Kirjoitukset avainsanalla Keittiö

Ulkokeittiön ei tarvitse maksaa maltaita.
Ulkokeittiön ei tarvitse maksaa maltaita.

Kesällä koti todella saattaa laajentua pihamaalle. 

Vierailimme inspiroivassa käpyläläiskodissa, jossa tämä luonnonläheinen ajattelu on viety ns. nextille levelille. Pariskunnan purkuintoisempi osapuoli poisti kesän aluksi keittiön sisätiloista ja kantoi sen ulos.

Ulkokeittiö syntyi siis ekologisesti kierrätysmateriaaleista ja tavattoman halvalla – itse asiassa aivan ilmaiseksi. Jos jotain negatiivista asiasta hakemalla hakee, niin asunnossa sisällä ei nyt ole toimivaa keittiötä. 

– Sain kuitenkin lattian asennettua takaisin paikalleen, purkuintoinen käpyläläinen raportoi tyytyväisenä.

Nyt edessä siintää pitkä kuuma kesä, joka eittämättä vietetäänkin puutarhasta nautiskellen. Koska sisätiloihin ei ole menemistä.

Inspiroivaa perjantaita! Ja ei kun purkamaan äkkiä jotain!

- Maula 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
”Siis eikö teillä tosiaan ole mikroa?” saatat pohtia.
”Siis eikö teillä tosiaan ole mikroa?” saatat pohtia.

On olemassa kodinkoneita, joista kukaan ei koskaan ole liekeissä. Niin kuin vaikka mikroaaltouuni.

Vai oletko kuullut kenenkään hehkuttavan, että hankipas ihanan mikron? Ehei. Nostalgiset kahvinkeittimet, värikkäät leivänpaahtimet ja jopa kalliit monitoimikoneet voivat olla esteetikkoja ilahduttavia tuotteita – mikroaaltouunit eivät.

Fiksuimmat ovat jopa suunnitelleet elämänsä niin, ettei mikroa tarvitse tai keittiönsä niin, että mikro on integroitu tai kätketty ovien taakse. Jos keittiötä ei mikron rumuuden takia viitsi lähteä remontoimaan, mikron saa kokemukseni mukaan piilotettua katseilta muutenkin. Vieläpä älyttömän helposti ja halvalla!

Kuten niin usein elämässä, tämäkin oivallus syntyi vahingossa. Puolisoni oli innostunut kauppareissulla ja ostanut niin paljon ruokatarpeita, etteivät ne mahtuneet mihinkään (kiitos yläkaapittoman keittiön!).

Kasasimme ”väliaikaisesti” ruuat kauppakasseista vain johonkin. Täysin sattumalta paikaksi valikoitui mikron edusta. Kasa jäi paikoilleen toviksi ja silmä tottui näkymään. Lopulta tajusin, että tavallaan tuo röykkiö ei pahentanut sisustustilannetta lainkaan! 

Nyt meillä on mikro piilossa ja paikka kaikille niille asioille, joita emme voi tunkea niihin puuttuviin yläkaappeihin.

Näin ne sisustuspulmat ratkeavat ihan itsestään. Kiitos universumi!

- Maula

Kommentit (1)

Ööli
1/1 | 

Mä käytän mikroa kukkatelineenä keittiössä, ja mikä muuten estää käyttämästä mikroa vaiks elintarvikkeiden tai lapasten säilyttämiseen?

Mikä tuo punainen möhkäle on? Vielä en ihan varmasti tiedä.
Mikä tuo punainen möhkäle on? Vielä en ihan varmasti tiedä.

Tässäpä teille ilmainen vinkki. Ahtaasti asuvan ihmisen ei kannata notkua Facebookin nettikirppiksillä. Siellä kun tulee vastaan kaikkea kätevänoloista tavaraa houkuttelevaan hintaan. Kun kello on liian paljon ja mieli sekava, ihminen voi huudella itselleen kaikenlaista. Yv, av, voi vee.

Viimeisin kirpparivirheeni on kohtuullisen painavaa sorttia. Kuvassa se oli liikuttavan söpö – nostalginen monitoimikone jostain vuodelta kivi. Voiko ilman sellaista edes elää? Todellisuudessa laite myös painaa kuin kivenlohkare.

Kohta ei enää tarvitse murehtia mistään muruista keittiön tasoilla.  Sillä tasoja ei enää ole näkyvissä.

Koska laite on vuodelta kivi, sen käyttöohjeita ei niin vain netistä löydy. Nyt olemme katselleet australialaisia kokkausvidoita vuosikymmenen takaa, jossa kyseisen kaltainen laite vilahtelee. Permanentattu ysärirouva silppuaa sillä hirveän kätevän näköisesti juureksia. Ehkä mekin uskallamme laittaa sen jonain päivänä päälle. 

Siihen saakka se saa kerätä rasvaista pölyä elegantissa mikronurkkauksessa. Koska MITÄÄN MUUTAKAAN PAIKKAA EI OLE.

Olen jo aikaisemmin päivitellyt keittiösuunnittelun suurinta sudenkuoppaa – me nerot menimme poistamaan lähes kaiken turhan säilytystilan. Koska mitäpä ihminen sellaisella tekee. Kun tähän vielä yhdistää holtittoman mysteerikoneiden shoppailun, kohta ei tarvitse enää murehtia mistään muruista keittiön tasoilla. Sillä tasoja ei enää ole näkyvissä.

- Maula

Kommentit (0)

Keittiön vaalea verhotulokas on täysin peloton.
Keittiön vaalea verhotulokas on täysin peloton.

Monet uskovat, että horoskoopit paljastavat ihmisluonteen syvimmät salat. Minä taas epäilen, että vähintään yhtä paljon pystyy päättelemään vilkaisemalla asukkaan ikkunoita.

  • Verhoton on anarkistinen luonne, jota eivät hetkauta sisään tuijottavat muukalaiset. Hänestä on hauskaa aiheuttaa hämmennystä ja näkyä. Välittömänä tyyppinä tunnettu Verhoton voi joidenkin mielestä vaikuttaa rahvaanomaiselta hahmolta, mutta vaikea hänestä on olla pitämättä.
  • Rullaverhoilija herättää ihailua pragmaattisuudellaan. Hän on tehokas ongelmanratkaisija, joka harvoin sortuu nostalgiaan. Suoraselkäisen Rullaverhoilijan ainoa heikkous on tietty ehdottomuus: joko mukana ollaan täysillä tai sitten hommasta vetäydytään kokonaan. Rullaverhoilija on myös nopea käänteissään, yhtäkkiä hän voi vain kadota omille teilleen turhia selittelemättä.
  • Räiskyvä printti-ihminen voi antaa itsestään itsevarman kuvan, mutta hänellä on herkkä sisin. Printti-ihminen kätkee usein todelliset tunteensa kohteliaisuuden verhoon. Hän on pidetty juhlien keskushahmo, mutta tunteeko kukaan häntä todella? Salaperäinen printti-ihminen on myös yllättävän käytännöllinen - jos hän kaataa päälleen punaviinit, jostain syystä kukaan ei asiaa huomaa. Nerokkaat kuosit kätkevät kaiken!
  • Romanttisia liehuverhoilijoita pidetään helposti vähän pliisuina hahmoina. Väärin! Heitä rohkeampia tyyppejä saa hakea. Liehuilija uhmaa arkea huimapäisesti: siitä vaan ketsuppi, näytä mihin pystyt! Hän puskee päättäväisesti eteenpäin omalla tyylillään, vaikka se ei kaikkia miellyttäisi. Hän on myös valmis näkemään valtavasti vaivaa pitääkseen asiat haluamallaan tolalla. Älä anna Liehuilijan näennäisen sovinnaisuuden hämätä, hän on silkkaa terästä!

Ja entä sitten salusiineilijät, nuo eksentriset kainomielet! Verhopsykologiaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta nyt pitää rynnätä pelastamaan keittiön verhoista se, mitä pelastettavissa on! #pitikinhankkiavalkoiset

- Maula

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat