Kirjoitukset avainsanalla viherkasvit

Klassikkostatuksensa ansiosta peikonlehdellä pysynee paikka meidänkin kodissa vielä pitkään.

Olen hankkinut kotiimme runsaasti viherkasveja. No vihersisustaminenhan on ollut pitkään nosteessa ja kodeista on tullut ihastuttavia viidakkoja. Pyrin myös ylläpitämään pientä viherpeukalon mainetta – viherkasvit kukoistavat meillä! Ja luonnollisesti meillä on kasveja, joilla on huikea tarina: tämän kumipuun pistokkaan olen kähveltänyt ja siksi se on niin vallattoman elinvoimainen. Mutta tässä ei ole ihan koko totuus.

Nimeltä mainitsematon vihersisustaja kokeilee, viihtyisikö limoviikuna huhtikuussa parvekkeella.

Tiedättehän, välillä joku yksilö vähän suutahtaa, kellahtaa ja kuihtuu pois. Kyseessä saattaa olla myös avustettu kuolema, niin kutsuttu elähtäneen viherkasvin eutanasia. Nimeltä mainitsematon vihersisustaja vaan jättää kukkansa tiputtaneen orkidean jokusen kerran kastelematta. Tai siirtää puolikuivan saniaisen hiipumaan pimeään nurkkaan. Tai kokeilee, viihtyisikö kärsivän oloinen limoviikuna parvekkeella huhtikuussa. 

Kun epäsuosioon joutuneen viherkasvin maalliset jäänteet on siirretty biojätteeseen, niin vihersisustaja on taas täysin oikeutettu pieneen humputteluun Plantagenissa. Limoviikunan jättämä aukko kodin ekosysteemissä pitää pikaisesti täyttää! Kyytiin sujahtaa pari uutta hoivattavaa ja ne pääsevät kodin parhaille aurinkopaikoille. Ainakin siihen asti, kunnes vihersisustaja lukee sisustuslehdestä, että punapigmenttiset huonekasvit ovat nyt in.

-Larres

Kommentit (2)

Kuivahtanut kuukkeli
1/2 | 

Mut noinhan saa käteviä kuivakukkia! Mitä niitä rantuja pois heittämään. Isoimmat kuivuneet kalkkareet ajavat sit jouluna kuusen virkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat