Kirjoitukset avainsanalla vappu

Pieni vappuihminen pitää unessaankin pallonnarusta kiinni.

Taas on aika hassata aikaa marketeissa ja vappupallomyyjien kintereillä. Meilläkin on pitkään ja hartaasti valittu Prismassa vapun tärkeintä aarretta: foliopussiin pakattua heliumia.

Vappupallonmaksajat saattavat usein tiukahkoon äänensävyyn ohjeistaa pieniä vappuihmisiä pitämään kovasti narusta kiinni, koska a) karkaamisesta seuraa kamala parku b) taivaalla lentävä dinosaurus on hemmetin vaikeasti lajiteltava jäte c) narusta irti päästäminen on rahan heittämistä taivaan tuuliin ja d) kukaan ei pääse puhumaan akuankkaäänellä. Maunulassa on oppi mennyt sen verran hyvin perille, ettei perheen pienin vappuihminen päästänyt narusta irti nukkuessaankaan. (Kuristumisriskin vuoksi vanhemmat kävivät toki purkamassa otteen.)

-Larres

 

Kommentit (2)

Grey noice
1/2 | 

Osa meni keskustaan ja lähti kävellen kohti Kaivopuistoa. Design-museon kohdalla markettipallon hinta olikin erityisen edullisesti 25€. Onneksi oli sentään iki-ihana flamingo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Munkkia nassuun!

Oon niitä tyyppejä, jotka säätää aina. Pitää olla simaa, sen pullotin viime tiistaina.

Ja kun rasva kiehuu kattilassa, tiedän, ett pian on porukka ahmimassa.

Ilmassa leijuu paksu haju tai ehkä joku musta savu.

Mutta, hei munkkia saavat! On siinä sokerissa käpälät ja naamat.

Sit kun piti enää siivota sotku, niin mulle kävi epäonnen potku.

Rasva lensi lattialle ja tietysti se osui matolle.

Toivoin, mut en voinut syyttää lapsia enkä liioin miestä. Yksin itseäni saan nyt tässä piestä.

On matto puhtaaks puuhattu ja lattiakin kuurattu.

Ja mä sanon: Tämä vappu – se on loppu!

-Larres

Kommentit (0)

Juhla voi alkaa!
Juhla voi alkaa!

Eihän siitä ole kuin silmänräpäys, kun vapunodotus läikähteli aina huhtikuun loppupuolella rinnassa. Mitä päälle? Mitä evääksi? Ei kai edullisen hintaluokan testivoittajaskumppa vain ole päässyt loppumaan? Vappu oli kolean haikea ulkoilmajuhla, josta jäi muistoksi vain krapula.

Nykyisin hetken huuma on vaihtunut ikuisuudelta tuntuvaksi saattohoidoksi. Vappupallot saapuvat ennen muuttolintuja, mutta leijuvat lattianrajassa littanina zombeina vielä silloinkin, kun kellot siirretään talviaikaan. On olemassa kuitenkin muutama keino prosessin nopeuttamiseksi.

  1. Älä osta sitä vappupalloa! (Ilmeinen, mutta hyvin vaikeasti toteutettava metodi.)
  2. Päästä pallo vahingossa vapaaksi pian oston jälkeen ennen kuin kiintymyssuhde on alkanut muodostua. (Tässä tosin piilee riski, että pallokaupoille päätyy uudestaan.)
  3.  Suurisilmäisistä, söpöistä olennoista on hankalaa päästää ns. ilmoja pihalle. Joten jos hankit pallon, hanki epäsympaattinen. Ja pienikokoinen! Ja vain yksi! Parasta olisi, jos pallo olisi niin epämieluisa, että kaikki haluaisivat luopua siitä heti vapun jälkeen. (Ikävä kyllä tuotekehitys tuntuu kulkevan aivan päinvastaiseen suuntaan. Missä ovat paavoväyryspallot?)
  4. Jos pallon on mennyt hankkimaan (Ja se on söpö. Ja iso. Ja itse asiassa niitä on tosi monta), jossain vaiheessa sielu vain pitää kovettaa ja tarttua saksiin. Pallojen joukkosurmaa voi seurata muiden asukkaiden pitkähkö mykkäkoulu, joten se kannattaa ajoittaa ennen jotain hyväntuulista juhlapyhää, kuten juhannusta tai, ööö, joulua. 

Joten vappuihminen, pysy kovana!

Minä en pysynyt.

- Maula 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat