Kirjoitukset avainsanalla Kevät

Lunta pihakalusteella.

Oli tarkoitus kirjoittaa hanamista ja siitä, kuinka kirsikankukista nautitaan naapurin puutarhassa, mutta säästänkin sen sattuneesta syystä myöhemmäksi. Sattunut syy on tietenkin perinteinen takatalvi. Kevät säväyttää ensin lähes hellelukemissa ja pyllistää sitten pokkana pakkasen puolelle, kun ihmiskunta on juuri kaivanut aurinkorasvat esille.

Ilkikurinen takatalvi kuuluu kevääseen ja siksi me suomalaiset olemme yrittäneet itsellemme kannustavasti hokea, että uusi lumi on vanhan surma. Nyt ei kyllä vanhaa enää ollut jäljellä, joten ehkä tänä keväänä kuolevat kesäkukat, joita joku varhainen puutarhuri on jo ehtinyt pistää piharuukkuihin. 

Takatalven juhlissa viuhahdeltaisiin bikineissä räntäsateessa, juotaisiin huurteisia oluita kiteisillä patioilla ja leviteltäisiin aurinkorasvaa kiertävästä pullosta.

Takatalvi on sen verran ärsyttävä tyyppi, että kevääseen voisi sopivasti pääsiäisen, vapun ja äitienpäivän lomaan pistää vielä kansalliset takatalven juhlat. Takatalven juhlissa viuhahdeltaisiin bikineissä räntäsateessa, juotaisiin huurteisia oluita kiteisillä patioilla ja leviteltäisiin aurinkorasvaa kiertävästä pullosta.

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ikkunalasiin on kertynyt päiväkirjamaisia merkintöjä elämästä.

Kun puhutaan ikkunoista, päällimmäisenä ajatellaan usein ikkunasta aukeavaa näkymää. Entä jos keskittyisimmekin vuorostaan ikkunalasin pintaan tallentuneisiin merkintöihin. Nehän ovat kuin päiväkirjaan kirjattuja muistoja kuluneesta vuodesta.

Saimme jälleen kurkistaa inspiroivaan kotiin, kun ystäväni tarkasteli taannoin elinympäristöään sairasvuoteelta käsin. Keväinen aurinko lasketteli säteitään ikkunaan, jota pölyn lisäksi koristi sisäfutiksen seurauksena syntynyt leima ja jonkinlainen hikinen kädenjälki.

Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille.

Ah, miten aktiivinen perhe! Talven pimeimpinä tunteinakin tässä perheessä on pelattu futista ja vieläpä niin taidokkaasti, ettei ikkunaan kimmonnut pallo ole rikkonut lasia. Hikinen urheilusankari on ehkä meinannut paiskautua pallon perässä ikkunan läpi, mutta saanut viime hetkellä pysäytettyä liikkeen. Vain käsi on koskettanut pyyhkäisten ikkunaa.

Tärkeimpänä ikkunan pinnassa on hienon hieno kerros pölyä, joka edesauttaa muiden merkintöjen tallentumista. Keijupölyä, tekstiilipölyä, hiekkapölyä ja ihmisperäistä pölyä. Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille. 

-Larres

Kommentit (0)

Eteinen on ensimmäinen näkymä kotiin.

Kevät on siitä kammottavaa aikaa, että eteisessä on oltava hirveästi vaatteita, joita kukaan ei niinä ihanimpina aurinkopäivinä käytä. Tai ainakin tässä perheessä mennään keväästä sen verran sekaisin, että pihalla juostaan sisävaatteissa, vaikka siellä paikoin kököttää vielä lumikinoksia.

Tässä haastavassa ajassa onni on hyvin suunniteltu ja toimiva eteinen. Jos sinulle kuitenkin riittää vähän vähempikin, niin voit tavoitella melkein toimivaa eteistä.

Tässä kolme melkein toimivan eteisen tärkeintä ominaisuutta:

  1. Aseta naulakot ja korit käyttäjälle sopivalle korkeudelle. Kun perheen pieninkin ylettää laittamaan vaatteensa, lisäät melkein toimivassa eteisessä noin promillen verran todennäköisyyttä, että ne todella menevät paikoilleen.
  2. Satsaa suunnitteluun ja toteutukseen. Toimivassa eteisessä neliöt ovat tehokkaassa käytössä ja mittatilauskalusteissa on paikka kaikelle. Melkein toimivaan eteiseen loihdit säilytysratkaisut vintiltä tai kellarista löytyneistä keräilyeristä, jotka ovat melkein sopivia eteisen koloihin ja seinille.
  3. Toimivassa eteisessä on ainakin 25% tyhjää säilytystilaa vieraidenkin vaatteille. Melkein toimivassa eteisessä puolestaan tila on laskennallisesti kokonaan säilytettävän massan käytössä, mutta  koska vaatteet ja kengät ovat useimmiten levällään lattialla, vieraat voivat tilkitä vaatteillaan säilytyskalusteissa olevia tyhjiä kohtia.

-Larres

Kommentit (0)

Lika filtteröi kauniisti keväistä auringonvaloa.

Maula jupisee postauksessaan pölystä ja ehdottelee, että kotia kannattaisi tarkastella instan vaaleanpunaisten filttereiden läpi. Minä puolestani manifestoin: Lika on filtteri! 

Jos se on ruma etkä voi polttaa sitä, niin korosta sitä!

On olemassa eräs perustavanlaatuinen sisustussääntö: jos se on ruma etkä voi polttaa sitä, niin korosta sitä. Likaisten ikkunoiden suhteen säännön voi tulkita seuraavasti: se on likainen etkä jaksa pestä sitä, niin iloitse liasta!

Lika ikkunoissa toimii filtterinä, joka tekee kodista ja elämästä tähän aikaan vuodesta huomattavasti viihtyisämmän.

  1. Lika pehmentää keväistä armottomasti porottavaa aurinkoa ja valo siivilöityy sisään kauniisti.
  2. Lian tuoma sumentava filtteri estää näkyvyyttä hangen alta paljastuneeseen työleiriin, jota kutsutaan myös pihaksi.
  3. Tähän aikaan vuodesta ei kuitenkaan kannata pestä ikkunoita, koska katu-, siite- ja ihan tavallinen pöly ovat runsaimmillaan ja sotkisivat vastapestyt ikkunat välittömästi uudestaan.

Olen puhunut.

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat