Kirjoitukset avainsanalla Sisustus

Voihan itkunauru.
Voihan itkunauru.

Olen vuosien saatossa haalinut kotiimme monenmoisia kauniita keppuja ja kuppeja. Mielessäni asettelen niihin tuoreita hedelmiä (keittiössä), muutaman soman korun (makuuhuone) tai ehkä jotain terveellistä, pähkinämäistä pikku naposteltavaa (olohuone).

Todellisuus ei ikävä kyllä tottele mielikuviani. Hedelmät syödään suoraan muovipussista – ja korut, mihin ne kaikki tosiaan ovatkaan kadonneet?

Eivat astiat silti tyhjänä kämpässämme oleile. Havahduin eilen ihastelemaan Artekin Riihitie-ruukkuun orgaanisesti kasautunutta muodostelmaa.

Usein kuulemma ne harmonisimmat asetelmat syntyvät ihan sattumalta. Ihan sattumalta syntyy näemmä myös kiehtovan ristiriitainen jalkavoide-emojikukkaro-kännykänsuoja-korvatulppa-muovinukke-sotku. Ja vastaavia elämän moninaisuutta symboloivia kasoja on kertynyt siis tasaisesti liki jokaiseen kotimme kippoon.

Mistä tätä kamaa meille oikein pulppuaa? Ihan niin kuin vadit täyttyisivät ihan itsestään...

Taianomaista juhannusta!

- Maula

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kannattaa kuitenkin olla positiivisella mielellä ei se välttämättä huono asia ole jos romu ryönä kerääntyy yhteen paikkaan, ehkä kaatopaikat ovat tulossa taas muotiin. Moskovasta kuulemma ajetaan junalasteittain jätettä jonkin pikkukaupungin liepeille, jospa Maulalla on tulevaisuudessa kodissaan paikat pullollaan jonkun suuremman kaupungin romua.

Mielyttävää Juhannusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kotiin saapuessa eteinen on lievästi ilmaistuna tukossa.

Elämäni eteiset - täysin toimivan eteisen metsästys jatkuu

Eteinen on usein yksi kodin haastavimmista tiloista. Noin kerran viikossa siirreltyäsi kengät kasoihin imurin tieltä saatat hetken luulla, että eteinen on ihan ok. Kaikkina muina ajankohtina, erityisesti silloin, kun on kavereita kylässä, eteinen romahtaa. Miten tästä tilasta on tarkoitus päästä läpi? 

Tässä muutama ehdotus:

  1. Opettele lentämään lyhyitä matkoja. Tämä tapa toimii, kun olet tulossa ulkoa sisälle. Avaa ovi, pakita muutama metri, kiihdytä ja ponnista itsesi ilmaan supermiesasentoon. Tällä menetelmällä takaat myös näyttävän sisääntulon.
  2. Ota oppia parkourista. Ahkeralla harjoittelulla voit ylittää eteisen seiniä pitkin. Avaa ovi, aseta kädet tukevasti vastakkaisille seinille, ponnista myös jalat seinille ja etene nytkytellen x-asennossa eteisen läpi. Tämä tapa toimii molempiin suuntiin, jos ulottuvuutesi riittää.
  3. Kävele kuin tulisilla hiilillä. Hyppele varpaillasi kenkäryteikön läpi mahdollisimman vähillä kosketuksilla.
  4. Kansainvälisty. Kuka on käskenyt jättää kengät eteiseen? Anna jokasäänkenkien muhia jaloissa sisälläkin, niin vältät eteisen tukkeutumisen.

Kiitokset kuvasta työkaverille.

-Larres

 

Kommentit (2)

Elillan
2/2 | 

Eksyin lukemaan tätä blogia vahingossa, kun koitin selvittää mistä Curly Girl -villityksessä on kyse. Tämähän on ihan huippu! Tervetullutta vastapainoa puunatulle pintakiillolle :) Nämäkin ohjeet kenkämeren ylitykseen nauratti vedet silmissä. Etenkin, kun kuva muistuttaa epäilyttävästi näkyä, jonka yli loikkasin äsken kotiin tullessani.

Larres
Liittynyt29.3.2018

Kiitos! Meitä on monta, joita kotoilut ajoittain naurattavat (ja itkettävät). On hyvä tietää, ettei ole eteisensä kanssa yksin 😂 Yritämme päivitellä blogiin otteita arjesta aina, kun siivouskiireiltämme kerkeämme! Ihanaa kesän alkua!

Tämä tuhoutumaton sika tullee kulkemaan sukupolvelta toiselle muistoesineenä.
Tämä tuhoutumaton sika tullee kulkemaan sukupolvelta toiselle muistoesineenä.

Sillä hetkellä, kun saat syliisi isoäitisi maalaaman vaasin, alkaa lähtölaskenta. Voit olla kohtuullisen varma, että sille tulee tapahtumaan jotain ei-toivottavaa tavattoman pian.

Jos taas koet Kasvihuoneilmiö-ostoskeitaassa heikon hetken ja annat jonkun perheenjäsenesi ostaa sikahalvalla jotain järjettömän rumaa (koska uskot, ettei se kuitenkaan kauaa tule nurkissa pyörimään), kello maagisesti pysähtyy. Jostain laskeutuu näkymätön suojakupu, joka varjelee esinettä. Kun rumilus putoilee hyllyiltä, siitä lohkeaa vain persoonallisia pikku siruja. Jos maali ropisee hiukan vuosien saatossa, koristeasia vain väritellään entistä ehommaksi. 

Terminaattori-sika voittaa sisustajanaisen kuusi–nolla.

Ja jos kaikki hankkimasi kauniit puulelut ovatkin hautautuneet kaappien syövereihin, tämä tuhoutumaton veijari seilaa koko ajan jossain kodin keskeisellä paikalla muuttuvissa käyttötarkoituksissa. Terminaattori-sika voittaa sisustajanaisen kuusi–nolla.

Löytyytkö sinunkin kodistasi aikaa uhmaava koristeterminaattori? Nappaa siitä kuva ja lähetä osoitteeseen kotiilmangloriaa@gmail.com

- Maula

Kommentit (1)

Nannanapa
1/1 | 

Sulla on aivan mahtava tyyli kirjoittaa, hekottelen täällä kovaan ääneen näille jutuille :D

Missä minä olen? Kotimme uusin sisustuselementti vaikuttaa järkyttyneeltä.
Missä minä olen? Kotimme uusin sisustuselementti vaikuttaa järkyttyneeltä.

Kodin yhtenäistä ilmettä on kiva värittää leikillisillä elementeillä.

Meidän skandikotiimme saapui eilen uusi wow-esine lahjakääreeseen kiedottuna. Vanha sananlasku lahjahevosen suusta kävi mielessä, kun tämä puolimetrinen olento paljastui koko komeudessaan. Lahjan saanut asukas oli kuitenkin riemuissaan - varsinkin esineen käytännöllisyys sai kiitosta. Keltainen tyyppi on nimittäin paitsi sykäyttävä sisustuselementti myös säilytin! Asuntoomme kaivattaisiin itse asiassa lisää näin innovatiivisia säilytysratkaisuja!

Miten tulimmekaan toimeen ilman!

Tyyppi itse vaikuttaa vähän järkyttyneeltä uudesta asuinympäristöstään, mutta niin se vain löysi mukavan nurkkauksen vessan ovea vastapäätä. Nyt katse osuu olentoon aina kylppäristä poistuttaessa. Ihanaa, kun joku on tuijottamassa pelästyneenä. Miten tulimmekaan toimeen ilman!

- Maula

Kommentit (3)

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

Hyvä kysymys! Tämä tuli lahjaksi lapsen ystävältä. Itse en ole ihan tällaisia kaappeja kaupassa nähnyt 😂. Jos saan jäljitettyä alkuperän, tulen kertomaan!

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat