Kirjoitukset avainsanalla mökkeily

Kuvituskuva Mäntän kuvataideviikoilta. Sillä suunnalla remonttitiimimme majoittui viimeksi.

Mökeillä on aina ihana vierailla. Erityisen kiehtovia ovat sukumökkien kerrokselliset sisustukset, joissa mökkiläisten erilaiset mieltymykset kohtaavat. Joku sukulainen dumppaa mökille omituista rojua, toinen hakee hätäratkaisut Ikeasta, kolmas satsaa laatuun ja neljäs ripustaa kattoon täytetyn eläimen ihan vaan kostoksi jollekin edellisistä. Kuulostaako tutulta? 

Sisustuksen selkiyttämiseen on yllättävä ratkaisu. Siivoa ensin piiloon kaikki sellaiset esineet ja kalusteet, jotka haluat mökillä säilyttää ja kutsu sitten vieraaksi viisihenkinen lapsiperhe. Määritä vierailun kesto sen mukaan, mitä hurjempaa remonttia kaipaat. Esimerkkinä mainittakoon tässä, mitä perheemme sai aikaiseksi Mäntässä yhden vuorokauden vierailun aikana:

  1. Lapset nukkuvat aitassa. Puolilta öin tulee pisuaiheinen puhelu päätaloon. Pisu on tärvellyt mielipiteitä jakavan sinisen taittopatjan.
  2. Korvaava patja keinotellaan alas aitan parvelta ja siinä sivussa huitaistaan mielipiteitä jakava taulu alas seinältä.
  3. Lasinsirpaleet leviävät tasaiseksi kerrokseksi aitan lattialle ja viiltävät haavan jalkapohjaan. Mielipiteitä jakava valkoinen päiväpeitto tahriintuu vereen.
  4. Pisuepisodin lisäksi perheemme vaikutuksen voimasta myös yksi mielipiteitä jakava viinilasi rikkoutuu.
  5. Lisäksi mielipiteitä jakavaa pumpattua yksisarvista rusikoidaan kuivalla maalla ja esineen elinkaaren voidaan olettaa lyhentyvän merkittävästi. 

Viisihenkinen lapsiperhe on yllättävän tehokas uudistustiimi! Pidemmällä vierailulla olisimme varmasti ehtineet käsitellä lunastuskuntoon myös terassin mielipiteitä jakavan keinun ja tärvellä pari muutakin mielipiteitä jakavaa päiväpeittoa.

Kiitokset vieraanvaraisuudesta!

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat