Kirjoitukset avainsanalla pöly

Ikkunalasiin on kertynyt päiväkirjamaisia merkintöjä elämästä.

Kun puhutaan ikkunoista, päällimmäisenä ajatellaan usein ikkunasta aukeavaa näkymää. Entä jos keskittyisimmekin vuorostaan ikkunalasin pintaan tallentuneisiin merkintöihin. Nehän ovat kuin päiväkirjaan kirjattuja muistoja kuluneesta vuodesta.

Saimme jälleen kurkistaa inspiroivaan kotiin, kun ystäväni tarkasteli taannoin elinympäristöään sairasvuoteelta käsin. Keväinen aurinko lasketteli säteitään ikkunaan, jota pölyn lisäksi koristi sisäfutiksen seurauksena syntynyt leima ja jonkinlainen hikinen kädenjälki.

Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille.

Ah, miten aktiivinen perhe! Talven pimeimpinä tunteinakin tässä perheessä on pelattu futista ja vieläpä niin taidokkaasti, ettei ikkunaan kimmonnut pallo ole rikkonut lasia. Hikinen urheilusankari on ehkä meinannut paiskautua pallon perässä ikkunan läpi, mutta saanut viime hetkellä pysäytettyä liikkeen. Vain käsi on koskettanut pyyhkäisten ikkunaa.

Tärkeimpänä ikkunan pinnassa on hienon hieno kerros pölyä, joka edesauttaa muiden merkintöjen tallentumista. Keijupölyä, tekstiilipölyä, hiekkapölyä ja ihmisperäistä pölyä. Pöly on elämän raesokeria, joka sataa kodin pinnoille. 

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!
Filtterit antavat armeliaan usvan kevätkirkkauteen. Vai huomasitko muka linnunkakan takanani? Niinpä!

Hämärinä talvikuukausina huoleton ihminen voi kuvitella, että kyllä tämä tästä. Sitten tulee armoton kevät. Se paljastaa likaiset ikkunat ja keskeneräiset projektit

Miten julmaa valoa vastaan sitten voi taistella?

  1. Siivoa kaikki pöly pois. (Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tätä ei ole tullut koskaan kokeiltua. Vaikuttaa jotenkin työläältä.)
  2. Hanki jotain vielä pahempaa. Tahmaiset tasot eivät enää niin paljon ahdista, kun silmien eteen levittäytyy kokonainen heitteillä oleva piha, villiintynyt viljelylaatikkorykelmä tai romahtava vapaa-ajan asunto.
  3. Käytä filttereitä. Tämä pölystrategia tietysti edellyttää, että et poistu Instagramista ns. todellisuuteen moneen kuukauteen. No jaa, Instan käyttö saattaa rajoittaa sosiaalista elämää, mutta lienee kaiken vaivan arvoista. Kohta sitä paitsi on taas syksy ja ihmisiä voi kohdata reaalimaailmassa – ja jopa päästää sisätiloihin.

- Maula

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat