Kirjoitukset avainsanalla matkustaminen

Tervetuloa kotiin, senkin seikkailija!
Tervetuloa kotiin, senkin seikkailija!

Muistan ajan, ei niin kovin kauan sitten, kun pakettimatka vaikutti vähiten houkuttelevalta reissuvaihtoehdolta. Miten väärässä olinkaan!

Nyt olen saanut tuttavapiirissäni kyseenalaisen maineen pakettimatkameuhkaajana. Ratkaiseva tönäisy pakettimatkauskoon tapahtui Viron-reissumme jälkeen. Olimme Pärnussa pirkanmaalaisen matkanjärjestäjän varsin ansiokkaasti buukkaamalla rantalomalla. Kotimatkalla yksi pienistä matkaajista alkoi käydä hysteerisenä reppuaan läpi. Missä oli uninalle? Ei kai se jäänyt hotellille nukkumaan?

Vaikka joku (MINÄ!) voisi väittää, että meidän taloudessa on pehmoleluja sen verran runsaasti, ettei yksi kadonnut juuri haittaa, nyt kyseessä oli SE nalle. Nalle, joka oli saatu viereen ensimmäisenä elinpäivänä ja kulkenut kainalossa 7 vuotta. Kirottua!

Lapsen yhä itkiessä laitoin viestiä matkatoimistoon. Josta tuli nopsaan vastaus, että nallen etsinnät aloitetaan. Itku loppui ja odottaminen alkoi. Lisätietoja nallen liikkeistä napsahteli sähköpostiin. Pulitin postimaksut, ja reilun viikon päästä uupunut rantalomailija palasi kotiin vielä asteen entistäkin resuisempana. Huh! Yksi lapsuudentrauma vältetty hiuksenhienosti. 

Vaikka et raahaisi karvaleluja mukanasi, on monta muutakin syytä, miksi pakettimatkat ovat parhautta!

  1. Voit olla kuin kolmevuotias. Asiat on hoidettu puolestasi. Puffetissa ikkunapöytä on varattu nimelläsi. Parkkipaikalla bussirivistön luona perääsi huhuillaan. Onhan kaikki laukut mukana? Pakettimatkalaista ei jätetä yksin kohtaamaan vieraan maan eksotiikkaa.
  2. Pääset nostalgiseen luokkaretkifiilikseen. Milloin viimeksi sinulle on luennoitu lähellä olevien supermarkettien tarjonnasta tai keskiaikaisista kirkoista? Aivan liian harvoin! 
  3. Kun aikaa ei kulu käytännön asioiden järjestelyyn, saat mahdollisuuden uudistaa minäkuvaasi – pohtia ”kuka minä olen”, ”minne olen menossa”. Jokaisen pitää kulkea tämä sisäinen matka yksin, mutta sen verran voin vinkata, että et taida olla enää huoleton reppureissaaja, jolle taivas vain on rajana. Sinulla selvästi on rajasi. Onneksi ne ulottuvat aulabaarilta aina kylpyläalueelle asti.

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat