Kirjoitukset avainsanalla syksy

Syksyisin ikkunoista kurkkivat muutkin kuin tontut.
Syksyisin ikkunoista kurkkivat muutkin kuin tontut.

Pimeys kietoutuu ympärillemme alati tiukemmalla otteella. Joku voisi synkistyä, mutta me täällä Koti ilman gloriaa -blogissa yritämme aina nähdä kasojen kauneuden ja synkkyyden suloisuuden.

Listasimme syyt, joiden takia lokakuu on ihan parasta aikaa!

 1. Pimeys on luonnollisestikin sotkuisen kodin asukkaalle ihanan armelias kumppani. Pölypallot vain kutittelevat kotoisasti varpaita, mutta muuten niiden läsnäoloa ei enää pysty havaitsemaan.
 2. Hämärään kotiin on myös rentoa kutsua ihmisiä kylään. Kukaan ei näe mitään. Ja oli asunto millainen pommi tahansa, se on takuulla viihtyisämpi kuin hyytävä lokakuinen ilta.
 3. Syyssateet tuovat mukanaan rouhean kurasään. Miten ihanaa! Alati kasvavat hiekkakerrokset kätkevät kätevästi alleen esimerkiksi eteisen maton vanhat viinitahrat ja kesäiset mehujäätahmat.
 4. Suomalaiset kodit ovat äkkiä pullollaan kirkkaita värejä! Märät, pitkin kämppää levitellyt syystamineet todistavat, että kyllä me osaamme ilotella – vieläpä varsin isänmaallisesti – Reiman sadeunivormuilla ja Nokian kumppareilla.
 5. Pimeys myös houkuttelee lähtemään vakoilukierrokselle. Onko mitään kiehtovampaa tai lohdullisempaa kuin tihrustella ihmisten kirkkaasti valaistuihin olohuoneisiin kävelylenkillä? Tekee mieli kiertää vielä sitä pidempää kautta, kalliimman asuinalueen halki. Eivät ne keittiön tasot näköjään säihky aina paremmissakaan piireissä.

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Fillari toimii lapsiperheen tehokkaassa eteisessä säilyttimenä.

Syksy on toinen niistä vuodenajoista, jolloin eteinen meinaa vallata alleen koko kodin. Öisin käydään jo hallassa, mutta päivisin aurinko paistelee vielä lämpimästi. Koska neiti Sää ei osaa päättää, olisiko äiti Maa tänään kylmä, kostea, kuiva vai kurainen, joka sään vaatteet ja saappaat roikkuvat käden ulottuvilla lippiksistä villamyssyihin, huppareista sadetakkeihin ja crocseista goretexeihin.  

Iloksemme saimme jälleen vierailla inspiroivassa kodissa ja nappasimme tehokkaan vinkin lapsiperheen eteiseen. Tässä maunulalaisessa kodissa on oivallettu lisätä väliaikainen säilytin vastaamaan ailahtelevan neiti Sään aiheuttamaan tekstiilivyöryyn. Kallion hipsterit ovat jo pitkään kantaneet tyylikkäät fillarinsa eteisen sisustuselementiksi - ja siitäpä perhe saikin idean!

Toimi näin:

 1. Valitse eteiseesi sopiva pyörä. Maunulassa kelpaa ihan tavallinen fillari.
 2. Pysyvyyttä väliaikaisratkaisuun saa, kun valitsee pyörän, jossa kumit ovat puhki.
 3. Valmista tuli! Pyörän ohjaustankoon voit kätevästi ripustaa märkiä takkeja kuivumaan tai vaikkapa vieraiden vaatteet, jos pursuileviin kaappeihin ei saa enää sullottua mitään.
 4. On hyvä ja halpa. Pakkaskelien ja järjestelyvimman saapuessa, pyörän voi pakata talvisäilöön. Kumeja ei suotta kannata paikata - kevät sekoilevine keleineen on jo aivan nurkan takana ja eteinen tulvii taas.

-Larres

 

Kommentit (8)

Koti on koti
1/8 | 

Kiitos tästä blogista! Luin kaiken! Niin ystävällistä kirjoittaa ja kuvata nämä meillekin. Tunnen saaneeni sisarellisen halauksen, jonka lämpö säilyy sydämessäni pitkään <3

Annuli
2/8 | 

Kevyttä soutulaitetta voi myös käyttää vaatetelineenä. Nosta se seinää vasten ja ripusta siihen esim. silitystä odottavat (!!!) vaatteet.

Annuli

Vielä unohtui sanoa että ko soutulaite toimi vaatetelineenä niin hyvin, että sItä ei maltettu käyttää alkuperäiseen tarkoitukseen noin 3 vuoteen. Samassa tilassa oli ns väliaikIset, eli muutossa ripustetut verhot ( kankaanpalat ) seuraavaan muuttoon asti, eli 13 vuotta.

Bägi. Golf-bägi.
3/8 | 

Golf-bägi (tai 2 tai 3) toimii myös oikein kivasti. Etenkin jos bägi sisältää pitkiä mailoja (nk puumailoja/hybridejä/draivereita).
Kokoa ne omaksi piiriksi ja ripustele kaikkea maan ja taivaan välillä niiden päälle.
Keväällä voit nostaa bägit auton takakonttiin.
"Nähdään lokakuussa", sanoi mies keväällä, kun ekalle kierrokselle lähti. Ei se ihan väärässä ollut, aika vähän on kotona näkynyt.

Jes! Tässä asussa mennään ensi vuoteen.
Jes! Tässä asussa mennään ensi vuoteen.

Alkusyksy on pukeutumisen kannalta inspiroivaa aikaa – nyt nimittäin kaikki käy! Kesämekon tai trendikkään midihameen voi yhdistää Gore-Texiin – tai siis itse asiassa ihan kaikki kannattaa yhdistää Gore-Texiin.

Tässä 6 syytä, miksi syyspukeutuminen Suomen upeissa olosuhteissa on silkkaa parhautta!

 1. Pukeutuminen on älyttömän helppoa. Ei tarvitse aamuisin pohtia, mitkä kengät sujauttaisi tänään jalkaansa, sillä kumisaappaat ovat aina se paras vaihtoehto.
 2. Ei tarvitse tuhlata aikaa myöskään sen pohdintaan, olisiko tänään kuulas villakangastakkipäivä vai kenties liehuvan villajakun vuoro, sillä lähes poikkeuksetta on kuitenkin ulos päästessä sadetakkipäivä.
 3. Voi unohtaa kaikki ne hankalasti yhdisteltävät, räikeät kesävärit. Kansallisvärimme musta sopii parhaiten yhteen pimeyden kanssa.
 4. Saa taas kerrospukeutua! Kerrospukeutuminen on henkisen MacGyverin valinta – jos lounaalla keittoa lentää rinnuksille, ei kun yksi kerros pois – ja tadaa, nolo tilanne vältetty.
 5. Saa siirtyä hoitoa vaativista herkistä pellavasvellavista tuuletuksella puhdistuviin villakaapuihin ja teknisiin tekstiileihin, joista likakin lähtee ravistelemalla. Neroutta!
 6. Siellä villa- ja Gore-Tex-kerrosten alla ihminen on julkisella paikalla liikkuessaankin kuin pesässä. Ihanan turvassa kritiikiltä ja katseilta. Mustaa Gore-Tex -hahmoa ei huomaa kukaan. Eivät muuten huomaa myöskään autoilijat – eli kokonaisuus kannattaa asustaa parilla heijastimella, jos haluaa nähdä myös ensi kevään vaatetrendit.

- Maula

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat