Kirjoitukset avainsanalla keittiö

Mikä tuo punainen möhkäle on? Vielä en ihan varmasti tiedä.
Mikä tuo punainen möhkäle on? Vielä en ihan varmasti tiedä.

Tässäpä teille ilmainen vinkki. Ahtaasti asuvan ihmisen ei kannata notkua Facebookin nettikirppiksillä. Siellä kun tulee vastaan kaikkea kätevänoloista tavaraa houkuttelevaan hintaan. Kun kello on liian paljon ja mieli sekava, ihminen voi huudella itselleen kaikenlaista. Yv, av, voi vee.

Viimeisin kirpparivirheeni on kohtuullisen painavaa sorttia. Kuvassa se oli liikuttavan söpö – nostalginen monitoimikone jostain vuodelta kivi. Voiko ilman sellaista edes elää? Todellisuudessa laite myös painaa kuin kivenlohkare.

Kohta ei enää tarvitse murehtia mistään muruista keittiön tasoilla.  Sillä tasoja ei enää ole näkyvissä.

Koska laite on vuodelta kivi, sen käyttöohjeita ei niin vain netistä löydy. Nyt olemme katselleet australialaisia kokkausvidoita vuosikymmenen takaa, jossa kyseisen kaltainen laite vilahtelee. Permanentattu ysärirouva silppuaa sillä hirveän kätevän näköisesti juureksia. Ehkä mekin uskallamme laittaa sen jonain päivänä päälle. 

Siihen saakka se saa kerätä rasvaista pölyä elegantissa mikronurkkauksessa. Koska MITÄÄN MUUTAKAAN PAIKKAA EI OLE.

Olen jo aikaisemmin päivitellyt keittiösuunnittelun suurinta sudenkuoppaa – me nerot menimme poistamaan lähes kaiken turhan säilytystilan. Koska mitäpä ihminen sellaisella tekee. Kun tähän vielä yhdistää holtittoman mysteerikoneiden shoppailun, kohta ei tarvitse enää murehtia mistään muruista keittiön tasoilla. Sillä tasoja ei enää ole näkyvissä.

- Maula

Kommentit (0)

Keittiön vaalea verhotulokas on täysin peloton.
Keittiön vaalea verhotulokas on täysin peloton.

Monet uskovat, että horoskoopit paljastavat ihmisluonteen syvimmät salat. Minä taas epäilen, että vähintään yhtä paljon pystyy päättelemään vilkaisemalla asukkaan ikkunoita.

  • Verhoton on anarkistinen luonne, jota eivät hetkauta sisään tuijottavat muukalaiset. Hänestä on hauskaa aiheuttaa hämmennystä ja näkyä. Välittömänä tyyppinä tunnettu Verhoton voi joidenkin mielestä vaikuttaa rahvaanomaiselta hahmolta, mutta vaikea hänestä on olla pitämättä.
  • Rullaverhoilija herättää ihailua pragmaattisuudellaan. Hän on tehokas ongelmanratkaisija, joka harvoin sortuu nostalgiaan. Suoraselkäisen Rullaverhoilijan ainoa heikkous on tietty ehdottomuus: joko mukana ollaan täysillä tai sitten hommasta vetäydytään kokonaan. Rullaverhoilija on myös nopea käänteissään, yhtäkkiä hän voi vain kadota omille teilleen turhia selittelemättä.
  • Räiskyvä printti-ihminen voi antaa itsestään itsevarman kuvan, mutta hänellä on herkkä sisin. Printti-ihminen kätkee usein todelliset tunteensa kohteliaisuuden verhoon. Hän on pidetty juhlien keskushahmo, mutta tunteeko kukaan häntä todella? Salaperäinen printti-ihminen on myös yllättävän käytännöllinen - jos hän kaataa päälleen punaviinit, jostain syystä kukaan ei asiaa huomaa. Nerokkaat kuosit kätkevät kaiken!
  • Romanttisia liehuverhoilijoita pidetään helposti vähän pliisuina hahmoina. Väärin! Heitä rohkeampia tyyppejä saa hakea. Liehuilija uhmaa arkea huimapäisesti: siitä vaan ketsuppi, näytä mihin pystyt! Hän puskee päättäväisesti eteenpäin omalla tyylillään, vaikka se ei kaikkia miellyttäisi. Hän on myös valmis näkemään valtavasti vaivaa pitääkseen asiat haluamallaan tolalla. Älä anna Liehuilijan näennäisen sovinnaisuuden hämätä, hän on silkkaa terästä!

Ja entä sitten salusiineilijät, nuo eksentriset kainomielet! Verhopsykologiaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta nyt pitää rynnätä pelastamaan keittiön verhoista se, mitä pelastettavissa on! #pitikinhankkiavalkoiset

- Maula

Kommentit (0)

Maitopurkin ja sen tovereiden kiehtova matka kohti keräyspistettä.

Lajittelu on ihanaa! Ja koska asia käväisi mielessä jo keittiöremppaa suunnitellessa, meiltä löytyy jopa paikat niille keräyspisteeseen pääsyä odottaville tiiviisti litistetyille ja pakatuille pahveille, lasipurkeille ja metallitölkeille. Ennen tuohon lokeroon pääsemistä erityisesti maitopurkit kavereineen kokoontuvat kuivattelemaan tiskipöydälle. Märistä purkeista kun tuppaa ikävästi valumaan lirut kodin lajittelulokeroon ja pohjalle muodostuva coctail on puistattava.

Siinä tiskipöydällä purkit sitten palaveeraavat ja tekevät pyramidia pahimmillaan päivän pari.

Siinä tiskipöydällä purkit sitten palaveeraavat ja tekevät pyramidia pahimmillaan päivän pari. Tiedättehän – pitää odotella, että purkkeja on riittävästi, jotta yhden tetran sisään voi tunkea monta litistettyä pahviasiaa.

Tämä kierrätysketjussamme oleva pullonkaula sattuu usein esteetikon silmään, joten kysyin Maulalta neuvoa. Vastaus on julkaisukelvoton.

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat