Kirjoitukset avainsanalla matto

Valkoinen matto eteiseen, miksi ei? Kuvan (täysin viattomat) matot VM-Carpet.
Valkoinen matto eteiseen, miksi ei? Kuvan (täysin viattomat) matot VM-Carpet.

Voisi kuvitella, että eteismaton hankinta ei voi olla järin kummoinen projekti, kun kyseinen halli on vain muutaman neliön kokoinen. Sen kun marssii kauppaan ja ostaa maton.

Ehei! Halutessaan ihminen saa tuhlattua aika paljon aikaa, energiaa ja rahaa pieneen mattokaistaleeseen.

Taannoinen mattosavottamme opetti ainakin nämä asiat:

  1. Tila, johon maton hankkii, kannattaa mitata etukäteen. Kunnolla. Ja kirjoittaa ne mitat ylös. Vaikuttaa simppeliltä, mutta ei aina ole. 
  2. Mattomateriaaliin kannattaa tutustua nettikuvaa tarkemmin.
  3. Eikä puolisoa missään tapauksessa pidä päästää yksin kauppaan pelkkä kuva mukanaan. Kotiin saattaa tulla millilleen oikean kokoinen harmaana ostettu eteismatto, joka onkin tarkemmin tiirattuna, öööö, valkoinen. Sehän tuo ihanasti tilantuntua kuraiseen eteiseen!
  4. Älä osta aletuotetta, jos et ole varma, että matto täyttää kaikki edellä mainitut  väri- ja mittakriteerit. Tai sitten saat varautua käyttämään mielikuvitustasi keksimällä jonkun järkevän paikan sille ylimääräiselle valkoiselle matolle.
  5. Kun lähdet uudestaan mattokauppaan hutiostoksen masentamana, älä ota koko lähisukua mukaan. Muuten pinkki pörrömatto saattaa voittaa huutoäänestyksen ja sinun pitää taas palata kotiin ilman mattoa. Koska pinkkiä pörrömattoa ei sentään hankita. Tosin se voisi sopia kivasti sen valkoisen maton kaveriksi? 

Tällä mattosaagalla on kuitenkin onnellinen loppu. Kolmas kerta matto-outletissa toden sanoi – ja nyt eteisessä komeilee ihanasti jo valmiiksi lianvärinen matto.

Ei sitä aikuinen nainen tämän enempää dramatiikkaa elämäänsä kaipaakaan.

- Maula

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Ernesto
1/1 | 

Kyllä sen liian suuren maton voi aina pienentää sopivaksi - saksilla. Ja jos väri on väärä, niin eikun tekstiiliväriä päälle. Saapi ne seinätkin siin vähän eloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tiedän mitä söit viime kesänä.
Tiedän mitä söit viime kesänä.

Meillä suositaan värikkäitä räsymattoja. Ne nimittäin piilottavat kirjavaan väriloistoonsa uskomattoman määrän epäpuhtauksia. Tämä armollinen ratkaisu näyttää aina iloisen kotoisalta eikä edes lähempi tarkastelu paljasta vieraille kodin todellista bakteerikantaa.

Tarinat ja kerroksellisuus ovat persoonallisen sisustuksen ydin. Lumpuista kudotut, likakerroksia kiitollisina kantavat räsymatot ovat kodin runonlaulajia. 

Kuteiden välistä voi lukea muistoja kuluneen vuoden tapahtumista.

Sen kerran, kun mattoa tulee tarkasteltua oikein, oikein läheltä, kuteiden välistä voi lukea muistoja kuluneen vuoden tapahtumista. Sormet hivelevät kohtaa, johon kaatui keskimmäisen synttäreitä valmistellessa kulhollinen mustikoita. Käänsin maton nurinpäin ja otin vieraat vastaan. 

-Larres

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat