Kirjoitukset avainsanalla Koti

Kotiin saapuessa eteinen on lievästi ilmaistuna tukossa.

Elämäni eteiset - täysin toimivan eteisen metsästys jatkuu

Eteinen on usein yksi kodin haastavimmista tiloista. Noin kerran viikossa siirreltyäsi kengät kasoihin imurin tieltä saatat hetken luulla, että eteinen on ihan ok. Kaikkina muina ajankohtina, erityisesti silloin, kun on kavereita kylässä, eteinen romahtaa. Miten tästä tilasta on tarkoitus päästä läpi? 

Tässä muutama ehdotus:

  1. Opettele lentämään lyhyitä matkoja. Tämä tapa toimii, kun olet tulossa ulkoa sisälle. Avaa ovi, pakita muutama metri, kiihdytä ja ponnista itsesi ilmaan supermiesasentoon. Tällä menetelmällä takaat myös näyttävän sisääntulon.
  2. Ota oppia parkourista. Ahkeralla harjoittelulla voit ylittää eteisen seiniä pitkin. Avaa ovi, aseta kädet tukevasti vastakkaisille seinille, ponnista myös jalat seinille ja etene nytkytellen x-asennossa eteisen läpi. Tämä tapa toimii molempiin suuntiin, jos ulottuvuutesi riittää.
  3. Kävele kuin tulisilla hiilillä. Hyppele varpaillasi kenkäryteikön läpi mahdollisimman vähillä kosketuksilla.
  4. Kansainvälisty. Kuka on käskenyt jättää kengät eteiseen? Anna jokasäänkenkien muhia jaloissa sisälläkin, niin vältät eteisen tukkeutumisen.

Kiitokset kuvasta työkaverille.

-Larres

 

Kommentit (2)

Elillan
2/2 | 

Eksyin lukemaan tätä blogia vahingossa, kun koitin selvittää mistä Curly Girl -villityksessä on kyse. Tämähän on ihan huippu! Tervetullutta vastapainoa puunatulle pintakiillolle :) Nämäkin ohjeet kenkämeren ylitykseen nauratti vedet silmissä. Etenkin, kun kuva muistuttaa epäilyttävästi näkyä, jonka yli loikkasin äsken kotiin tullessani.

Larres
Liittynyt29.3.2018

Kiitos! Meitä on monta, joita kotoilut ajoittain naurattavat (ja itkettävät). On hyvä tietää, ettei ole eteisensä kanssa yksin 😂 Yritämme päivitellä blogiin otteita arjesta aina, kun siivouskiireiltämme kerkeämme! Ihanaa kesän alkua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!
Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!

Hämärinä talvikuukausina huoleton ihminen voi kuvitella, että kyllä tämä tästä. Sitten tulee armoton kevät. Se paljastaa likaiset ikkunat ja keskeneräiset projektit

Miten julmaa valoa vastaan sitten voi taistella?

  1. Siivoa kaikki pöly pois. (Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tätä ei ole tullut koskaan kokeiltua. Vaikuttaa jotenkin työläältä.)
  2. Hanki jotain vielä pahempaa. Tahmaiset tasot eivät enää niin paljon ahdista, kun silmien eteen levittäytyy kokonainen heitteillä oleva piha, villiintynyt viljelylaatikkorykelmä tai romahtava vapaa-ajan asunto.
  3. Käytä filttereitä. Tämä pölystrategia tietysti edellyttää, että et poistu Instagramista ns. todellisuuteen moneen kuukauteen. No jaa, Instan käyttö saattaa rajoittaa sosiaalista elämää, mutta lienee kaiken vaivan arvoista. Kohta sitä paitsi on taas syksy ja ihmisiä voi kohdata reaalimaailmassa – ja jopa päästää sisätiloihin.

- Maula

 

 

 

Kommentit (0)

Kirjat toimivat myös käytännöllisenä säilytysratkaisuna.

Kirjat ovat kautta aikain kuuluneet koteihin. Kulttuurikodin symboliksi nousi aikanaan seinällinen Lundia-hyllyjä täynnä toinen toistaan laadukkaampaa proosaa ja tietokirjallisuutta. Meillä ei ole ihan niin kulttuuria, mutta tokihan kirjoja on. Niiden rooli meidän sisutuksessa on:

  1. Osoittaa, että asukkaat ovat kenties joskus kyenneet lukemaan paperille painettuja sanoja. Tai ainakin katselemaan kuvia.
  2. Toimia kaikenlaisen seilaavan sortin välietappina. Pieni katsaus nykytilanteeseen osoittaa, että kirjojen muodostamaan karikkoiseen lahteen on taas haaksirikkoutunut yhtä sun toista. On kuulkaa tarpeeton ulkoinen kovalevy, läjä lasten taiteita (aiemmassa postauksessa Maula kyselikin, mihin ne taiteet voi tunkea? no tuohon), kreppipaperia, joku lasten iso laatikko, jossa on jotain pientä muovihärpää, valikoima erilaisia piuhoja...

-Larres

Kommentit (0)

Aesopin hilpeät tipat tuovat ripauksen huomaavaisuutta kylppäriin.

Kodin keskipisteeseen perhe kokoontuu kuin itsestään yhteen. Monissa kodeissa tuo keskipiste on olohuoneessa tai ehkäpä keittiössä. Meillä se on aamuseitsemältä vessassa.

Viisihenkinen perheemme pakkaantuu kylppäriin ja muodostaa aamuruuhkan. Onhan meillä toinenkin vessa, mutta se sijaitsee kellarikerroksessa ja esikoisen mukaan siellä kummittelee joku vanha mummo. 

Kodin keskipisteen vetovoima on vahva eikä perhettä pidättele lukot.

Tarpeesta riippumatta kokoonnumme yhteen tuohon intiimiin, muutaman neliön tilaan. Kodin keskipisteen vetovoima on vahva eikä perhettä pidättele lukot. Ovessa on 50-luvun lukkoon kääntyvä kahva, jonka saa rynkyttämällä auki myös ulkopuolelta. 

Sulassa sovussa siinä seurustelemme - yksi istuu pöntöllä, toisella on hammasharja suussa, kolmas huljuttelee neljännen pissavaipan marinoimaa peppua ja viides todennäköisesti jonottaa jollekin pisteelle. Kodin keskipisteessä olemme vahvasti läsnä, aistit avoinna ja jaamme yhteisen hetken.

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat