Kirjoitukset avainsanalla Lastenhuone

Voisiko tästä viihtyisästä nurkkauksesta tehdä pojalle huoneen? Viihtyminen on taattu, jos tilan sisustaa tabletilla.

Olen aina halunnut suhtautua asumiseen liberaalisti - perhekoon ei tarvitse korreloida asunnon koon kanssa. Omat mieltymykset kallistuvat sinne ahtaan puolelle, mutta tunnustan vierailleeni muutamissa aivan ihanissa tilavemmissakin kodeissa. 

Teeseistäni huolimatta päädyimme kolmannen pikku perunamme myötä muuttamaan väljempään kotiin. Pieni kolmio Käpylässä vaihtui maunulalaiseen rivariin, jossa on kaksi jotakuinkin oikeaksi huoneeksi luokiteltavaa huonetta ja monia kummallisia notkelmia ja epähuoneita. Hyvä me.

Me vanhemmat aiomme ennen pitkää siirtää pesämme olkkarin itäsiipeen - mikä lie iso alkovi tuo onkaan.

Siispä, tarvitseeko jokainen lapsi oman huoneen? Aina vain se on meillä ajankohtainen kysymys. Toki olemme ajatelleet, että perunoiden kasvaessa voimme järjestää johonkin koloseen jokaiselle jonkinlaisen laarin. Rakennella pahvilaatikoista hökkelin kellarin nurkkaan tai pakottaa vaatehuoneeseen studionsa kasanneen miehen pakkaamaan piuhansa muualle ja vapauttamaan lokeron lapselle. Me vanhemmat aiomme ennen pitkää siirtää pesämme olkkarin itäsiipeen - mikä lie iso alkovi tuo onkaan. Ja yksityisyys on taattu.

-Larres

 

Kommentit (2)

Oma tupa
1/2 | 

Mä ottaisin mielelläni yhden huoneen itselleni, nyt joudun jakamaan sen kristillisesti aviomiehen kanssa. Lapsella on oma huone, minun pitää jakaa huone toisen kanssa. Ja maksaa tästä vielä pitkä penni/euro/sentti/mikälie! Vääryyttä. Tarvitsen takan (ei takkahuonetta) ja oman huoneen. Kylpyhuone-spa-osastot on minusta ihan humpuukia, koska nekin pitää jakaa koko perheen kanssa. Käyttäisin sen rahan ennemmin mun omaan huoneeseen. Virallisesti se olisi vierashuone. Vieraat viihtyvät melllä olohuone/ruokatila-akselilla. Emme normaalisti sulje heitä huoneeseen.

Larres
Liittynyt29.3.2018

Ah! Aikuisen oma huone kuulostaa ihanalta. Itse olen käyttänyt tähän tarkoitukseen saunaa - kylmänä. Aika ajoin pakenen lauteille istumaan hiljaa tai nördäämään puhelimella. Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tylsä Muurame on muurattu joksikin ihan muuksi.
Tylsä Muurame on muurattu joksikin ihan muuksi.

Syksyn sisustusvimma voi iskeä myös alamittaisiin asukkaisiin.

Kuten hyvin monessa perheessä, meilläkin on satsattu lastenhuoneen kalusteissa laatuun. Aikaa kestävää, vaaleaa ja ajatonta.

”Kotimaisia klassikkoja vasten ne Brion puulelut näyttävät niin somilta!” Näin saatoin joskus ajatella. Sitten puulelut katosivat muoviglittervuorien alle ja unelmani täydellisestä lastenhuoneesta kuoli. Nyt olen onnellinen, jos alamittaisten valtakunnan läpi pystyy kahlaamaan ilman vakavia jalkavammoja.

Vaikka minun haaveeni on kuopattu, nuoremmilla asukkailla on yhä sisustusunelmia – ja myös kyky toteuttaa ne.

Vaikka minun haaveeni on kuopattu, nuoremmilla asukkailla on yhä sisustusunelmia – ja myös kyky toteuttaa ne. Kolmevuotias asukas ei tarvinnut kuin hetken omaa aikaa, niin johan lastenhuone uudistui hyytävään syysasuun! Asukas itse hykertelee, joten päivitystä voitanee pitää onnistuneena.

Tässä vinkit älyttömän nopeaan, vaivattomaan ja edulliseen lastenhuoneen uudistukseen:

  1. Nauti pieni hetki elämästäsi. Pötkähdä sohvalle tuoreen aikakausilehden kanssa, juo kaikessa rauhassa vielä toinenkin kuppi kahvia. Jätä talon länsisiivestä kantautuva etäinen kolina ja rapina huomiotta. 
  2. Sulje lehti ja vie tyhjä kahvikuppi keittiöön. Oivalla, että käsillä on akuutti sisustustilanne. 
  3. Seiso hetki peilin edessä ja löydä hymy. Pidä se kasvoillasi. Jos muu ei auta, hoe päässäsi mantraa ”sinun kotisi ei ole sinun kotisi”.
  4. Hyväksy tilanne. 
  5. Googlaa ”etikka kodin siivouksessa, tarrojen poisto” – sille tiedolle saattaa jossain vaiheessa tulla käyttöä. 

- Maula

Kommentit (0)

6- ja 4-vuotiaiden pääkäyttäjien työpöydälle asettelema kollaasi on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Iloksemme pääsimme jälleen kurkistamaan inspiroivaan kotiin! Tällä kertaa vierailimme Veräjämäessä, 6- ja 4-vuotiaiden tyttöjen studiolla.  Muotoilijaäidin geenit ovat eittämättä siirtyneet jälkipolvelle ja tässä kodissa piirretään ja askarrellaan alati. Äiti kertookin säilyttävänsä lapsiansa tyttöjen studioksi kutsumassaan tilassa.

Lapset pakkaavat silloin tällöin hautautumaan piirustuspapereiden, kynien, muovisten värikkäiden arvoesineiden, jumpparenkaiden ja ties minkä sisään kannettujen kivien, keppien ja käpyjen alle.

Studion ikkunoissa ei pidetä verhoja, jotta maksimaalinen määrä luonnonvaloa pääsee virtaamaan ateljeeseen. Valo leikkii työtasolle asetelluissa röykkiöissä heittäen tilaan mielikuvituksellisia varjoja. Lapset pakkaavat silloin tällöin hautautumaan piirustuspapereiden, kynien, muovisten värikkäiden arvoesineiden, jumpparenkaiden ja ties minkä sisään kannettujen kivien, keppien ja käpyjen alle, mutta viihtyvät studiollaan hyvin. Näinhän se on, että visuaalisesti kiinnostava tila ruokkii luovuutta.

Kiitokset asukkaille ihanasta pilkahduksesta!

-Larres

Kommentit (2)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat