Kirjoitukset avainsanalla koti

Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!
Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!

Hämärinä talvikuukausina huoleton ihminen voi kuvitella, että kyllä tämä tästä. Sitten tulee armoton kevät. Se paljastaa likaiset ikkunat ja keskeneräiset projektit

Miten julmaa valoa vastaan sitten voi taistella?

  1. Siivoa kaikki pöly pois. (Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tätä ei ole tullut koskaan kokeiltua. Vaikuttaa jotenkin työläältä.)
  2. Hanki jotain vielä pahempaa. Tahmaiset tasot eivät enää niin paljon ahdista, kun silmien eteen levittäytyy kokonainen heitteillä oleva piha, villiintynyt viljelylaatikkorykelmä tai romahtava vapaa-ajan asunto.
  3. Käytä filttereitä. Tämä pölystrategia tietysti edellyttää, että et poistu Instagramista ns. todellisuuteen moneen kuukauteen. No jaa, Instan käyttö saattaa rajoittaa sosiaalista elämää, mutta lienee kaiken vaivan arvoista. Kohta sitä paitsi on taas syksy ja ihmisiä voi kohdata reaalimaailmassa – ja jopa päästää sisätiloihin.

- Maula

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kirjat toimivat myös käytännöllisenä säilytysratkaisuna.

Kirjat ovat kautta aikain kuuluneet koteihin. Kulttuurikodin symboliksi nousi aikanaan seinällinen Lundia-hyllyjä täynnä toinen toistaan laadukkaampaa proosaa ja tietokirjallisuutta. Meillä ei ole ihan niin kulttuuria, mutta tokihan kirjoja on. Niiden rooli meidän sisutuksessa on:

  1. Osoittaa, että asukkaat ovat kenties joskus kyenneet lukemaan paperille painettuja sanoja. Tai ainakin katselemaan kuvia.
  2. Toimia kaikenlaisen seilaavan sortin välietappina. Pieni katsaus nykytilanteeseen osoittaa, että kirjojen muodostamaan karikkoiseen lahteen on taas haaksirikkoutunut yhtä sun toista. On kuulkaa tarpeeton ulkoinen kovalevy, läjä lasten taiteita (aiemmassa postauksessa Maula kyselikin, mihin ne taiteet voi tunkea? no tuohon), kreppipaperia, joku lasten iso laatikko, jossa on jotain pientä muovihärpää, valikoima erilaisia piuhoja...

-Larres

Kommentit (0)

Aesopin hilpeät tipat tuovat ripauksen huomaavaisuutta kylppäriin.

Kodin keskipisteeseen perhe kokoontuu kuin itsestään yhteen. Monissa kodeissa tuo keskipiste on olohuoneessa tai ehkäpä keittiössä. Meillä se on aamuseitsemältä vessassa.

Viisihenkinen perheemme pakkaantuu kylppäriin ja muodostaa aamuruuhkan. Onhan meillä toinenkin vessa, mutta se sijaitsee kellarikerroksessa ja esikoisen mukaan siellä kummittelee joku vanha mummo. 

Kodin keskipisteen vetovoima on vahva eikä perhettä pidättele lukot.

Tarpeesta riippumatta kokoonnumme yhteen tuohon intiimiin, muutaman neliön tilaan. Kodin keskipisteen vetovoima on vahva eikä perhettä pidättele lukot. Ovessa on 50-luvun lukkoon kääntyvä kahva, jonka saa rynkyttämällä auki myös ulkopuolelta. 

Sulassa sovussa siinä seurustelemme - yksi istuu pöntöllä, toisella on hammasharja suussa, kolmas huljuttelee neljännen pissavaipan marinoimaa peppua ja viides todennäköisesti jonottaa jollekin pisteelle. Kodin keskipisteessä olemme vahvasti läsnä, aistit avoinna ja jaamme yhteisen hetken.

-Larres

Kommentit (0)

Maula
Maula

Tämän blogin inspiraationa on itse elämä. Miten se ikävästi heittelee soraa esteetikon silmiin.

Meitä kirjoittajia on kaksi: vinoon puutaloon perheensä kanssa pakkautunut Maula, ja ikuisen remontin keskellä, trendikkään listattomasti perhe-elämästä selviytyvä Larres.

 

Larres
Larres

Mukana menossa on yhteensä kuusi alaikäistä ja -mittaista hahmoa, jotka väsymättä pistävät paikkoja kuntoon. Ihanaa, ettei meidän tarvitse sisustaa yksin! Tai ylipäätään muutenkaan koskaan olla hetkeäkään yksin.

Silloin kun pysymme hereillä, luemme sisustuslehtiä ja seuraamme alan kiinnostavia ilmiöitä. Mutta oikeasti meitä toki ilahduttaa sitäkin enemmän arjen pieni luksus. Se, kun tiskaa kauniimmalla harjalla, tai kun biojätepussi säilyy ehjänä ihan roskikselle saakka.

Tule mukaan seuraamaan pieniä onnistumisiamme ja vastoinkäymisiämme.

Tästä tulee pitkä matka. 

Kommentit (2)

maarit71
Liittynyt2.3.2016
1/2 | 

Ah ihanan piristävä blogi näin tällaiselle joka on esteetikon kauhu! :) Meillä auttaa siinä nuo 3 koiraa joista yksi 5kk ja 4 kissaa. Saavat kiitettävät karvapallerot aikaiseksi ja tavarat leviäksi. Samoin tämän emännän rakkaus koklailla vaatteita ja miehen ikuisuusprokkikset. Elämää! <3 

Ihanaa pääsiäistä sinne <3

xox

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

Karvapallerot kyllä laittavat kotia kuntoon kanssa kiitettävällä teholla. Eikö olekin ihanaa, kun koti on elämää täynnä? (Näin tämä kaaos on ainakin pakko itselleen markkinoida).

Ihania kevätpäiviä!

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat