata paikata - kevät sekoilevine keleineen on jo aivan nurkan takana ja eteinen tulvii taas.

-Larres

 

Kommentit (8)

Koti on koti

Kiitos tästä blogista! Luin kaiken! Niin ystävällistä kirjoittaa ja kuvata nämä meillekin. Tunnen saaneeni sisarellisen halauksen, jonka lämpö säilyy sydämessäni pitkään <3

Annuli

Kevyttä soutulaitetta voi myös käyttää vaatetelineenä. Nosta se seinää vasten ja ripusta siihen esim. silitystä odottavat (!!!) vaatteet.

Annuli

Vielä unohtui sanoa että ko soutulaite toimi vaatetelineenä niin hyvin, että sItä ei maltettu käyttää alkuperäiseen tarkoitukseen noin 3 vuoteen. Samassa tilassa oli ns väliaikIset, eli muutossa ripustetut verhot ( kankaanpalat ) seuraavaan muuttoon asti, eli 13 vuotta.

Bägi. Golf-bägi.

Golf-bägi (tai 2 tai 3) toimii myös oikein kivasti. Etenkin jos bägi sisältää pitkiä mailoja (nk puumailoja/hybridejä/draivereita).
Kokoa ne omaksi piiriksi ja ripustele kaikkea maan ja taivaan välillä niiden päälle.
Keväällä voit nostaa bägit auton takakonttiin.
"Nähdään lokakuussa", sanoi mies keväällä, kun ekalle kierrokselle lähti. Ei se ihan väärässä ollut, aika vähän on kotona näkynyt.

Tunnelma puolen neliön tuulikaapissa on kuin köyhän naisen Haikon kartanossa.
Tunnelma puolen neliön tuulikaapissa on kuin köyhän naisen Haikon kartanossa.

Aina puhutaan miesluolista, mutta on niitä naisillakin kotona omia pieniä hemmottelupaikkojaan. Oma suosikkikohteeni on ulko-oven tuntumaan rakentunut pala paratiisia. Joillekin se on vain ”tuulikaappi”, mutta minulle tila on ”naissoppi”. 

Tämä tunnelmallinen tuulikaappi päivittyi nykyiseen loistoonsa hämmentävän nopeasti ja pienellä budjetilla. Tarvittiin vain päättäväinen mieli, peili, naula ja vasara. Tadaa!

Jokainen nainen todella tarvitsee sen oman tilansa (ja näköjään puoli neliötä riittää oikein hyvin). 

Ennen välitilan upgreidausta ei voinut yhtään tietää, minkä näköisenä ulkomaailmaan oli puskemassa (paitsi jos tilanne oli todella paha, jotain pystyi päättelemään muiden asukkaiden naurunpärskeistä). Naissoppi mullisti tilanteen! Ei enää paita väärinpäin työpaikalle ilmaantumisia tai hammastahnaläikkiä hiuksissa. Nyt tarvitsen vain huulirasvan, hatun/hiuslenksun ja 30 sekuntia omassa tuulisessa temppelissäni, ja olen uudestisyntynyt. Jokainen nainen todella tarvitsee sen oman tilansa (ja näköjään puoli neliötä riittää oikein hyvin). 

- Maula

Kommentit (1)

Vierailija

Että sellaisia luolia ja soppia nykymaailmassa... Eikö koko koti ole perinteisesti naisen valtakuntaa. Mies on saanut sen autotallin miesluolakseen  saadakseen edes pienen hengähdystauon kun tuo naisen raskaaksi tekeminen, nyrkin ja hellan välissä pitäminen, nalkutuksen kuunteleminen etc on toisinaan niin tavattoman uuvuttavaa henkisesti, jos nainen hallitsee jo koko taloa niin naissoppi-tarve on jo kyllä lähinnä pottuilua. Toki saattaa olla perheitä joissa nämä arvot ovat kääntyneen ja nainen on se miehekkäämpi jolloin tokikin hänellä on oikeus "autotalliinsa" tasa-arvon nimissä ja silleen poppoppoo

Eteinen, tuo kodin epätasaisesti sykkivä sydän.
Eteinen, tuo kodin epätasaisesti sykkivä sydän.

Jos jokin asia tässä kuran, sepelin ja vaihtuvien räntäsäiden maassa sisustajaa mietityttää, niin eteisen sisustusratkaisut.

Niitä ei pääse pakoon. Heti kun ovesta harppoo sisään, siinä ne taas ovat. Kasat, kotona ollaan!

Klaustrofobiaa aiheuttavaan tilanteeseen on kokemukseni mukaan kuitenkin olemassa jopa KAKSI toimivaa ratkaisua.

  1. Pitkäjänteinen sisustaja rakennuttaa itselleen uuden talon, jossa tämä ympäri vuoden vaivaava sepelivyöry on otettu huomioon. Järkevintä on suunnitella ihan erillinen sisäänkäynti muulle perheelle. Ne voivat kiepata vaikka takapihan kautta ja könytä sisään kuraeteisen läpi. Kuraeteinen kannattaa suunnitella mielellään kodinhoitohuoneen välittömään läheisyyteen, näin koko kodin vaatehuolto sujuu saumattomasti.
  2. Toinen eteisratkaisu tarjoaa välittömämpää nautintoa. Hengittää vain syvään, onkii takkinsa ja kenkänsä kasojen uumenista, avaa ulko-oven ja sulkee sen takanaan. Tadaa! Ei yhtään kasaa näköpiirissä! Toimii! 

- Maula

Kommentit (2)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat