Kirjoitukset avainsanalla Kodin sisustus

Keittiön vaalea verhotulokas on täysin peloton.
Keittiön vaalea verhotulokas on täysin peloton.

Monet uskovat, että horoskoopit paljastavat ihmisluonteen syvimmät salat. Minä taas epäilen, että vähintään yhtä paljon pystyy päättelemään vilkaisemalla asukkaan ikkunoita.

  • Verhoton on anarkistinen luonne, jota eivät hetkauta sisään tuijottavat muukalaiset. Hänestä on hauskaa aiheuttaa hämmennystä ja näkyä. Välittömänä tyyppinä tunnettu Verhoton voi joidenkin mielestä vaikuttaa rahvaanomaiselta hahmolta, mutta vaikea hänestä on olla pitämättä.
  • Rullaverhoilija herättää ihailua pragmaattisuudellaan. Hän on tehokas ongelmanratkaisija, joka harvoin sortuu nostalgiaan. Suoraselkäisen Rullaverhoilijan ainoa heikkous on tietty ehdottomuus: joko mukana ollaan täysillä tai sitten hommasta vetäydytään kokonaan. Rullaverhoilija on myös nopea käänteissään, yhtäkkiä hän voi vain kadota omille teilleen turhia selittelemättä.
  • Räiskyvä printti-ihminen voi antaa itsestään itsevarman kuvan, mutta hänellä on herkkä sisin. Printti-ihminen kätkee usein todelliset tunteensa kohteliaisuuden verhoon. Hän on pidetty juhlien keskushahmo, mutta tunteeko kukaan häntä todella? Salaperäinen printti-ihminen on myös yllättävän käytännöllinen - jos hän kaataa päälleen punaviinit, jostain syystä kukaan ei asiaa huomaa. Nerokkaat kuosit kätkevät kaiken!
  • Romanttisia liehuverhoilijoita pidetään helposti vähän pliisuina hahmoina. Väärin! Heitä rohkeampia tyyppejä saa hakea. Liehuilija uhmaa arkea huimapäisesti: siitä vaan ketsuppi, näytä mihin pystyt! Hän puskee päättäväisesti eteenpäin omalla tyylillään, vaikka se ei kaikkia miellyttäisi. Hän on myös valmis näkemään valtavasti vaivaa pitääkseen asiat haluamallaan tolalla. Älä anna Liehuilijan näennäisen sovinnaisuuden hämätä, hän on silkkaa terästä!

Ja entä sitten salusiineilijät, nuo eksentriset kainomielet! Verhopsykologiaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta nyt pitää rynnätä pelastamaan keittiön verhoista se, mitä pelastettavissa on! #pitikinhankkiavalkoiset

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jokainen nainen tarvitsee oman huoneen – ja oman vaatehuoneen.
Jokainen nainen tarvitsee oman huoneen – ja oman vaatehuoneen.

Hyvin suunniteltu vaatesäilytys on monen järjestysgurun mielestä toimivan kodin a ja o. 

Ja toden totta! Vierailimme inspiroivassa töölöläiskodissa, jossa tekstiilejä hemmotellaan ylellisellä vaatehuoneella. Kun kaikki vaatteet ja asusteet on sijoitettu omaan soppeensa (vieläpä tilaa säästäviksi kasoiksi!), muu koti on ihanan ilmava.

– Käyttövaatteet ovat kädenkorkeudella, asukas kuvailee vaatesäilytysjärjestelmäänsä.

Arkisin hän käyttää vain keossa päällimmäisenä olevia vaatteita, mutta aina joskus hän haastaa itsensä ja sukeltaa syvemmälle. Mitä aarteita sieltä löytyykään!

”Olen hyväksynyt tilanteen. Tämä riittää. Minä riitän.”

Asukkaan mukaan jokaisen siistin kodin salaisuus on ruokoton vaatehuone.

– Välillä avaan oven ja ajattelen, että nyt järjestelen tämän. Mutta sitten vain suljen oven uudestaan.

Kun vieraita tulee kylään, asukas siirtää yleensä jonkin esteen vaatehuoneen oven eteen, etteivät vieraat eksy sinne.

– Olen hyväksynyt tilanteen. Tämä riittää. Minä riitän. 

- Maula

 

Kommentit (3)

Kutri74
1/3 | 

Hei,
Ei pidä paikkansa. Minulla on siisti koti ja vaatekomerot/huone. Ei, en ole yksineläjä vaan perheellinen. Myös teinit on opetettu sisäsiisteiksi.

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

En voi kuin ihailla! Minä se vaan haaveilen suuresta vaatehuoneesta, jonne kaiken saisi tungettua ja oven teljettyä :)

Laiska
2/3 | 

Tuohan on ihana! Sinne pystyy vielä työntämään imurin ja silityslaudan piiloon katseilta. Ja paras piilopaikka kuurupiilosille oloon!

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat