Kirjoitukset avainsanalla siivous

Sinun, minun vai meidän roinat?
Sinun, minun vai meidän roinat?

Joutilas hellepäivä ja kotona hyvä meininki? Asialle täytyy pikaisesti tehdä jotain!

Jos lomatunnelma on päässyt liian rennoksi, suosittelen vilpittömästi kellarin tai jonkun muun ikuisuusjemman raivausprojektia.

Matka varaston uumeniin käy nimittäin ilmaisesta parisuhdeleiristä.

  1. Vanhojen kasojen läpikäynti pakottaa katsomaan peiliin. Kuka nämä kaikki on tänne hamstrannut (ja tietoisesti unohtanut)? Olitko kuvitellut olevasi minimalisti? No, et ole. Minimalistilta ei löydy laatikoittain verhoja, jos asunnossa on vain rajallinen määrä ikkunoita. Voitko syyttää tästä sotkusta pelkästään kumppaniasi? Tuskin, vaikka mieli tekisi. Olette yhdessä tässä suossa. Hengitä syvään ja käännä katse raivauskumppaniisi.
  2. Pölyisiin kauhukasoihin sukeltelu onkin myös parisuhteen paljastava läpileikkaus. Miten kommunikoitte toisillenne, kun yksi on lyönyt päänsä ovenkarmiin ja toista ärsyttää, kun pitää konmarittaa jotain rakasta (jolle ei kuitenkaan ole keksinyt viimeiseen 15 vuoteen mitään käyttöä)? Riittääkö ymmärrystä? Pystyttekö pysymään savotassa sen verran toimintakykyisinä, että jostain oikeasti tulee myös luovuttua?
  3. Jos olette raivauspäivän jälkeen pystyneet luopumaan jostain, ja olette vielä puheväleissä, onneksi olkoon. Se, mikä ei tuhoa suhdetta, tekee siitä vain hiukan säröisemmän. 

- Maula

Kommentit (0)

Pesemättömät ikkunat eivät haittaa, kun ikävä kyllä remontti vyöryy päälle.
Pesemättömät ikkunat eivät haittaa, kun ikävä kyllä remontti vyöryy päälle.

Voi tätä riittämättömyydentunteidensuota, jossa joudumme tarpomaan päivästä toiseen.

Pitäisi ja haluasi tehdä vaikka mitä, mutta mikä on lopputulos? Kämppä on kuin räjähdyksen jäljiltä ja elämänhallinta valuu pitkin seiniä. Voiko tämä olla minun elämäni?

Miten huonoa omaatuntoa kaikesta tekemättömästä ja huonosti hutaistusta saisi tönittyä kauemmaksi? Vaihtoehtoja on tasan kaksi.

  1. Opettele armolliseksi itseäsi – ja mielellään myös muita – kohtaan. Tähän löytyy oppaitakin, mutta vaikuttaa työläältä kasvumatkalta.
  2. Jos sinusta ei ole ihan vielä armollisuuteen, keksi joku mahtava tekosyy! Voin omakohtaisesti suositella remonttia. Päätimme tilata pienen ikkunaremontin, jonka johdosta emme valitettavasti voi pestä ikkunoita (KOSKA NIITÄ EI OLE!) tai siivota (KOSKA RAKENNUSPÖLY SOTKEE KUITENKIN KAIKEN). Ihan parasta!

- Maula  

 

 

Kommentit (0)

Kun imurin nostaa näkyville, se todellakin pääsee töihin.
Kun imurin nostaa näkyville, se todellakin pääsee töihin.

Täysin törkyvapaissa kodeissa asuvia ihmisiä yhdistää (ainakin lehtitietojen mukaan) usein eräs asia. He pitävät imurin aina näkyvillä.

Pelkkä imurin jatkuva läsnäolo saa asukkaat ilmeisesti elämään siivosti. Tai sitten he haluavat kilpaa koko ajan imuroida. 

Päätin testata nerokasta kikkaa. Ehkä asunnon läävämäisyys olikin vain imurin sijoittelusta johtuva lieveilmiö?

Koepäivän aamuna nostin imurin eteiseen. Ei tapahtunut muuta kuin ohikulkijoiden satunnaista kaatuilua.

Testipäivän lähestyessä jo loppuaan käynnistin koneen kokeeksi. Ei. Kukaan ei syöksynyt imurinvarteen.

Juuri kun olin itse tarttumaisillani haasteeseen, koeasetelma meni uusiksi. Yksi asukkaista tuli sittenkin avuksi – ilmapallon kanssa.

Imuroi tässä sitten, kun toinen testaa fysiikan lakeja. Harmillinen juttu. Ehkä ensi viikolla.

 

On olemassa niin monta hyvää syytä lopettaa imurointi! (Me tunnemme niistä jokaisen)

A post shared by Koti ilman gloriaa (@koti_ilman_gloriaa) on

- Maula

Kommentit (1)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat