P9305912.JPG
P9305912.JPG

P9305919.JPG
P9305919.JPG

Sieltä se rysähti lokakuu kalenteriin, että humaus vaan kävi. Takana on ihan jo oikeasti kesä ja jopa se arkeen laskeutuminen. Se arki on nyt just tässä. Hämärtyvissä illoissa ja pimeissä aamuissa. Varastoon pakatuissa kesävaatteissa ja koululaisen pipopakossa.

Kun puhuimme mun Bazar-kustantamon kanssa keväällä syksyn kirjamessuissa, tuntui se olevan jossain toooooodella kaukana. Mutta niinpä ne – sekä Turun, että Helsingin – messut ovat jo ihan käsillä. Tässä kuussa. Turku jopa jo tällä viikolla!

Mä olen ollut muutamilla messuilla puhujavieraana, osin myös myös kirjojen vuoksi, mutta tämä on ensimmäinen syksy, kun olen haastateltavana ihan oikeasti KIRJAmessuilla. Ajatus tuntuu yhtä aikaa hassulle ja kutkuttavalle. Siellä minä istun ja juttelen ihan OIKEIDEN kirjailijoiden seassa. Puhun niistä teoksista, joista olen tosi iloinen, mutta josta jostain syystä edelleen aiheuttavat minussa vähän hämmennystä. En ole esimerkiksi kertaakaan lukenut kumpaakaan omaa kirjaani painettuna versiona läpi. Ja itse asiassa #vauvavuotta en ole edes selannut kuin muutaman sivun verran. Joku siinä pelottaa ja jännittää!

Tästä huolimatta ja ehkä juuri siksi. Kirjamessut tuntuvat ihanalle ajatukselle. Tässä niistä vähän infoa. Olisi nimittäin aivan todella ihanaa, jos ei joutuisi jorisemaan yksin siellä lavalla. Tulkaa siis katsomaan, juttelemaan, kuuntelemaan ja morjestamaan.

 

TURUN KIRJAMESSU

 • aika: sunnuntai 7.10 klo 13.35-14.00
 • paikka: Onerva, 2 kerros
 • mitä haastattelusta sanotaan? "Perhe tunteiden tantereena. Millainen tunteiden kirjo kietoutuu extremelajiin nimeltä vanhemmuus ja perhe-elämä? Keskustelemassa #vauvavuosi-kirjan kirjoittanut perhebloggari ja kirjailija Karoliina Sallinen-Pentikäinen sekä Perhe ja tunteet - kirjan toinen toimittaja, perhetutkija Petteri Eerola. Haastattelijana Päivi Kuntze."
 • mitä muuta? Meikkis signeeraa kirjoja esityksen jälkeen Bazarin osastolla
 • tsekkaa netistä: http://www.kirjamessut.fi/esiintyja/karoliina-sallinen-pentikainen-544/

 

HELSINGIN KIRJAMESSUT

 • aika: lauantai 27.10 klo 13.00-13.30
 • paikka: Esplanadi
 • mitä haastattelusta sanotaan? "#vauvavuosi jatkaa kolmekymppisen kaupunkilaispariskunnan Usvan ja Juhan Tee se itse -vauva-romaanissa alkanutta tutustumista extremelajiin nimeltä vanhemmuus ja perhe-elämä. Miksi lastenkasvatus, parisuhde ja vanhemmuus herättävät verkkokeskusteluissa niin paljon tunteita? Keskustelemassa #vauvavuosi-romaanin kirjoittanut Karoliina Sallinen-Pentikäinen ja Sami Minkkinen, jotka ovat molemmat tunnettuja perhebloggareita. Haastattelijana Riitta Lehtimäki."
 • mitä muuta? No sitä vaan, että ihan hurjan jännää jutella Sami Minkkisen kanssa. En ole koskaan tavannut häntä livenä, mutta seurannut mediassa aika paljonkin! Ja kun meille esiteltiin tämä aihe teemalla "voiko perhebloggaamisesta ja perhe-elämästä selvitä hengissä", alkoi ihan hykerryttää. Tästä voi tulla hauskaa!
 • tsekkaa netistä: https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/476642/vauvavuosi/

 

Semmoisia kirjajuttuja. Jos tämä mun kirjoittamishistoria kiinnostaa, kokosin alle postauksia vuosien varrella siitä, mistä koko kirjankirjoitushomma sai alkunsa ja kuinka nuo kaksi kirjaa ovat syntyneet.

 • Postaus, jossa kerron ensimmäisen kerran, että kirjoitan kirjan. Luettavissa täältä, vuosi 2015. 
 • Esikoisromaanin, Tee se itse -vauvan, kirjajulkkarit. Syksy 2016, luettavissa täältä.
 • Kirja-asioista lisää kerrottavaa. Marraskuun 2016, täällä. 
 • #vauvavuosi -kirjan alkumetrejä täällä, kevät 2017. 
 • Toisen kirjan julkkarikemut Tampereella. Kevät 2018, luettavissa täältä.

Ihanaa alkanutta viikkoa ja lokakuuta!

-Karoliina-

 

 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat