Kirjoitukset avainsanalla loma

Paras meditaatiopaikka löytyy buffapöydästä.
Paras meditaatiopaikka löytyy buffapöydästä.

Elämäänsä suorittavan kansalaisen voi olla vaikea päästä lomatunnelmaan. Rentous pakenee sitä varmemmin, mitä vankemmin huolettoman olotilan on päättänyt saavuttaa.

Perheemme suuntasi mielenrauhan perässä Viroon. Vaikka voisi kuvitella, että neljän päivän kylpyläloma lapsikatraan kanssa rentouttaisi, huomasin intensiivisen lomailun jälkeenkin otsasuoneni tykyttävän. Olin autenttisessa wellness-ympäristössä, mutta silti ankeassa arkimoodissa.

Onneksi elämä kantoi eteeni uudenlaisen meditaatiomuodon, joka yhdistää henkisyyden ja käsillä tekemiseen.

Näin munameditaatio toimii:

 1. Kerää eteesi kasa keitettyjä munia. Paras meditaatiopaikka on hälyinen aamupalabuffa.
 2. Hengitä syvään sisään ja aisti ympärilläsi vellova äänimaailma. Eikö tunnukin siltä, että ihan kaikki haluaisivat näitä munia ihan heti - ja sinä olet ainoa, joka voi auttaa?
 3. Ota kuorinta-ahdistus vastaan. Anna sen täyttää sinut. Ja päästä siitä irti. 
 4. Olet valmis aloittamaan.
 5. Tee pieni kopautus ensimmäiseen yksilöön. Jos kuori tuntuu liimautuneen paikalleen, olet osunut kultasuoneen.
 6. On vain sinä ja muna. Hitaasti taivuttelet munaa luopumaan kuorestaan. Tämä on kuin taidokas tanssi. Välillä kuori hajoaa pikku siruiksi, joskus harvoin se palkitsee yrityksesi luopumalla isosta kuorenpalasta.
 7. Munat seuraavat toisiaan helminauhana. Aika ja paikka katoavat. Olet yhtä kuoren kanssa. 
 8. Tämä on se hetki. Uudelleensyntymä. Et ole enää oravanpyörässä kipittävä otus, vaan rautahermoinen, tarkkanäppinen kuorijanero!
 9. Pysähdy tämän oivalluksen ääreen. Tallenna se sydämeesi.
 10. Sillä lopulta ne munat loppuvat. Ja menee pari minuuttia ja työsi hedelmät on teurastettu buffetpöydän roskavuoreen.
 11. Meditaatiohetki oli kuitenkin totta. Sinä olit lomalla.

- Maula

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pukeudu petokuosiin, niin käyt paikallisesta.
Pukeudu petokuosiin, niin käyt paikallisesta.

Joululoma ilman gloriaa etenee vauhdilla. Nollakelissä harmauden keskellä liukastellessa jähmeäkin mieli alkaa harhailla. Voisiko loma tuntua asteen verran makeammalta, jos lämpöasteita olisi enemmän?

Onneksi orastavan kaukokaipuun saa kitkettyä edullisesti ja ilman lentokilometrejä:

 1. Eksoottisen tungoksen löytää basaareja lähempää. Huumaava kuhina käy nyt samassa paikassa, jossa mainoslehtisten mukaan lymysi myös se joulumieli, eli ostoskeskuksissa. Alennusmyyntien aikaan voit heittäytyä ihmisvirran vietäväksi ja kokea tekeväsi ainutlaatuisia löytöjä - ihan kuin lomamatkalla shopatessa.
 2. Jos taas kaipaat epäsuomalaisen välitöntä vuorovaikutusta, pysähdy kerrankin puhelinliittymäpaketteja kauppaavien jamppojen kohdalla.
 3. Kiehtovaa katuruokaa on myynnissä joka taajamassa, kunhan avartaa vähän mieltään. Jykän grillin valikoima voi yllättää  kulinaristin.
 4. Visuaaliselle ihmiselle ulkomaanelämykseksi ei toki riitä ruuhkainen Prisman eteisaula. Heidän aistejaan hellivät sisäleikkipuistot! Siellä puhalletut palmut huojuvat, ilmaa halkovat papukaijamaiset kirkaisut ja tunnelma on (ainakin henkisesti) kuuma, kostea ja hikinen.
 5. Sisäleikkipuistoissa voi lyödä ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eihän rantalomaelämys olisi täydellinen ilman veikeää vatsapöpöä - ja siellä, missä sadat lapset mylläävät, tautitodennäköisyys kasvaa mukavasti. Onnea matkaan!

-Maula

Kommentit (0)

Sänky - pöyhitty.
Sänky - pöyhitty.

Loma ilman gloriaa -sarja palaa tauolta syyslomareissun myötä.

Päätin vähän irrotella ja varasin itselleni ja lapsikatraallemme kylpyläloman Viroon. Koska naapurimaan hintataso on niin houkutteleva, haksahdin buukkaamaan meille oikein kivan hotellin. En vain tullut pohtineeksi, olemmeko ME tarpeeksi kiva vierasjoukko kyseiseen spa-keitaaseen.

Ääliömäisyyteni kiteytyy illallisiin. Olin nerokkaana muijana maksanut tälle hunnilaumalle joka illalle kolmen ruokalajin setit. Siellä me sitten seisomme päällämme ja juttelemme seinäkukille tuntikaupalla, kun ruokalajit (ja pöytäliinat) vaihtuvat. Tuleepahan sitä tapakasvatusta lapsille nyt kertarysäyksellä (ja jazzia diggaileville ruokailijoille toleranssia).

Ihmisiä kannustetaan haaveilemaan isosti, mutta kehottaisin harkitsemaan.

Matkamme on nyt puolivälissä. Kylmä hiki otsalta valuen mietin, saanko kammettua meidän pois täältä ennen kuin tuhoamme jotain oikeasti arvokasta. Eteisaulan peilipintaista vesiputousseinää on jo yritetty kivittää zen-koristekivillä ja ravintolan meriakvaariosta on meinattu mennä läpi. Edullinen pakettihinta kallistuu aika tuntuvasti, jos jätämme palavat spa-rauniot taaksemme.

Ihmisiä kannustetaan haaveilemaan isosti, mutta kehottaisin kyllä vähän harkitsemaan.

Vaikka ihminen yöpyisi neljän tähden hotellista, saattaa hän silti pysyä omppuhotlahahmona.

- Maula

Kommentit (1)

Yksi yö Pariisissa, T-paita loppuiäksi. Kimalteleva muisto parin vuoden takaa.
Yksi yö Pariisissa, T-paita loppuiäksi. Kimalteleva muisto parin vuoden takaa.

Onneksi ihmisellä on vain rajallinen määrä lomaa. Tuntuu, että muutamassa hassussa viikossa kulutushulluus on sekoittanut tämän joukon pään. Matkamuistoviuhka sieltä, vilkkukengät täältä - lopputuloksena on huonoryhtisen naisen korkuinen itsevalaiseva tavaravuori.

Voi järki ja kohtuus, miksi ne aina lomailevat heinäkuussa?

En ymmärrä miten pitkiä lomia viettävät opettajat mahtuvat asuntoihinsa syksyn tullen. Tosin he tietysti saattavat myös olla allekirjoittanutta jämäkämpiä kasvattajia, joiden muksut nauttivat lomakohteissa vain kauniista maisemista ja hauskasta yhdessäolosta. Sekin varmasti auttaisi, jos aikuiset eivät olisi alennusmyyntien perään. Voi järki ja kohtuus, miksi ne aina lomailevat heinäkuussa?

Yksi suuri oivallus onkin tunkeutunut helteen pehmittämään päähäni - jos ihminen haluaa elää ekologisesti ja taloudellisesti kestävää elämää, ei hänen tule koskaan lomaileman. Tai sitten pitää vetäytyä kauas maailman houkutuksista. Tähän varmasti perustuu mökkeilyn lumo. Tosin ensin pitäisi hankkia se mökki...

-Maula

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat