Kirjoitukset avainsanalla arjen luksus

Onnea on, kun heti silmät avattuaan tietää olevansa Jumbossa.
Onnea on, kun heti silmät avattuaan tietää olevansa Jumbossa.

Usein blogeissa jaetaan inspiroivia vinkkejä, joilla arjesta saa asteen uniikimpaa.

Ja onhan se niin, että parhaat oivallukset on velvollisuus jakaa. Niinpä kerron teille tästä lähikohteesta, johon sattumalta törmäsin.

Paikan nimi on Vantaa. Voidaan ääntää myös Vanda. Listasin viisi hyvää syytä, miksi sinunkin kannattaa suunnata sinne.

  1. Se on näppärän matkan päässä. Suorastaan yllättävän lähellä. Sinne jaksaa kinastelematta reissata vähän lyhytpinnaisempienkin seuralaisten kanssa.
  2. Vantaan sykkivä sydän on Jumbo-niminen ostostaivas, jossa voi yöpyä. Kyllä, luit oikein! Jos olet lapsena haaveillut yöstä museossa, tämä elämys on aika lähellä sitä! 
  3. Ostoskeskuksen ytimestä löytyy kylpyläkeidas, jossa voi kuvitella olevansa vaikka aurinkorannalla, kun vieraan ihmisen hikinen iho painautuu kiinni sinuun lastenaltaan ruuhkassa. Miten epäsuomalaisen välitöntä!
  4. Vantaan maisema on meditatiivinen. Tästä ihmisen muokkaamasta ympäristöstä on poistettu kaikki turha rönsyily. Vantaalla on menty funktionalismi edellä. Vähän niin kuin Alvar Aallon hengessä. 
  5. Vantaalta löytyy kaikkea, mitä ihminen voi kotiinsa tarvita. Tai vaikka useampaankin kotiin! Tämä on oikeastaan Vantaa-irtioton ainoa miinus: kotiin palattua kaikki tuntuu niin pieneltä. Eihän täällä ole tilaa edes 10-hengen ruokailuryhmälle eikä päältäajettavalle leikkurille! Silloin voi lohduttautua vain yhteisillä muistoilla. ”Rakas, meillä on aina Vantaa!”

-Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat