Kirjoitukset avainsanalla Sisustus

Missä minä olen? Kotimme uusin sisustuselementti vaikuttaa järkyttyneeltä.
Missä minä olen? Kotimme uusin sisustuselementti vaikuttaa järkyttyneeltä.

Kodin yhtenäistä ilmettä on kiva värittää leikillisillä elementeillä.

Meidän skandikotiimme saapui eilen uusi wow-esine lahjakääreeseen kiedottuna. Vanha sananlasku lahjahevosen suusta kävi mielessä, kun tämä puolimetrinen olento paljastui koko komeudessaan. Lahjan saanut asukas oli kuitenkin riemuissaan - varsinkin esineen käytännöllisyys sai kiitosta. Keltainen tyyppi on nimittäin paitsi sykäyttävä sisustuselementti myös säilytin! Asuntoomme kaivattaisiin itse asiassa lisää näin innovatiivisia säilytysratkaisuja!

Miten tulimmekaan toimeen ilman!

Tyyppi itse vaikuttaa vähän järkyttyneeltä uudesta asuinympäristöstään, mutta niin se vain löysi mukavan nurkkauksen vessan ovea vastapäätä. Nyt katse osuu olentoon aina kylppäristä poistuttaessa. Ihanaa, kun joku on tuijottamassa pelästyneenä. Miten tulimmekaan toimeen ilman!

- Maula

Kommentit (3)

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

Hyvä kysymys! Tämä tuli lahjaksi lapsen ystävältä. Itse en ole ihan tällaisia kaappeja kaupassa nähnyt 😂. Jos saan jäljitettyä alkuperän, tulen kertomaan!

Terttu

Kiitos, olisi kyllä mukava tietää. Jos saat selville, olisin kiitollinen asiasta. 

Hang It All, Charles & Ray Eames 1953. Ripustus M & M Larres, 2018.

Meillä on kotona jokunen niin kutsuttu designklassikko. Sillä tavalla maltillisesti olemme pyrkineet klassikoilla sisustamaan, etteivät pomppaa silmille. Oikeastaan niitä joutuu pikemminkin vähän bongailemaan meiltä. Totta puhuen klassikon löytämistä kotoamme voisi verrata jopa arkeologiaan. Arkeologi kaivaa ja hipsuttaa sedimenttikerroksia ja löytää lopulta jännittävän esineen. Jos meillä jaksaa siivota ja kaivella arkista sedimenttiä, sieltä alta saattaa paljastua vaikkapa designklassikko.

Totta puhuen klassikon löytämistä kotoamme voisi verrata jopa arkeologiaan.

Tämä Hang It All on siitä hassu veijari, että vuonna 1953 suunniteltu naulakko suorastaan kutsuu lapsia ripustamaan sen pallukkapäiseen oksistoon ihan kaiken. Näin ainakin valmistaja kirjoittaa. Ja sitten, kun ne lapset ripustavat siihen kaikennäköistä, niin koko naulakko saattaa kadota sen kaikennäköisen alle. Ylipäänsä visuaalinen vaikutelma on - no eräänlainen klassikko.

-Larres

 

Kommentit (0)

Hyvästi harmaus.
Hyvästi harmaus.

Jos sisustus muuten on harmoninen ja skandinaavisen hillitty, kodin ilmeeseen voi tuoda yllättävyyttä pieninä väriripauksina – tai suoranaisina -pommeina! Älä tyydy haaleisiin pastellisävyihin, vaan anna yksityiskohtien räiskyä. 

Sijoita ärjynpinkki vaatekasa makuuhuoneen ovensuuhun kompastumisetäisyydelle kulkuväylistä, sateenkaarelta sävynsä lainaavia kulahtaneita pehmoeläimiä vaikkapa vessan lattialle roskiksen kupeeseen. Mitä odottamattomampi paikka, sen jännempi kokonaisvaikutelma! 

Eteisen kenkäröykkiö on parhaimmillaan kuin valotaideteos.

Kaikkein rohkein sisustaja somistaa tilan vilkkuvilla asioilla. Nykyään kaupoissa on jopa tennareita, jotka alkavat liikkeen voimasta välkkyä kuin minidisko. Onko mitään hauskempaa kuin törmätä illan hämyssä kotiin raahustaessaan iloiseen vastaanottoon? Eteisen kenkäröykkiö on parhaimmillaan kuin valotaideteos.

- Maula 

Kommentit (0)

Yläkaapit, jotenkin niin 1900-lukua!
Yläkaapit, jotenkin niin 1900-lukua!

Ihmiset tekevät virheitä. Toisten virheiden kanssa on kuitenkin helpompi elää kuin toisten. 

Pystyn helposti antamaan itselleni anteeksi vaikka sen, että törttöilin uutenavuotena 2001 (anteeksi vielä kerran), mutta mitä hemmettiä ajattelin remontoidessamme keittiötämme 2014?

Kuka nyt yläkaappeja kaipaa? Niihin vain kerääntyy kaikkea turhaa kamaa! Niin kuin ruokaa ja astioita.

Päätin, että sellainen bistromainen tunnelma olisi kiva. Kuka nyt yläkaappeja kaipaa? Niihin vain kerääntyy kaikkea turhaa kamaa! Niin kuin ruokaa ja astioita.

Lopputulos ei ikävä kyllä ole rennon bistromainen vaan tunkkaisen kaaosmainen.

Sisustaja, älä usko minimalisteja, jos yhä asut runsauden maailmassa!

- Maula

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat