Kirjoitukset avainsanalla muoti

Kesä saa tulla!
Kesä saa tulla!

Usein sanotaan, että talvivaatteet kannattaisi hamstrata kevään alennusmyynneistä. Olen kuitenkin yllätyksekseni huomannut, että kevään aleista tekee huippulöytöjä myös kesään.

Etsiskelin täydellisesti suomalaiseen suveen istuvaa rotsia pitkään. Kankainen parka tuntuu ajatuksena kivalta, mutta vaatii alleen usein villakerroksen palvellakseen autenttisissa kesäoloissa. Nahkarotsi ei kestä yhtään sadetta. Sadetakki natisee liikaa.

Sitten silmiini osui tämä mega-alessa ollut Part Twon kevyt untuvatakki! Ihan loistava valinta Suomen kesään, syksyyn, talveen ja kevääseen!

Olenkin tässä vuosikausia maailmaa tarkkailtuani alkanut kyseenalaistaa koko erillisten kesävaatteiden hankinnan mielekkyyden. Voin nimittäin kertoa teille salaisuuden: yhdellä sortsiasulla pärjää helposti vuosikymmenen, jos asulle kertyy vuodessa 0-1 käyttökertaa.

Hyvä untuvatakki taas - se lämmittää sydäntä kesät talvet.

Helteitä odotellessa!

- Maula

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jes! Tässä asussa mennään ensi vuoteen.
Jes! Tässä asussa mennään ensi vuoteen.

Alkusyksy on pukeutumisen kannalta inspiroivaa aikaa – nyt nimittäin kaikki käy! Kesämekon tai trendikkään midihameen voi yhdistää Gore-Texiin – tai siis itse asiassa ihan kaikki kannattaa yhdistää Gore-Texiin.

Tässä 6 syytä, miksi syyspukeutuminen Suomen upeissa olosuhteissa on silkkaa parhautta!

  1. Pukeutuminen on älyttömän helppoa. Ei tarvitse aamuisin pohtia, mitkä kengät sujauttaisi tänään jalkaansa, sillä kumisaappaat ovat aina se paras vaihtoehto.
  2. Ei tarvitse tuhlata aikaa myöskään sen pohdintaan, olisiko tänään kuulas villakangastakkipäivä vai kenties liehuvan villajakun vuoro, sillä lähes poikkeuksetta on kuitenkin ulos päästessä sadetakkipäivä.
  3. Voi unohtaa kaikki ne hankalasti yhdisteltävät, räikeät kesävärit. Kansallisvärimme musta sopii parhaiten yhteen pimeyden kanssa.
  4. Saa taas kerrospukeutua! Kerrospukeutuminen on henkisen MacGyverin valinta – jos lounaalla keittoa lentää rinnuksille, ei kun yksi kerros pois – ja tadaa, nolo tilanne vältetty.
  5. Saa siirtyä hoitoa vaativista herkistä pellavasvellavista tuuletuksella puhdistuviin villakaapuihin ja teknisiin tekstiileihin, joista likakin lähtee ravistelemalla. Neroutta!
  6. Siellä villa- ja Gore-Tex-kerrosten alla ihminen on julkisella paikalla liikkuessaankin kuin pesässä. Ihanan turvassa kritiikiltä ja katseilta. Mustaa Gore-Tex -hahmoa ei huomaa kukaan. Eivät muuten huomaa myöskään autoilijat – eli kokonaisuus kannattaa asustaa parilla heijastimella, jos haluaa nähdä myös ensi kevään vaatetrendit.

- Maula

Kommentit (0)

Larres luotti harmaaseen, Maula ilmavuuteen. Kuva: <span class="photographer">Ulla-Maija Lähteenmäki</span>
Larres luotti harmaaseen, Maula ilmavuuteen. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Habitare 2018 on käsillä. Vuoden tärkein sisustustapahtuma kutsuu viettelevään syleilyynsä Helsingin messukeskukseen tänä viikonloppuna.

Pääsimme piipahtamaan trendien ytimessä vähän etukäteen. Paikalla oli muotoilualan ammattilaisia - ja me.

Julkistamme Habitare-tärppimme pian, mutta ensin esittelemme Habitare-lookit. Ei nimittäin ole samantekevää, millaisessa kaavussa Habitareen lähtee edustamaan.

Larres oli valinnut päälleen harmaan luottomekon ja eleettömät legginsit (joita hän tosin kiskoi alati kohti kainaloita. Lukuisien raskauksien seurauksena Larreksen mielestä vyötärö tuntuu parhaalta kainaloissa, kuten äitiyslegginseissä konsanaan.) Menestys!

Minä taas päätin vetäistä jotain vähän räväkämpää ylle. Löysin kaapin perältä punaisen kynähameen, jota ei ollut tullut käytettyä pitkään aikaan. Täydellistä! Vintagea ja jostain vaan löytynyt – nyt ollaan pulssilla! Ikävä kyllä siinä täpinöissäni unohdin, miksi hame oli jäänyt käyttämättä. Joku juttu siihen liittyi...

Nainen voi lähteä kodistaan, mutta näköjään gloriattomuus seuraa perässä.

Se juttu valkeni, kun olin siksakannut messut tarmokkaasti läpi. Kun kaivelin huulirasvaa laukustani, eräs ystävällinen sielu tuli taakseni ja vetäisi hameen auenneen vetoketjun kiinni. Kodak-hetki. Olinkin ollut tosi tyytyväinen, kun mikään vaate ei kiristänyt. 

Nainen voi lähteä kodistaan, mutta näköjään gloriattomuus seuraa perässä!

Toisaalta, jos design-tapahtumassa haluaa erottua elegantista joukosta, auki repsottavat vaatekerrat voivat toimia mainioina katseenvangitsijoina. Vink, vink.

- Maula

 

Kommentit (0)

Myös täydellinen huonon hiuspäivän asuste on löytynyt! Se sopii kuin lamppu päähän. Mekko löytyi lastenvaatevalmistaja Vimman valikoimista.
Myös täydellinen huonon hiuspäivän asuste on löytynyt! Se sopii kuin lamppu päähän. Mekko löytyi lastenvaatevalmistaja Vimman valikoimista.

Suunnitelmani oli selkeä. Ennen töihin paluuta pitäisi uudistaa vaatevarastoa pari piirua aikuisempaan suuntaan.

Jokaisella ihmisellä omat vaateongelmansa. Minun on se, että lähtiessäni hankkimaan ajatonta pikkumustaa marssin aina kotiin joku pörröinen sateenkaarineule mukanani. Hassuja asioita nyt vain on niin paljon hauskempi ostaa kuin tummansinisiä perusfarkkuja (joille toki kertyisi käyttökertoja jonkun verran My Little Pony -vaatteita enemmän). Tiedostan siis ongelmani. Mutta auttaako se mitään? Ehei.

Olin juuri lähdössä kaupungille metsästämään busineskelpoisia kolttuja, kun innokkaasti konmarittava naapurini huikkasi kurkkaamaan kierrätyssäkkejään. Miten järkevää ja ekologista! 

Mukaan tarttui muun muassa tämä mainio muumiasu. On vaikea kuvitella työpalaveria, johon muumimekko ei sopisi ihan täydellisesti. Ainakaan niihin palavereihin minua ei varmaan kutsuta. Hyvä jos kutsutaan kohta enää mihinkään muihinkaan. Paitsi kirjaston satutunneille.

Inspiroivaa syksyä!

- Maula

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat