Kirjoitukset avainsanalla piha

Mitä on piha ilman televisiota?
Mitä on piha ilman televisiota?

Alkukeväästä iloitsin, kun joulukuusenraato toi puutarhaamme persoonallista ilmettä.

Myöhemmin väriloiston takasi kaikkialle levinnyt muovi-ilottelu.

Nyt puutarhamme on saanut uuden, ajankohtaisen kruunun. Metallisen apupöydän alta kotinsa löytänyt kakkostelevisio tuo olohuonemaista ilmettä ulkotiloihin. Ja onko mitään idyllisempää, kuin huterille Ikean aurinkotuoleille kasaantunut vierasjoukko, joka tuijottaa keskittyneesti jalkapalloa? Lähes ruotsalaishenkistä huoletonta yhdessäoloa. Vain kupliva ilonpito ja pellavavaatteet puuttuvat!

Ulkotelevision ainoa miinus liittyy sen kyseenalaiseen sääkestävyyteen. Ihan kuin sitä ei olisi suunniteltu kestämään Suomen ilmastoa? Saisiko kunnon Saloroita vielä jostain...

- Maula

 

Kommentit (0)

Muovipinnat puhkeavat kukkaan luonnonmateriaalien keskellä.
Muovipinnat puhkeavat kukkaan luonnonmateriaalien keskellä.

Kesä on juuri nyt parhaimmillaan.

Meidänkin piha on täynnä räiskyviä värejä. Nurmikko on paahtunut kauttaaltaan kauniin keltaiseksi. Se luo upean taustan yllättäville väriryöpyille – pinkin, violetin ja sinisen sävyissä hehkuville leikillisille yksityiskohdille. Olemme ripotelleet niin tasaisesti pitkin puutarhaa. 

Luonnonmateriaalien lisäksi liitu ja muovi – sekä tämän kesän uutuutena myös vaahtomuovi – ovat vallanneet alaa.

Piha todellakin on kuin toinen olohuone.

Edellisinä kesinä värikäs katuliitu on viihtynyt vain kivetyksellä, mutta nyt vieraslaji on ottanut haltuunsa puoli pihaa. Limpparipullossa muhiva DIY-väriliitu/saippualitku nojaa kujeilevasti pinkiksi suditun omenapuun kylkeen. Täällä värit voi tuntea kaikilla aisteillaan.

Piha todellakin on kuin toinen olohuone!

- Maula

Kommentit (0)

Käsistään taitava asukas on askarrellut parvekkeelleen ampiaiskarkottimen suodatinpussista ja maalarinteipistä.

Saimme taas iloksemme piipahtaa inspiroivassa kodissa Rastilassa ja törmäsimme näppärään ideaan, jonka avulla kesäparvekkeella saa nauttia kahvit ilman ampiaisia. Asukas on varsin taitava käsistään: loihtii alati kauniita vaatteita ja asusteita ommellen. Löytäessään ohjeen virkatusta ampiaiskarkottimesta, asukas pisti luovuuden peliin! Tässä tulee ohje:

  1. Tarvitset suodatinpussin, maalarinteippiä ja narun.
  2. Muotoile suodatinpussista ampiaispesää muistuttava möykky ja viimeistele se maalarinteipillä.
  3. Kiinnitä koko komeus esimerkiksi oranssilla muovinarulla roikkumaan parvekkeellesi.
  4. Vietä kesähetki parvekkeella luomusti ilman ampiaisia.
  5. Nauti näkymistä suuntaamalla katse mihin tahansa muualle paitsi silmiesi korkeudella roikkuvaan suodatipussiviritelmään.

Kiitos asukkaalle ihanasta DIY-ideasta parvekkeen kaunistukseksi (tai kauhistukseksi)!

-Larres

Kommentit (4)

Larres
Liittynyt29.3.2018

Hirveä on! Mutta toimii kuulema. Ampparit luulevat toisen jengin pesäksi ja perääntyvät.

Vierailija

Toimii!!! Juuri niin tapahtuu, että luulevat reviirin olevan varattu. Toisen ripustaa takaterassin vesiränniin ja toisen etupihan pensaaseen, ei tarvinnut oranssia narua.

Aseet piinaavan kuumuuden selätykseen ovat käden ulottuvilla.
Aseet piinaavan kuumuuden selätykseen ovat käden ulottuvilla.

Tämä toukokuun paahde pistää tottumattoman koville. Kuumuuden  huumaamilta unohtuvat suojakertoimet, nesteytys ja oikeastaan kaikenlainen tolkku. Toukokuun helle koettelee myös laiskan ihmisen pihamaata ja parvekeistutuksia. Mikä avuksi?

  1. Teeskentele lähteväsi reissuun ja värvää joku kiltti sukulainen tai tarmokas eläkeläinen kasteluhommiin. Tämä tietysti edellyttää, että menet toviksi evakkoon tai liikut kotonasi vain pimeyden turvin. Ajattele tätä pienenä lomana arjen keskellä!
  2. Jos päätät jäädä kotiin, kohtaa väistämätön pystypäin. Hohkaavassa kuumuudessa kastelukannun raahaaminen on silkkaa kidutusta. Lopeta siis raahailut! Kasvit saa vilvoitettua myös hauskemmalla tavalla. Päästä naapurin muksut leikkimään vesisotaa pihalle tai tartu itse vesiaseeseen. Puutarhanhoito ei ole koskaan ollut näin terapeuttista!

- Maula

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat