Perheemme pienin ammattijärjestäjä keskittyy raivaamaan kaapin alahyllyä.

Yksi yltäkylläisyyden ajan kiehtovimmista uusista ammateista lienee ammattijärjestäjä. Ammattijärjestäjät Ry kuvaa ammattikuntaa näin: ”Ammattijärjestäjä (Professional Organizer) on järjestämisen ammattilainen, joka yhdessä asiakkaan kanssa luo systemaattisesti ja loogisesti järjestystä ja tilaa. Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta luopumaan turhasta tavarasta ja järjestämään jäljelle jääneet tärkeät esineet ja paperit.”

Meillä kasvaa kotona kokonaista kolme ammattijärjestäjää, jotka ovat selvästi uuden sukupolven ammattilaisia. He ovat kukin kehittäneet alaa erikoistumalla tietynlaiseen ammattijärjestämiseen.

  1. Perheemme pienin ammattijärjestäjä pyrkii etenemään raivaustyössä tehokkaasti. Kun kaapin koko sisältö on levitelty lattialle, ammattilainen poistuu ja antaa hamstraavan asukkaan löytää tavarat. Ammattilaisen jättäytyessä taka-alalle hamstraajalle tarjoutuu harras hetki tavaran läpikäyntiin ja takaisin asetteluun. Ammattilainen toistaa tehotyhjennyksen useita kertoja, jolloin voidaan vakuuttua siitä, että hamstraajan tulee lähes jokaisella kierroksella luovuttua jostakin esineestä.
  2. Keskimmäinen ammattilainen puolestaan on jalostanut konmaristakin tuttuja viikkaustyylejä free stylen suuntaan. Pystyviikkauksen, rullaamisen ja värikoodauksen sijasta keskimmäinen ammattilaisemme noudattaa kehittämäänsä myttymetodia ja rajoittavasta koodista vapaata väri-ilottelua. Vaatekappaleiden tyypittely katsotaan myös vanhanaikaiseksi: sen sijaan järjestys perustuu tyhjän kohdan täyttämiseen.
  3. Vanhin ammattilainen on keskittynyt esineen tärkeyskertoimeen perustuvaan kätkömenettelyyn. Vaatekaapin ei tarvitse sisältää vain vaatteita, vaan mitä tahansa muulta perheeltä eristettävää tärkeää materiaa. Tärkeys- ja suojausperiaatteella vaatekaappi voi sisältää vaatteiden lisäksi myös tikkareita, pullonkorkkeja, kynsilakkoja, body shopin saippuoita, kiviä ja lehtileikkeitä.

-Larres

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat