Kirjoitukset avainsanalla piha

Voi tätä ilotulitusta!
Voi tätä ilotulitusta!

Sää on vain pukeutumiskysymys! 

Ja samalla tekoreippaalla logiikalla pimeyskin on vain valaisukysymys.

Ei ole oikeita ongelmia, on vain asenneongelmia. Jep, jep.

Kun pimeys vyöryy päälle, asenteesta riippumatta, pitää toimia. Viime vuonna innostuin aurinkokennoilla toimivista pihavaloista. Voin kertoa salaisuuden – ne eivät toimi, jos ei ole auringonvaloa (mikä on tilanne esimerkiksi Suomessa keskimäärin lokakuusta helmikuulle). Aurinkoenergialla toimivat pihavalot ovat toki ilahduttaneet niin parina kertana, kun olen kesällä jaksanut pysyä hereille aamuyöntunteihin saakka. Eli kannatti hankkia.

Ehkä pitäisi seuraavaksi valaista pihan kivet, pensaat ja kaatuneet haravat.

Tänä vuonna olemmekin panostaneet verkkovirralla toimiviin pihavaloihin. Ajattelin, että ripottelemme niitä leikkisästi pihapuihin – fiilis olisi vähän niin kuin loppukesän pihajuhlissa!

Nyt valot komeilevat pihassa, mutta fiilis... No, eivät tule kesäjuhlat ensimmäisenä mieleen. Muutama onneton valosarja katoaa pimeyden syleilyyn kuin hiipuva toivo keväästä. Se hyvä puoli valaistuissa puissa kuitenkin on, että nyt emme törmää NIIHIN. Moneen muuhun asiaan toki törmäämme edelleen. Ehkä pitäisi seuraavaksi valaista pihan kivet, pensaat ja kaatuneet haravat.

- Maula

Kommentit (2)

Vierailija

Sitäpä kannattaa miettiä kaikenlaista varsinkin kun tuota lunta ei välttämättä enää kovin usein tule valaisemaan tienoita

Nämä mokomat ovat kukkineet jo toukokuusta lähtien. Mutta mitä ne sanovat ensilumesta?
Nämä mokomat ovat kukkineet jo toukokuusta lähtien. Mutta mitä ne sanovat ensilumesta?

Kuistillamme elää yhä – vastoin kaikkia odotuksia – kukkamaailman sissijoukko. Pikkuhiljaa lempeä välinpitämättömyyteni on muuttunut hiljaiseksi ihailuksi. Toukokuun alusta lähtien sinnitelleet orvokit ovat oivaltaneet jotain todella olennaista elämästä! Mitä ne voisivat opettaa meille?

 1. Älä vedä överiksi. Unohda ilotulitukset, maltillinenkin meininki riittää.
 2. Juo kohtuudella. (Tämä ei selittelyitä kaipaa.)
 3. Tukeudu ystäviin. Kun yhden varsi notkahtaa, kollega kannattelee.
 4. Älä vonkaa pörrääjiä, luota väsytystekniikkaan. (Ne tulevat kyllä luoksesi, kun muut kukat ovat kuolleet).
 5. Nouse tuhkasta. Kun kaikki on annettu, romahda, leiki hetken aikaa kuollutta ja kohoa hissukseen takaisin tolpillesi. Oot voimissas!

Nyt pitää vain jännätä, miten orvokit selviävät lähestyvästä lumipyryrintamasta. Varmaan ne ottavat kunnon kinoksenkin vain pikku haasteena. You go girl!

- Maula

Kommentit (0)

Näyttääkö siltä, että joku on tästä jo haravoinut? Vaikea sanoa.
Näyttääkö siltä, että joku on tästä jo haravoinut? Vaikea sanoa.

Jos syysstressi meinaa lanata ihmisen maahan, kannattaa tarttua haravaan. Haravointi on nimittäin kuin koko elämä pienoiskoossa.

 1. Katso aluksi niin sanottua isoa kuvaa. Hyväksy kaiken toivottomuus. Tuijota keltaista lehtimerta, joka on vallannut pihan. Piha sellaisena, joksi sinä olit yrittänyt sen suitsia, on muuttunut joksikin muuksi. (Zenein tyyppi lopettaa harjoitteen jo tähän ja lähtee sisälle juomaan teetä ja mumiseman: ”Ainoa pysyvä asia on muutos”.)
 2. Jos et ole vielä aivan näin pitkällä tällä ihmisyyden matkalla, tarraa haravaan kuin sotakirveeseen. Pystyt yhä toimimaan, vaikka vastassa on ylivalta!
 3. Tunne taistelijan kuohahdukset sisimmässäsi, kämmenten polte. Riuhdo, riehu ja puuskuta. Ole (noin 60-120 minuutin ajan) yhtä alkukaltaisen puolesi kanssa. Mikään ei voi pysäyttää sinua!
 4. Kunnes jokin pysäyttää sinut. Kun selkää alkaa särkeä, kannattaa siirtää eläimellinen raivo syrjään. Tasaa hengitys. Tasaa mieli.
 5. Katso jälleen ympärillesi. Olet saanut jotain aikaan! Ei tämä kaikki ihan turhaa ollutkaan. Nauti tästä pienestä onnistumisesta. Huikkaa naapuri ihastelemaan tai ota äkkiä kuva Instagramiin. 
 6. Onnen hekuma ei nimittäin kauaa kestä. Kohta tuulenpuuska kippaa viereiseltä tontilta uuden kuorman eteesi.
 7. Katso uutta lehtikasaa hyväksyvästi. Vaikka tilanne vaikuttaisi näennäisen muuttumattomalta, kukaan ei voi viedä sitä pientä hetkeä, elämänhallinnantunteen häivähdystä, sinulta pois. Se oli totta. (Ja muista, että pihalle kannattaakin jättää lehtiä siileille pesämateriaaliksi talven varalle.)

- Maula

 

 

Kommentit (0)

Mitä on piha ilman televisiota?
Mitä on piha ilman televisiota?

Alkukeväästä iloitsin, kun joulukuusenraato toi puutarhaamme persoonallista ilmettä.

Myöhemmin väriloiston takasi kaikkialle levinnyt muovi-ilottelu.

Nyt puutarhamme on saanut uuden, ajankohtaisen kruunun. Metallisen apupöydän alta kotinsa löytänyt kakkostelevisio tuo olohuonemaista ilmettä ulkotiloihin. Ja onko mitään idyllisempää, kuin huterille Ikean aurinkotuoleille kasaantunut vierasjoukko, joka tuijottaa keskittyneesti jalkapalloa? Lähes ruotsalaishenkistä huoletonta yhdessäoloa. Vain kupliva ilonpito ja pellavavaatteet puuttuvat!

Ulkotelevision ainoa miinus liittyy sen kyseenalaiseen sääkestävyyteen. Ihan kuin sitä ei olisi suunniteltu kestämään Suomen ilmastoa? Saisiko kunnon Saloroita vielä jostain...

- Maula

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat