Kirjoitukset avainsanalla koti

Kun imurin nostaa näkyville, se todellakin pääsee töihin.
Kun imurin nostaa näkyville, se todellakin pääsee töihin.

Täysin törkyvapaissa kodeissa asuvia ihmisiä yhdistää (ainakin lehtitietojen mukaan) usein eräs asia. He pitävät imurin aina näkyvillä.

Pelkkä imurin jatkuva läsnäolo saa asukkaat ilmeisesti elämään siivosti. Tai sitten he haluavat kilpaa koko ajan imuroida. 

Päätin testata nerokasta kikkaa. Ehkä asunnon läävämäisyys olikin vain imurin sijoittelusta johtuva lieveilmiö?

Koepäivän aamuna nostin imurin eteiseen. Ei tapahtunut muuta kuin ohikulkijoiden satunnaista kaatuilua.

Testipäivän lähestyessä jo loppuaan käynnistin koneen kokeeksi. Ei. Kukaan ei syöksynyt imurinvarteen.

Juuri kun olin itse tarttumaisillani haasteeseen, koeasetelma meni uusiksi. Yksi asukkaista tuli sittenkin avuksi – ilmapallon kanssa.

Imuroi tässä sitten, kun toinen testaa fysiikan lakeja. Harmillinen juttu. Ehkä ensi viikolla.

 

On olemassa niin monta hyvää syytä lopettaa imurointi! (Me tunnemme niistä jokaisen)

A post shared by Koti ilman gloriaa (@koti_ilman_gloriaa) on

- Maula

Kommentit (1)

Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!
Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!

Hämärinä talvikuukausina huoleton ihminen voi kuvitella, että kyllä tämä tästä. Sitten tulee armoton kevät. Se paljastaa likaiset ikkunat ja keskeneräiset projektit

Miten julmaa valoa vastaan sitten voi taistella?

  1. Siivoa kaikki pöly pois. (Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tätä ei ole tullut koskaan kokeiltua. Vaikuttaa jotenkin työläältä.)
  2. Hanki jotain vielä pahempaa. Tahmaiset tasot eivät enää niin paljon ahdista, kun silmien eteen levittäytyy kokonainen heitteillä oleva piha, villiintynyt viljelylaatikkorykelmä tai romahtava vapaa-ajan asunto.
  3. Käytä filttereitä. Tämä pölystrategia tietysti edellyttää, että et poistu Instagramista ns. todellisuuteen moneen kuukauteen. No jaa, Instan käyttö saattaa rajoittaa sosiaalista elämää, mutta lienee kaiken vaivan arvoista. Kohta sitä paitsi on taas syksy ja ihmisiä voi kohdata reaalimaailmassa – ja jopa päästää sisätiloihin.

- Maula

 

 

 

Kommentit (0)

Kirjat toimivat myös käytännöllisenä säilytysratkaisuna.

Kirjat ovat kautta aikain kuuluneet koteihin. Kulttuurikodin symboliksi nousi aikanaan seinällinen Lundia-hyllyjä täynnä toinen toistaan laadukkaampaa proosaa ja tietokirjallisuutta. Meillä ei ole ihan niin kulttuuria, mutta tokihan kirjoja on. Niiden rooli meidän sisutuksessa on:

  1. Osoittaa, että asukkaat ovat kenties joskus kyenneet lukemaan paperille painettuja sanoja. Tai ainakin katselemaan kuvia.
  2. Toimia kaikenlaisen seilaavan sortin välietappina. Pieni katsaus nykytilanteeseen osoittaa, että kirjojen muodostamaan karikkoiseen lahteen on taas haaksirikkoutunut yhtä sun toista. On kuulkaa tarpeeton ulkoinen kovalevy, läjä lasten taiteita (aiemmassa postauksessa Maula kyselikin, mihin ne taiteet voi tunkea? no tuohon), kreppipaperia, joku lasten iso laatikko, jossa on jotain pientä muovihärpää, valikoima erilaisia piuhoja...

-Larres

Kommentit (0)

Aesopin hilpeät tipat tuovat ripauksen huomaavaisuutta kylppäriin.

Kodin keskipisteeseen perhe kokoontuu kuin itsestään yhteen. Monissa kodeissa tuo keskipiste on olohuoneessa tai ehkäpä keittiössä. Meillä se on aamuseitsemältä vessassa.

Viisihenkinen perheemme pakkaantuu kylppäriin ja muodostaa aamuruuhkan. Onhan meillä toinenkin vessa, mutta se sijaitsee kellarikerroksessa ja esikoisen mukaan siellä kummittelee joku vanha mummo. 

Kodin keskipisteen vetovoima on vahva eikä perhettä pidättele lukot.

Tarpeesta riippumatta kokoonnumme yhteen tuohon intiimiin, muutaman neliön tilaan. Kodin keskipisteen vetovoima on vahva eikä perhettä pidättele lukot. Ovessa on 50-luvun lukkoon kääntyvä kahva, jonka saa rynkyttämällä auki myös ulkopuolelta. 

Sulassa sovussa siinä seurustelemme - yksi istuu pöntöllä, toisella on hammasharja suussa, kolmas huljuttelee neljännen pissavaipan marinoimaa peppua ja viides todennäköisesti jonottaa jollekin pisteelle. Kodin keskipisteessä olemme vahvasti läsnä, aistit avoinna ja jaamme yhteisen hetken.

-Larres

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat