Kirjoitukset avainsanalla siivous

Vaahtoa, vaahtoa, enemmän vaahtoa!
Vaahtoa, vaahtoa, enemmän vaahtoa!

Jokaisessa kodissa on joku häpeätahra. Meillä on toki monta, mutta kylppäri on yksi tuhruisimmista. 

Jotenkin koskaan ei tunnu olevan oikea aika kylppärinjynssäyksen aloittamiselle. Pelkkä ajatuskin saa polvet kolottamaan.

Koska kylppärin siivoaminen ei nappaa, olen löytänyt monta apukeinoa tilanteen hallintaan:

  1. Jos kylpyhuoneen lamppu palaa, uuden hankinnan kanssa ei kannata kiirehtiä. Hämärämpikin valaistus riittää. On omalla tavallaan tunnelmallistakin suihkutella pimeydessä... Taidan virittää joululaulut vielä soimaan, niin spa-kokemus huipentuu talviseksi puhdistushekumaksi.
  2. Jos kuravaatteet suihkuttelee puhtaihkoksi suihkussa, samalla tulee usein ihan vahingossa pesseeksi osan kylpäristä. Vielä kun meillä olisi koira, joka ravistelisi itsensä kuivaksi!
  3. Jos pesunesteitä asettelee houkuttelevasti tarjolle joka tasolle, ennemmin tai myöhemmin joku asukkaista tai vieraista haluaa pruuttailla niitä ympäriinsä. Syntyy vaahtoa a.k.a. puhtautta!

- Maula

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sinun, minun vai meidän roinat?
Sinun, minun vai meidän roinat?

Joutilas hellepäivä ja kotona hyvä meininki? Asialle täytyy pikaisesti tehdä jotain!

Jos lomatunnelma on päässyt liian rennoksi, suosittelen vilpittömästi kellarin tai jonkun muun ikuisuusjemman raivausprojektia.

Matka varaston uumeniin käy nimittäin ilmaisesta parisuhdeleiristä.

  1. Vanhojen kasojen läpikäynti pakottaa katsomaan peiliin. Kuka nämä kaikki on tänne hamstrannut (ja tietoisesti unohtanut)? Olitko kuvitellut olevasi minimalisti? No, et ole. Minimalistilta ei löydy laatikoittain verhoja, jos asunnossa on vain rajallinen määrä ikkunoita. Voitko syyttää tästä sotkusta pelkästään kumppaniasi? Tuskin, vaikka mieli tekisi. Olette yhdessä tässä suossa. Hengitä syvään ja käännä katse raivauskumppaniisi.
  2. Pölyisiin kauhukasoihin sukeltelu onkin myös parisuhteen paljastava läpileikkaus. Miten kommunikoitte toisillenne, kun yksi on lyönyt päänsä ovenkarmiin ja toista ärsyttää, kun pitää konmarittaa jotain rakasta (jolle ei kuitenkaan ole keksinyt viimeiseen 15 vuoteen mitään käyttöä)? Riittääkö ymmärrystä? Pystyttekö pysymään savotassa sen verran toimintakykyisinä, että jostain oikeasti tulee myös luovuttua?
  3. Jos olette raivauspäivän jälkeen pystyneet luopumaan jostain, ja olette vielä puheväleissä, onneksi olkoon. Se, mikä ei tuhoa suhdetta, tekee siitä vain hiukan säröisemmän. 

- Maula

Kommentit (0)

Pesemättömät ikkunat eivät haittaa, kun ikävä kyllä remontti vyöryy päälle.
Pesemättömät ikkunat eivät haittaa, kun ikävä kyllä remontti vyöryy päälle.

Voi tätä riittämättömyydentunteidensuota, jossa joudumme tarpomaan päivästä toiseen.

Pitäisi ja haluasi tehdä vaikka mitä, mutta mikä on lopputulos? Kämppä on kuin räjähdyksen jäljiltä ja elämänhallinta valuu pitkin seiniä. Voiko tämä olla minun elämäni?

Miten huonoa omaatuntoa kaikesta tekemättömästä ja huonosti hutaistusta saisi tönittyä kauemmaksi? Vaihtoehtoja on tasan kaksi.

  1. Opettele armolliseksi itseäsi – ja mielellään myös muita – kohtaan. Tähän löytyy oppaitakin, mutta vaikuttaa työläältä kasvumatkalta.
  2. Jos sinusta ei ole ihan vielä armollisuuteen, keksi joku mahtava tekosyy! Voin omakohtaisesti suositella remonttia. Päätimme tilata pienen ikkunaremontin, jonka johdosta emme valitettavasti voi pestä ikkunoita (KOSKA NIITÄ EI OLE!) tai siivota (KOSKA RAKENNUSPÖLY SOTKEE KUITENKIN KAIKEN). Ihan parasta!

- Maula  

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat