Kirjoitukset avainsanalla Muoti

Jes! Tässä asussa mennään ensi vuoteen.
Jes! Tässä asussa mennään ensi vuoteen.

Alkusyksy on pukeutumisen kannalta inspiroivaa aikaa – nyt nimittäin kaikki käy! Kesämekon tai trendikkään midihameen voi yhdistää Gore-Texiin – tai siis itse asiassa ihan kaikki kannattaa yhdistää Gore-Texiin.

Tässä 6 syytä, miksi syyspukeutuminen Suomen upeissa olosuhteissa on silkkaa parhautta!

  1. Pukeutuminen on älyttömän helppoa. Ei tarvitse aamuisin pohtia, mitkä kengät sujauttaisi tänään jalkaansa, sillä kumisaappaat ovat aina se paras vaihtoehto.
  2. Ei tarvitse tuhlata aikaa myöskään sen pohdintaan, olisiko tänään kuulas villakangastakkipäivä vai kenties liehuvan villajakun vuoro, sillä lähes poikkeuksetta on kuitenkin ulos päästessä sadetakkipäivä.
  3. Voi unohtaa kaikki ne hankalasti yhdisteltävät, räikeät kesävärit. Kansallisvärimme musta sopii parhaiten yhteen pimeyden kanssa.
  4. Saa taas kerrospukeutua! Kerrospukeutuminen on henkisen MacGyverin valinta – jos lounaalla keittoa lentää rinnuksille, ei kun yksi kerros pois – ja tadaa, nolo tilanne vältetty.
  5. Saa siirtyä hoitoa vaativista herkistä pellavasvellavista tuuletuksella puhdistuviin villakaapuihin ja teknisiin tekstiileihin, joista likakin lähtee ravistelemalla. Neroutta!
  6. Siellä villa- ja Gore-Tex-kerrosten alla ihminen on julkisella paikalla liikkuessaankin kuin pesässä. Ihanan turvassa kritiikiltä ja katseilta. Mustaa Gore-Tex -hahmoa ei huomaa kukaan. Eivät muuten huomaa myöskään autoilijat – eli kokonaisuus kannattaa asustaa parilla heijastimella, jos haluaa nähdä myös ensi kevään vaatetrendit.

- Maula

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Larres luotti harmaaseen, Maula ilmavuuteen. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki
Larres luotti harmaaseen, Maula ilmavuuteen. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Habitare 2018 on käsillä. Vuoden tärkein sisustustapahtuma kutsuu viettelevään syleilyynsä Helsingin messukeskukseen tänä viikonloppuna.

Pääsimme piipahtamaan trendien ytimessä vähän etukäteen. Paikalla oli muotoilualan ammattilaisia - ja me.

Julkistamme Habitare-tärppimme pian, mutta ensin esittelemme Habitare-lookit. Ei nimittäin ole samantekevää, millaisessa kaavussa Habitareen lähtee edustamaan.

Larres oli valinnut päälleen harmaan luottomekon ja eleettömät legginsit (joita hän tosin kiskoi alati kohti kainaloita. Lukuisien raskauksien seurauksena Larreksen mielestä vyötärö tuntuu parhaalta kainaloissa, kuten äitiyslegginseissä konsanaan.) Menestys!

Minä taas päätin vetäistä jotain vähän räväkämpää ylle. Löysin kaapin perältä punaisen kynähameen, jota ei ollut tullut käytettyä pitkään aikaan. Täydellistä! Vintagea ja jostain vaan löytynyt – nyt ollaan pulssilla! Ikävä kyllä siinä täpinöissäni unohdin, miksi hame oli jäänyt käyttämättä. Joku juttu siihen liittyi...

Nainen voi lähteä kodistaan, mutta näköjään gloriattomuus seuraa perässä.

Se juttu valkeni, kun olin siksakannut messut tarmokkaasti läpi. Kun kaivelin huulirasvaa laukustani, eräs ystävällinen sielu tuli taakseni ja vetäisi hameen auenneen vetoketjun kiinni. Kodak-hetki. Olinkin ollut tosi tyytyväinen, kun mikään vaate ei kiristänyt. 

Nainen voi lähteä kodistaan, mutta näköjään gloriattomuus seuraa perässä!

Toisaalta, jos design-tapahtumassa haluaa erottua elegantista joukosta, auki repsottavat vaatekerrat voivat toimia mainioina katseenvangitsijoina. Vink, vink.

- Maula

 

Kommentit (0)

Myös täydellinen huonon hiuspäivän asuste on löytynyt! Se sopii kuin lamppu päähän. Mekko löytyi lastenvaatevalmistaja Vimman valikoimista.
Myös täydellinen huonon hiuspäivän asuste on löytynyt! Se sopii kuin lamppu päähän. Mekko löytyi lastenvaatevalmistaja Vimman valikoimista.

Suunnitelmani oli selkeä. Ennen töihin paluuta pitäisi uudistaa vaatevarastoa pari piirua aikuisempaan suuntaan.

Jokaisella ihmisellä omat vaateongelmansa. Minun on se, että lähtiessäni hankkimaan ajatonta pikkumustaa marssin aina kotiin joku pörröinen sateenkaarineule mukanani. Hassuja asioita nyt vain on niin paljon hauskempi ostaa kuin tummansinisiä perusfarkkuja (joille toki kertyisi käyttökertoja jonkun verran My Little Pony -vaatteita enemmän). Tiedostan siis ongelmani. Mutta auttaako se mitään? Ehei.

Olin juuri lähdössä kaupungille metsästämään busineskelpoisia kolttuja, kun innokkaasti konmarittava naapurini huikkasi kurkkaamaan kierrätyssäkkejään. Miten järkevää ja ekologista! 

Mukaan tarttui muun muassa tämä mainio muumiasu. On vaikea kuvitella työpalaveria, johon muumimekko ei sopisi ihan täydellisesti. Ainakaan niihin palavereihin minua ei varmaan kutsuta. Hyvä jos kutsutaan kohta enää mihinkään muihinkaan. Paitsi kirjaston satutunneille.

Inspiroivaa syksyä!

- Maula

Kommentit (0)

Pastelliset sävyt ovat tämänkin kesän juttu. Ja koirat!
Pastelliset sävyt ovat tämänkin kesän juttu. Ja koirat!

Ikääntyessä sitä helposti jämähtää tiettyihin kaavoihin. Kauniisti sanottuna: löytää oman tyylinsä.

Jos esimerkiksi minä antaisin sisäisen ääneni päättää, ostaisin aina vain mustia, joustavia ja äärimmäisen mukavia oloasuja. Huvittavinta on, kun ihastelee kotona mahtavaa vaatelöytöään vain tajutakseen, että lähes identtinen luomus löytyy jo kaapista (yleensä lähes identtisessä harmaan sävyssä). Villiä!

Onneksi välillä joutuu kuuntelemaan myös oman päänsä ulkopuolisia ääniä.

Urautuneeseen pukeutumiseen saa uutta, nuorekasta ilmettä tavattoman helposti: ottaa 1-3 kappaletta alle kymmenvuotiasta muotituomaria mukaan shoppailureissulle! Testattu on, toimii.

Pakkohan se oli ostaa, jos vaikka joskus menen työhaastatteluun.

Viimeksi mukaan tarttui vaaleanpunainen, kiiltelevä avaruuskoiramekko.

”Toi on supersöpö! Sun pitäisi mennä työhaastatteluun tuossa”, oli raadin yksimielinen arvio.

Pakkohan se oli ostaa, jos vaikka joskus menen työhaastatteluun.

Sitä paitsi juuri tällaista ei ihan varmasti ollut kaapissa valmiiksi roikkumassa. Tavallaan järkevä hankinta siis. 

- Maula

Kommentit (2)

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

Kyllä, kuninkaalliset todella hallitsevat pastellisävyjen käytön. Herkkuvärit eivät ole pelkästään lasten suosikkeja!

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat