Kirjoitukset avainsanalla Kauneus

Mitä luonnollisempi, sen parempi!
Mitä luonnollisempi, sen parempi!

Hiusten kiharrukseen keskittyneen Curly girl -hiusvallankumouksen jälkimainingeissa päivänvaloon on kömpinyt myös Dirty girl.

Kun luin tästä metodista, tajusin kerrankin olleeni edelläkävijä! Näinhän se tuppaa hiustenhoito tässäkin taloudessa sujumaan, pesuväli on pitkähkö ja kuivashampoo laulaa.

Kauneudenhoitoon paneutunut työkaverinikin juuri ihasteli, miten hyvin hiukseni pysyvät kasarimaisessa takaheitossa. Asiantuvasti hän ehdotti lisäämään lian sekaan vähän muotoilutuotteita lisätukea antamaan. Saatanpa hyvinkin kokeilla!

Tässä 5 syytä, miksi jokaisen kannattaisi testata Dirty girl -metodia

 1. Se on ekologinen. Ei kulu vettä, ei kulu pesuaineita.
 2. Se on HALPA. Jokainen pesun skippaaminen on kuin rahaa laittaisi pankkiin.
 3. Se on alkukantainen. Jos tämän infoähkyn keskellä ykköset ja nollat alkavat vilistä silmissä, voi haroa keskiaikaista kuontaloaan. On tässä maailmassa jotain muuttumatonta - rasvoittuvat hiukset.
 4. Se on uskomattoman nopea. Aikaa menee huomattavasti vähemmän kuin hiuksia perinteiseen tyyliin laitellessa.
 5. Se opettaa Ketä kiinnostaa -asennetta. Kun tukka on vähän sinne päin, ei jaksa stressata liikaa muistakaan habitusasioista. Näillä mennään!

- Maula

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mistä alkaa kampaus, mihin loppuu leuka?
Mistä alkaa kampaus, mihin loppuu leuka?

Kun ihminen on elänyt tietyn aikaa maan vetovoiman vaikutuksessa, asioita alkaa tapahtua. Tämä fysiikan laeista juontuva tapahtumaketju selittää sen, miksi esimerkiksi valtaosa selfieistä on otettu yläviistosta. Jotenkin kivempi niin.

Kaksoisleuka toki tuo rehevän porvarillisen fiiliksen, mutta joskus näyttäisi mieluummin hiukan riutuneemmalta. 

Miten tämän trendikkään ns. yksileukaisen ilmeen sitten voi saavuttaa?

 1. Etsi hyvä kuvakulma ja täydellinen filtteri - ja lukkiudu kotiisi. Ota yhteys ulkomaailmaan vain somen tai videopuheluiden avulla. Tämä on kieltämättä pidemmän päälle vähän ankea kikka. 
 2. Toinen, lähes yhtä karu, keino on elämänmuutos. Vaihda nautintoa tuottaneet asiat  -tonittomiksi. Liiku paikasta toiseen vaikkapa ultrajuoksemalla. Kaikki ylimääräinen karisee ja sinusta tulee niin nopealiikkeinen, ettei kukaan ehdi edes tarkentaa katsettaan leuanseutuusi. 
 3. Jos edelliset vinkit tuntuvat turhan työläiltä, on vielä olemassa yksi kikka, joka ei vaadi minkäänlaista eristäytymistä tai asketismia. Se tottelee nimeä polkkatukka. Kun hiuslinja kulkee juuri sopivasti siinä kohdassa, jossa leuanseutu oletettavasti sijaitsee, kukaan ei huomaa ongelma-aluetta. Salaperäisen upeaa!

No, joku voi nyt tietysti kysyä, että mitä väliä muutamalla kaksoisleualla on. Ja se joku on muuten ihan pirun oikeassa. Mutta se on sitten ihan toisen postauksen aihe.

Maula

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Niin, miehillehän ei tosiaan kaksoisleukoja tule. Ne on sillai ihan eri tavalla suunniteltu 😊

Mitä enemmän tukkaa silmillä, sen upeampaa!
Mitä enemmän tukkaa silmillä, sen upeampaa!

Näin kaveriani pitkästä aikaa. Olimme molemmat käyneet hiljan kampaajalla ja myhäilimme tyytyväisyydestä. Miten uusi kampaus piristääkään aikuisen naisen elämää!

Ystäväni oli kuitenkin kokenut todellisen hiusoivalluksen. Pitkin iltaa hän haroi hiuksiaan koko ajan vain vahvemmin otsalle. Hetkittäin tuntui kuin olisin jutellut muppetin kanssa. 

– Tää on nuorekas näin, hän perusteli jyrkästi eteenpäinviettävää iltakampaustaan.

Ja toden totta! Mitä vähemmän kuontalon alta näkyy kasvoja, sitä vaikeampaa on päätellä mitään henkilön iästä. Tai yhtään mistään muustakaan, jos tarkkoja ollaan. 

Toki tässä kaiken kätkevässä hiusverhossa on myös haittapuolensa. Esimerkiksi näkökenttä rajautuu merkittävästi ja törmäilyriski kasvaa. 

Mutta tämänkin voi kääntää voimavaraksi! Hiusnaamion takaa eivät haittaa kevätauringon paljastamat likaiset ikkunat tai muut turhuudet – ihminen on kiitollinen, kunhan pystyy haparoimaan kotiin ilman luunmurtumia.

- Maula

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Heh, repesin. Samaan tulokseen olen tullut itsekseni ja leikkautin kasvoja kohti tulevan viuhkamaisen polkan ja sitten törmäsin tähän postaukseen. Ei tätä kyllä ikuisesti voi jatkaa, hiukset silmillä, mutta parikymmentä vuotta nyt ehkäpä ainakin...

Onneksi hattukausi jatkuu vielä tovin.
Onneksi hattukausi jatkuu vielä tovin.

Kun vuosia tulee lisää mittariin, ihminen usein niin sanotusti löytää tyylinsä. Tai jämähtää. Miten vain.

Tämä pätee niin sisustukseen, vaatetukseen kuin kauneudenhoitoonkin – ennen kaikkea kuitenkin hiuksiin.

Minulla on ollut vuosikaudet pitkähkö, perusruskeahko kuontalo. Se ei hätkäytä, petä, eikä ilahduta. Se vain on.

Viime viikolla sain kuitenkin keväisen päähänpiston. Kävelin Virossa kampaamon ohi ja huomasin, että siellähän oli tyhjää. Vaikka kampaajan ilme ei ollut kovin kutsuva, päätin silti rohkaistua. Tällä kertaa hiuksilleni tapahtui jotain muutakin kuin vain tasoitus. Tapahtui mysteerikampaus!

Jos sinäkin mielit mysteerikampausta, toimi näin:

 1. Valitse kampaaja, jonka kanssa sinulla ei ole yhteistä kieltä. Paras lopputulos saadaan, jos pukeutumistyylinne ja kuontalonne vaikuttavat jäätävän erilaisilta.
 2.  Ole toiveissasi mahdollisimman epämääräinen. Näytä käsilläsi sekavia mittoja ja osoita toivekuvaa, joka ei oikeastaan vastaa toiveitasi, mutta on vaihtoehdoista vähiten huono.
 3. Kun kampaaja pudistelee päätään, nyökyttele innokkaasti ja näytä peukkua. 
 4. Odota noin tunti. Kelaa mielessäsi kaikkia näkemiäsi muodonmuutosohjelmia ja arvuuttele lopputulosta. Yllätytkö sinäkin kohta yhtä iloisesti kuin mökin uuden terassin nähnyt pariskunta Huvilassa ja huussissa? Sormet ristiin!
 5. Kohtaa mysteerikampaus koko komeudessaan. Ja muista ilostasi/surustasi huolimatta tipata ruhtinaallisesti. Ei nimittäin helppoa ole mysteerikampauksen tekijälläkään.

Mysteerikampaus on tuonut iloa paitsi minulle myös läheisilleni. Lapseni olivat varmoja, ettei kukaan enää tunnista minua kun palaamme Suomeen.

Kampaaja tosin saattoi olla oikeassa otsatukkaepäilyjensä kanssa (NO! NO! NO!), mutta nopeasti ne hiukset taas kasvavat.

Ja pipokausi onneksi jatkuu.

- Maula

Kommentit (3)

Saristus
1/3 | 

Onnittelut! Harrastan samaa, olen ollut kampaajalla Espanjassa ja Singaporessa ja Tallinnassa, eikä yhteistä kieltä löytynyt. Singaporessa jopa jouduin valitsemaan hiusmallin miesten mallikirjasta, koska naisilla ei ole lyhyttä tukkaa. Jopa hiusten leikkaajia oli 2, koska toinen ei uskaltanut ja välillä kävivät yhdessä neuvottelemassa sivummalla. Espanjassa kampaamon tytöt lähti kesken leikkaamisen yhdessä tupakalle kadulle, siinä odotellessa mä pällistelin Espanjalaisia lehtiä tyynesti. Ja Tallinnassa oli keski-iän ylittänyt kampaaja, kovin tyly, mutta kaunis oli leikkaus. Paras loman hetki joka kerta, ja hiuksethan ON uusiutuva luonnonvara, kyllä ne kasvaa, ja kokemukset kertyy :)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat