Kirjoitukset avainsanalla Valaistus

Vaikea sanoa, mihin valaisin loppuu ja mistä seitti alkaa...
Vaikea sanoa, mihin valaisin loppuu ja mistä seitti alkaa...

Jokainen tulee jostain. Minä tulen Hämeestä. Siellä asiat tapahtuvat hiljalleen – jos tapahtuvat ollenkaan.

Varmaankin tämä joutilas mielenmaisema on osasyynä nykyisen kotimme aaltoilevaan kaaokseen. Toisaalta ”kattellaan”-asenteessa on myös puolensa – ei pääse mahahaava iskemään (ainakaan vinossa olevien koristetyynyjen tähden).

Kun kävin syyspimeyden keskellä lapsuudenkodissani, en voinut kuin ihailla, miten luontevasti elämän kerrostumat siellä sulautuvat toisiinsa. 

”Hämärässä ei taida juuri eroa huomata.”

Eteisen kattokruunuissa tiivistyi koko sisustusfilosofia: valaisimet suorastaan vaativat vähän hämähäkinseittiä ympärilleen ollakseen kauniita.

– Muistaakseni juuri puhdistin tuon lampun, vai oliko se sittenkin tuo toinen samanlainen. Hämärässä ei taida juuri eroa huomata, hämäläiskodin asukas mietiskeli.

Tässä siis sisustusvinkki jokaiselle hämähäkkien kanssa asustavalle: älä taistele vastaan, vaan ota seitit osaksi kodin tarinaa.

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Voi tätä ilotulitusta!
Voi tätä ilotulitusta!

Sää on vain pukeutumiskysymys! 

Ja samalla tekoreippaalla logiikalla pimeyskin on vain valaisukysymys.

Ei ole oikeita ongelmia, on vain asenneongelmia. Jep, jep.

Kun pimeys vyöryy päälle, asenteesta riippumatta, pitää toimia. Viime vuonna innostuin aurinkokennoilla toimivista pihavaloista. Voin kertoa salaisuuden – ne eivät toimi, jos ei ole auringonvaloa (mikä on tilanne esimerkiksi Suomessa keskimäärin lokakuusta helmikuulle). Aurinkoenergialla toimivat pihavalot ovat toki ilahduttaneet niin parina kertana, kun olen kesällä jaksanut pysyä hereille aamuyöntunteihin saakka. Eli kannatti hankkia.

Ehkä pitäisi seuraavaksi valaista pihan kivet, pensaat ja kaatuneet haravat.

Tänä vuonna olemmekin panostaneet verkkovirralla toimiviin pihavaloihin. Ajattelin, että ripottelemme niitä leikkisästi pihapuihin – fiilis olisi vähän niin kuin loppukesän pihajuhlissa!

Nyt valot komeilevat pihassa, mutta fiilis... No, eivät tule kesäjuhlat ensimmäisenä mieleen. Muutama onneton valosarja katoaa pimeyden syleilyyn kuin hiipuva toivo keväästä. Se hyvä puoli valaistuissa puissa kuitenkin on, että nyt emme törmää NIIHIN. Moneen muuhun asiaan toki törmäämme edelleen. Ehkä pitäisi seuraavaksi valaista pihan kivet, pensaat ja kaatuneet haravat.

- Maula

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Sitäpä kannattaa miettiä kaikenlaista varsinkin kun tuota lunta ei välttämättä enää kovin usein tule valaisemaan tienoita

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat