Kirjoitukset avainsanalla Loma

Pukeudu petokuosiin, niin käyt paikallisesta.
Pukeudu petokuosiin, niin käyt paikallisesta.

Joululoma ilman gloriaa etenee vauhdilla. Nollakelissä harmauden keskellä liukastellessa jähmeäkin mieli alkaa harhailla. Voisiko loma tuntua asteen verran makeammalta, jos lämpöasteita olisi enemmän?

Onneksi orastavan kaukokaipuun saa kitkettyä edullisesti ja ilman lentokilometrejä:

  1. Eksoottisen tungoksen löytää basaareja lähempää. Huumaava kuhina käy nyt samassa paikassa, jossa mainoslehtisten mukaan lymysi myös se joulumieli, eli ostoskeskuksissa. Alennusmyyntien aikaan voit heittäytyä ihmisvirran vietäväksi ja kokea tekeväsi ainutlaatuisia löytöjä - ihan kuin lomamatkalla shopatessa.
  2. Jos taas kaipaat epäsuomalaisen välitöntä vuorovaikutusta, pysähdy kerrankin puhelinliittymäpaketteja kauppaavien jamppojen kohdalla.
  3. Kiehtovaa katuruokaa on myynnissä joka taajamassa, kunhan avartaa vähän mieltään. Jykän grillin valikoima voi yllättää  kulinaristin.
  4. Visuaaliselle ihmiselle ulkomaanelämykseksi ei toki riitä ruuhkainen Prisman eteisaula. Heidän aistejaan hellivät sisäleikkipuistot! Siellä puhalletut palmut huojuvat, ilmaa halkovat papukaijamaiset kirkaisut ja tunnelma on (ainakin henkisesti) kuuma, kostea ja hikinen.
  5. Sisäleikkipuistoissa voi lyödä ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eihän rantalomaelämys olisi täydellinen ilman veikeää vatsapöpöä - ja siellä, missä sadat lapset mylläävät, tautitodennäköisyys kasvaa mukavasti. Onnea matkaan!

-Maula

Kommentit (0)

Sänky - pöyhitty.
Sänky - pöyhitty.

Loma ilman gloriaa -sarja palaa tauolta syyslomareissun myötä.

Päätin vähän irrotella ja varasin itselleni ja lapsikatraallemme kylpyläloman Viroon. Koska naapurimaan hintataso on niin houkutteleva, haksahdin buukkaamaan meille oikein kivan hotellin. En vain tullut pohtineeksi, olemmeko ME tarpeeksi kiva vierasjoukko kyseiseen spa-keitaaseen.

Ääliömäisyyteni kiteytyy illallisiin. Olin nerokkaana muijana maksanut tälle hunnilaumalle joka illalle kolmen ruokalajin setit. Siellä me sitten seisomme päällämme ja juttelemme seinäkukille tuntikaupalla, kun ruokalajit (ja pöytäliinat) vaihtuvat. Tuleepahan sitä tapakasvatusta lapsille nyt kertarysäyksellä (ja jazzia diggaileville ruokailijoille toleranssia).

Ihmisiä kannustetaan haaveilemaan isosti, mutta kehottaisin harkitsemaan.

Matkamme on nyt puolivälissä. Kylmä hiki otsalta valuen mietin, saanko kammettua meidän pois täältä ennen kuin tuhoamme jotain oikeasti arvokasta. Eteisaulan peilipintaista vesiputousseinää on jo yritetty kivittää zen-koristekivillä ja ravintolan meriakvaariosta on meinattu mennä läpi. Edullinen pakettihinta kallistuu aika tuntuvasti, jos jätämme palavat spa-rauniot taaksemme.

Ihmisiä kannustetaan haaveilemaan isosti, mutta kehottaisin kyllä vähän harkitsemaan.

Vaikka ihminen yöpyisi neljän tähden hotellista, saattaa hän silti pysyä omppuhotlahahmona.

- Maula

Kommentit (1)

Yksi yö Pariisissa, T-paita loppuiäksi. Kimalteleva muisto parin vuoden takaa.
Yksi yö Pariisissa, T-paita loppuiäksi. Kimalteleva muisto parin vuoden takaa.

Onneksi ihmisellä on vain rajallinen määrä lomaa. Tuntuu, että muutamassa hassussa viikossa kulutushulluus on sekoittanut tämän joukon pään. Matkamuistoviuhka sieltä, vilkkukengät täältä - lopputuloksena on huonoryhtisen naisen korkuinen itsevalaiseva tavaravuori.

Voi järki ja kohtuus, miksi ne aina lomailevat heinäkuussa?

En ymmärrä miten pitkiä lomia viettävät opettajat mahtuvat asuntoihinsa syksyn tullen. Tosin he tietysti saattavat myös olla allekirjoittanutta jämäkämpiä kasvattajia, joiden muksut nauttivat lomakohteissa vain kauniista maisemista ja hauskasta yhdessäolosta. Sekin varmasti auttaisi, jos aikuiset eivät olisi alennusmyyntien perään. Voi järki ja kohtuus, miksi ne aina lomailevat heinäkuussa?

Yksi suuri oivallus onkin tunkeutunut helteen pehmittämään päähäni - jos ihminen haluaa elää ekologisesti ja taloudellisesti kestävää elämää, ei hänen tule koskaan lomaileman. Tai sitten pitää vetäytyä kauas maailman houkutuksista. Tähän varmasti perustuu mökkeilyn lumo. Tosin ensin pitäisi hankkia se mökki...

-Maula

 

 

Kommentit (0)

Drottningholmin linna on neliöitään tilavamman tuntuinen.
Drottningholmin linna on neliöitään tilavamman tuntuinen.

Lomalla tulee helposti myhäilevän itsetyytyväinen olo - elämä ei ole lainkaan hullumpaa!

Todellisuuteen palauttavan henkisen avokämmenläpsyn löytää onneksi hyvin läheltä. Riittää kun esimerkiksi seilaa länsinaapuriin hetkeksi turreilemaan. Laivalla toki vielä on hyvin kodikas tunnelma, ruokatilaukset voi huutaa suomeksi ja taxfreen kassalla mukaan tyrkytetään alennuslikööriä muovipullossa. Toikkarointi Tukholman ydinkeskustassa saa jo aikaan pienen epävarmuuden väristyksen, mutta kunnon alemmuuden tunteen saavuttamiseksi pitää nähdä hiukan vaivaa. Tässä pari tärppiä itsetunnon murskaukseen.

  1. Saltsjöbaden. Pienen auto-/junamatkan takaa löytyy niin hyvinvoiva rannikkoidylli, että pahaa tekee. Solsidan-sarjasta tuttu miljöö saa suomalaisen asiaankuuluvan nöyräksi. Kun on aikansa väistellyt Ferrareita ja ruskettuneita rantaleijonia, osaa taas arvostaa Prisman parkkihallia ihan uudella tavalla. Sinne sinä ja tila-autosi kuulutte.
  2. Drottningholmin linna. Jos oma koti on tuntunut ihan kivalta, käy tutustumassa kuningasperheen kesäparatiisiin. Missä on sinun kultainen kirjastosi? Onko teidän orapihlaja-aita trimmattu lieriöksi? Täällä ymmärrät myös jotain syvällisempää taustastasi. Ylettömyyden ja ylevän historian ympäröimänä muistat olevasi maaorjien sukua, tilaton. Sosiaalisesta noususta on vasta silmänräpäys. Kun teilläpäin kuoltiin nälkään, täälläpäin juotiin teetä kultaisista kupeista. Kotiin päästyäsi katselet Arabian muumimukia uudella lempeydellä. Tällaisia me nyt vain olemme, vähän noloja, mutta konepesun kestäviä.

- Maula

Kommentit (2)

Vierailija

Voi näitä huikeita lomavinkkejä !!! Huutonaurua !!
Ihana blogi.

Kapteenska

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat