Kirjoitukset avainsanalla lastenhuone

Tylsä Muurame on muurattu joksikin ihan muuksi.
Tylsä Muurame on muurattu joksikin ihan muuksi.

Syksyn sisustusvimma voi iskeä myös alamittaisiin asukkaisiin.

Kuten hyvin monessa perheessä, meilläkin on satsattu lastenhuoneen kalusteissa laatuun. Aikaa kestävää, vaaleaa ja ajatonta.

”Kotimaisia klassikkoja vasten ne Brion puulelut näyttävät niin somilta!” Näin saatoin joskus ajatella. Sitten puulelut katosivat muoviglittervuorien alle ja unelmani täydellisestä lastenhuoneesta kuoli. Nyt olen onnellinen, jos alamittaisten valtakunnan läpi pystyy kahlaamaan ilman vakavia jalkavammoja.

Vaikka minun haaveeni on kuopattu, nuoremmilla asukkailla on yhä sisustusunelmia – ja myös kyky toteuttaa ne.

Vaikka minun haaveeni on kuopattu, nuoremmilla asukkailla on yhä sisustusunelmia – ja myös kyky toteuttaa ne. Kolmevuotias asukas ei tarvinnut kuin hetken omaa aikaa, niin johan lastenhuone uudistui hyytävään syysasuun! Asukas itse hykertelee, joten päivitystä voitanee pitää onnistuneena.

Tässä vinkit älyttömän nopeaan, vaivattomaan ja edulliseen lastenhuoneen uudistukseen:

  1. Nauti pieni hetki elämästäsi. Pötkähdä sohvalle tuoreen aikakausilehden kanssa, juo kaikessa rauhassa vielä toinenkin kuppi kahvia. Jätä talon länsisiivestä kantautuva etäinen kolina ja rapina huomiotta. 
  2. Sulje lehti ja vie tyhjä kahvikuppi keittiöön. Oivalla, että käsillä on akuutti sisustustilanne. 
  3. Seiso hetki peilin edessä ja löydä hymy. Pidä se kasvoillasi. Jos muu ei auta, hoe päässäsi mantraa ”sinun kotisi ei ole sinun kotisi”.
  4. Hyväksy tilanne. 
  5. Googlaa ”etikka kodin siivouksessa, tarrojen poisto” – sille tiedolle saattaa jossain vaiheessa tulla käyttöä. 

- Maula

Kommentit (0)

6- ja 4-vuotiaiden pääkäyttäjien työpöydälle asettelema kollaasi on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Iloksemme pääsimme jälleen kurkistamaan inspiroivaan kotiin! Tällä kertaa vierailimme Veräjämäessä, 6- ja 4-vuotiaiden tyttöjen studiolla.  Muotoilijaäidin geenit ovat eittämättä siirtyneet jälkipolvelle ja tässä kodissa piirretään ja askarrellaan alati. Äiti kertookin säilyttävänsä lapsiansa tyttöjen studioksi kutsumassaan tilassa.

Lapset pakkaavat silloin tällöin hautautumaan piirustuspapereiden, kynien, muovisten värikkäiden arvoesineiden, jumpparenkaiden ja ties minkä sisään kannettujen kivien, keppien ja käpyjen alle.

Studion ikkunoissa ei pidetä verhoja, jotta maksimaalinen määrä luonnonvaloa pääsee virtaamaan ateljeeseen. Valo leikkii työtasolle asetelluissa röykkiöissä heittäen tilaan mielikuvituksellisia varjoja. Lapset pakkaavat silloin tällöin hautautumaan piirustuspapereiden, kynien, muovisten värikkäiden arvoesineiden, jumpparenkaiden ja ties minkä sisään kannettujen kivien, keppien ja käpyjen alle, mutta viihtyvät studiollaan hyvin. Näinhän se on, että visuaalisesti kiinnostava tila ruokkii luovuutta.

Kiitokset asukkaille ihanasta pilkahduksesta!

-Larres

Kommentit (2)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat